YouTube'da En Fazla Aboneye Kim Sahip Olacak? İşte PewDiePie ile T-Series Arasındaki Çılgın Rekabet

YouTube'un uzun süredir en fazla aboneye sahip kanalı olan PewDiePie'ın geçtiğimiz günlerde neredeyse kendisini geçmek üzere olan Hindistan kökenli T-Series kanalı ile başladığı tatlı rekabet sosyal medyanın gündemindeydi. PewDiePie'a destek olan hayranları ve diğer YouTube kanalları çılgınca işlere imza attı. Gelişmeleri sizler için derledik.

"PewDiePie" kanalı uzun süredir YouTube'un en fazla aboneye sahip kanalı unvanına sahipti. Ancak geçtiğimiz günlerde kendisine yaklaşan Hindistan kökenli T-Series kanalı ile aralarında bir rekabet başladı.

T-Series, Bollywood filmlerinin reklamlarını ve çeşitli müzik videolarını paylaşan bir kanal iken PewDiePie ise daha çok vlog ve yorumlama videoları çeken bir kanal.

İsveç doğumlu Felix Arvid Ulf Kjellberg'in sahip olduğu Pewdiepie'ın geçilmesine ve ilk sırayı kaptırmasına çok az kalmıştı.

Şu an PewDiePie 73,937,046 abonesi bulunurken, T-Series'in 73,458,871 abonesi bulunmakta.

PewDiePie'ı birinci tutmak adına pek çok YouTuber harekete geçti. Bass gitarist "Davie504" 10 saat boyunca canlı yayında gitar çaldı.

Mr. Beast isimli YouTuber dev bir billboarda ilan vererek "Orijinal içerikler için PewDiePie'a abone olun" yazdı.

Bunla da sınırlı kalmadı, bir başka YouTuber Justin Roberts New York'un göbeğindeki devasa ekranlardan birine reklam vererek "PewDiePie'ı YouTube'da 1 numarada tutalım" yazdırdı.

Bu da yetmedi, bir hacker grubu 50 bin yazıcıyı hackledi ve PewDiePie'a abone olun mesajı içeren bir belge çıkarttı.

Bu hareketler işe yaradı ve Pewdiepie normalde 145 bin civarında günlük abone kazanırken geçtiğimiz pazar kanalına 550 bine yakın yeni abone geldi.

Bu olayların ardından çektiği yeni videosunda herkese teşekkür eden Felix, Hindistanlı kanalla girdiği rekabetin ardından Hindistan'da çocukların yaşadığı problemlere dikkat çekerek bir yardım kampanyası başlattı.

Hindistan'da hemen her 10 çocuktan birinin çalışmak zorunda kaldığını ve eğitim olanaklarının bulunmadığına dikkat çeken Felix, CRY isimli bir hayır kampanyası başlattı. 

Tüm bu rekabetin böyle tatlı bir sonuçla kapanması da yüzlerimizi güldürdü.

Popüler İçerikler

Ak Parti ve MHP'den Muhalefete Geçen Belediyelerdeki Milyarlık Borçlar Dudak Uçuklattı
Istakoz Krizi AK Parti'yi Salladı: AK Partili Vekil Şebnem Bursalı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özür Diledi
"MHP Eridi" Eleştirilerine Yanıt: Devlet Bahçeli, Kendi Matematiğinden Oy Oranlarını Açıkladı
YORUMLAR
05.12.2018

sen minnoş bir ev kedisisin Pewds

05.12.2018

#EnesBaturubirnumarayapalim (şaka şaka )

05.12.2018

=)) çokda umrumda bir numarada olup olmaması, inadına takibi bırakırım =)))

TÜM YORUMLARI OKU (5)