Yankıları Sürüyor: Öne Çıkan İki Fotoğraf ile Sonuçsuz ve Gergin G7 Zirvesi

Kanada'da yapılan G7 Zirvesi'ne ABD ile zirveye katılan diğer ülkeler arasındaki görüş ayrılıkları damgasını vurdu. Zirveden erken ayrılan ABD Başkanı Donald Trump zirvenin kapanış bildirgesini imzalamayacağını açıklayarak bir ilke imza attı ve kırılgan da olsa bir görüş birliği beklentisini tamamen yıktı.

G7 ülkelerini oluşturan, Kanada, ABD, İtalya, Almanya, Fransa, İngiltere ve Japonya yeni zirve için Kanada'nın Quebec Eyaleti'nin Charlevoix kasabasında bir araya geldi.

ABD, 1 Haziran'da Avrupa Birliği, Kanada ve Meksika'dan ithal edilen çeliğe yüzde 25 ve alüminyuma yüzde 10 ek gümrük vergisi uygulamasını yürürlüğe sokmuş,  AB bu adıma karşılık olarak bazı ABD mallarına ek gümrük vergisi getirmişti.

G7 grubu üyesi altı ülkenin maliye bakanları, liderler zirvesi öncesi yapılan toplantıda Washington'a yeni vergilerin çekilmesi çağrısı yapmıştı.

Zirvede özellikle ticaret alanındaki anlaşmazlıklar giderilemedi.

ABD Başkanı Donald Trump, hafta sonunda sonuçsuz biten G7 zirvesinin ardından, bugün NATO müttefikleri, Avrupa Birliği ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau'ya öfkeli mesajlar attı. 

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile yapacağı zirve görüşmesi için Singapur'a hareket eden Trump attığı bir Twitter mesajında, 'Eğer karşılıklı olmayacaksa, adil ticarete bundan sonra aptal ticaret demek gerekecek' dedi.

Trump mesajlarında özetle şöyle dedi:

'Kimse kusura bakmasın, dostlarımızın ve düşmanlarımızın ticarette bizden istifade etmelerine artık izin veremeyiz. Amerikan işçisi her şeyden önce gelmeli.'

'Amerika'ya haksızlık yapılıyor! 800 milyar dolar ticaret açığımız var! Ben ABD başkanı olarak, kendi çiftçimiz, işçimiz ve vergi mükellefimiz böyle büyük ve haksız bir bedel öderken, neden diğer ülkelerin, onlarca yıldır yaptığı gibi, haksız ticaret kazancı elde etmesine izin vereyim?'

Trump, Batı ittifakını ayakta tutmak için orantısal olarak ABD'den daha düşük savunma katkısı yapan NATO müttefiklerine de çattı.

Trump, Quebec'te yapılan G7 zirvesinin ev sahibi Trudeau'yu da eleştirdi: "Dürüstlükten uzak ve zayıf"

Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun ABD'nin çelik ve alüminyum ithalatına getirdiği gümrük vergilerini eleştiren açıklamalarına değinen Trump, Trudeau'nun tutumunu 'onursuz ve zayıf' şeklinde nitelendirdi. 

Kanada Başbakanı  Trudeau basın toplantısında, Trudeau, 'Kanadalılar kibar ve makuldür ama bizi kimse sindiremez' demişti.

Zirvede çekilen ve merkezinde Almanya Başbakanı Angela Merkel'in bulunduğu bu fotoğraf, G7'ye damgasını vuran fotoğraf oldu.

📷 J. Drnzel/ Reuters

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Çok konuşulan bir diğer fotoğraf ise Trudeau'nun ABD Başkanı'na hediyesiydi.

Hediye edilen fotoğraftaki mekan, Trump'ın büyükbabasının bir zamanlar Kanada'da işlettiği oteldi.

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Sanders da bu anı Twitter hesabından paylaştı 👇

Geçtiğimiz yıllarda restore edilen otelin bir genelev olduğu iddia ediliyor. Trump, ABD basınında uzun süredir yer alan bu iddiaları yalanlamıştı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun hediye seçimi, G7'nin çok konuşulanları arasına girdi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Ayrıca bakınız 👇

Merkel'in Trump'a "Posta Koyduğu" Fotoğraf Sosyal Medyada Alay Konusu Oldu!

Reuters, BBC, DW

Popüler İçerikler

Hamas'tan Erdoğan'ın 'Kuvayımilliye' Çıkışına Yanıt: 'Gurur Duyduk'
Bursa'da Define Faciası! Jenaratör Gazından Zehirlenen 3 Kişi Öldü
Ak Parti ve MHP'den Muhalefete Geçen Belediyelerdeki Milyarlık Borçlar Dudak Uçuklattı
YORUMLAR
11.06.2018

Yalan inanmayın aslında türkiyeyi bölmek için toblandıla sis zanediyomusunuzki gümrüg mümrüg umurlarında? Mergelin kafasında bin türlü derd var 3. Havalimanına nasıl engel olacaz diye düşünüyo.

Obama’nın bir elinde beyzbol sopası, diğer elinde telefon Tayyip’le konuştuğu fotoğraf ile bu fotoğraf ölümüne kapışır.

Pasif Kullanıcı
11.06.2018

Avrupa ABD nin etkisinden çıkmak istiyor.

TÜM YORUMLARI OKU (12)