Yapımcı, İşletmeci ve İzleyicinin Gözü Meclis'te: Sinema Yasası TBMM'de Görüşülecek

Sinemada bilet ve mısır tartışmaları devam ederken, gözler bugün Meclis'te görüşümesi beklenen kanun teklifine çevrildi.

Sinema yapımcılarıyla salon işletmecileri arasındaki bilet fiyatlarından kaynaklanan tartışmalar devam ediyor. Bilet fiyatlarında hakları verilmediği gerekçesiyle, işletmecileri boykot eden bazı yapımcılar, filmlerini planlanan tarihlerde vizyona sokmama kararı aldı.

Konuyla ilgili geçen ay TBMM'ye sunulan 'Sinema Filmlerinin Değerlendirilmesi ve Sınıflandırılması ile Desteklenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin Meclis'te bugün ele alınması öngörülüyor.

AKP'den Sinema İçin Yasa Teklifi: Reklamlar En Fazla 10 Dakika Olacak

Sinema sektöründe kriz

Yaşanan tartışmalara sebep olan iddialara ilişkin sektörden birçok isim, görüşlerini sosyal medya hesaplarından yaptıkları yorumlarla dile getirmişti.

Mars Grubu'nun Kurumsal İlişkiler Direktörü Aslı Irmak Acar, Hürriyet gazetesinden Cengiz Semercioğlu'na verdiği röportajda 'Cem Yılmaz olmazsa başka Cem Yılmaz’lar çıkar' demişti.

Bu sözlere Cem Yılmaz'dan sert yanıt gelmişti 👇

Mars Grubu'nun "Başka Cem Yılmaz'lar Çıkar" Restine Ünlü Komedyenden Yanıt: "İyi Çıkarmalar, Terbiyesiz"

Irmak Acar'ın bu sözlerine Şahan Gökbakar da, "Yeni Cemler, yeni Yılmazlar çıkana kadar anca boş salonlarda sadece mısır yenip sohbet edilecek gibi duruyor" diyerek tepki göstermişti.

Yılmaz Erdoğan: "Ortak çıkarlarımız ve sorunlarımız var, kardeşçe uzlaşalım"

Yeni filmi 'Organize İşler 2'nin vizyon tarihini erteleyen Yılmaz Erdoğan da katıldığı bir televizyon programında, 'Sinemacılarla kavga etmek gibi bir derdimiz yok. Ortak çıkarlarımız, ortak sorunlarımız var ama seyircinin istediği lokasyonlarda istediği filme ulaşması ve bunu el birliğiyle halletmek. Kimse kimseye zarar vermeden kardeşçe uzlaşalım ve bunu yapalım. Bir sinema salonunun yeni sanatçılar çıkarması gibi bir şeyi nasıl dile getirdiler bilmiyorum' diye konuşmuştu.

"Geri adım atan tarafın sinema salonu işletmecileri olması lazım"

Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği (SİSAY) Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Sezgin ise 'Bu olayda geri adım atan tarafın sinema salonu işletmecileri olması lazım. Türkiye film sektörünün çıkmaza gireceğinin altı çizildiği için, biz onların bu seslenişine kayıtsız kalamayız. Elimizden gelen tüm hamleleri yapacağız.' ifadelerini kullanmıştı.

"Türkiye'de 4 tane yapımcı yok"

Mars Entertainment Group'un Kurumsal İlişkiler Direktörü Aslı Irmak Acar da tepki çeken sözlerinin ardından AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, 'Ben bunu boykot olarak görmüyorum. Her zaman konuşma zemininde halledilebilecek bir şey ama bu ticari bir karar. Günün sonunda böyle bir karar alınırsa, saygı duyarız. Türkiye'de 4 tane yapımcı yok. Çok gişe yapan filmi olan başka yapımcılar da var. Biz bunlarla devam ediyor olacağız, Türk halkını da filmsiz bırakmayacağız.' şeklinde konuşmuştu.

Kültür Bakanı Ersoy: "Önerilerimizi sunduk, Meclis'te tartışılacak"

Bugün mecliste basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da promosyon bilet, biletin yanına verilen promosyon yiyecek ve içeceklere ilişkin soru üzerine, 'Promosyonlar için de bazı eşit olmayan uygulamalar yapılmaya başlanmış. Bununla ilgili de bir düzenleme yapmamız gerekiyor. Sonuçta bunun eşit sağlanması gerekiyor. Bu, Mecliste tartışılacak. Biz kendi önerilerimizi gönderdik. Mecliste kabul görürse geçecek.' dedi.

Popüler İçerikler

Cübbeli Ahmet Hoca: “Cumhur İttifakı’na Oy Vermek Vaciptir, Vermeyen Günahkar Olur, Azap Çeker”
Bir Dönemin En Parlak İş Fikriydi: İnternet Kafeler Mazi Oluyor!
Son Sahnesiyle Yüreklerimizi Ağzımıza Getiren Kızılcık Şerbeti Pinko'dan Sürpriz Paylaşım
YORUMLAR

Meclistekilerin seçim vaadiydi Hayvan Hakları Yasası o işe ne oldu? Ses yok. Bir kaç günde sinema lafı edildi akabinde sinema yasası çıkarılıyor, ki çıkan yasasın da hangi yaraya merhem olacağını tahmin etmek zor değil.

isteyince 1 günde çıkarabiliyorlar.Ama nedense 2 seçimdir hayvanseverlerin seslerini duyduk bik bik deyip uygulamaya geçmiyorlar.Meclisin halka hizmet gibi bir amacının olduğunu düşünmüyorum artık.Nereden kendilerine rant sağlayacaklarsa oradalar sadece iktidardan bahsetmiyorum

08.01.2019

Adamlar taa koreden gelip burada tekel kurarken kimsenin ruhu duymamış mı yani...

09.01.2019

bide şöyle kendi cikarini düşünüp kavga eden sonra milletin çikari için kavga ediyormuş gibi konusmalarini susleyen zerzevatlar var ya ,illet oluyorum . Örnek ;Mars grup

TÜM YORUMLARI OKU (15)