Türkiye Girişimcilik Vakfı'nın Yürüttüğü Fellow Programı Türkiye'deki Genç Beyinleri Buluşturuyor!

Türkiye Girişimcilik Vakfı, Türkiye çapındaki tüm üniversitelerden ve bölümlerden kabul ettiği öğrencilerle birlikte yürüttüğü Fellow Programı ile kendi yolundan giderek iz bırakmaya çalışan gençlerin potansiyellerine yatırım yaparak onları hayallerine bir adım daha yaklaştırıyor.

Yeni nesilde hemen hemen tüm gençlerin aklından bir kez de olsa kendi işinin sahibi olma fikri geçiyor. Artık “sabit maaşlı ve güvenceli” işlere girmek eskisi kadar popüler değil. Peki gençler neden girişimci olmak istiyor?

1. Hayat boyu öğrenme

Dijitalleşen dünyada her şey çok daha hızlı ilerliyor. Bu çağın içinde doğan gençler de büyük şirketlerin kurallarını ve düzenlerini kendilerini geliştirme yolunda bir engel olarak görüyor. Sürekli keşfetmek ve öğrenmek istiyor.

2. Değişimin bir parçası olmak

Girişimciliğin temel noktalarından biri keşfedilmemiş bir alan üzerinde yeni ve yaratıcı bir ürün veya hizmet geliştirmektir. Yeni nesil sadece verilen görevi uygulayan kişiler olmayı reddediyor ve fikirlerinin değerli olduğu bir alanda toplumsal değişimin bir parçası olmak istiyor.

3. Sınırların ötesine geçebilmek

Yeni nesil; iyi bir fikir, istek, azim ve disiplinle bir fikrin tüm dünyayı değiştirebilecek bir ürüne ya da hizmete dönüşebileceğine defalarca şahit oldu. Facebook, Twitter ve Uber gibi örnekler bu neslin gündelik hayatını büyük ölçüde şekillendiriyor. İyi bir fikre sahip olduğuna inanan gençler, bulundukları coğrafyanın çok ötesinde bir etki yaratabileceklerine inanıyorlar.

4. Kurumsal aidiyet fikri geçmişte kaldı!

Z kuşağı, ebeveynleri gibi bir işte onlarca yıl çalışmak istemiyor. Şirketlerin en büyük problemi bu özgür ruhlu gençler. Şirketler, çalışanlarına kurumsal aidiyet hissini benimsetmek için sayısız proje gerçekleştirmek zorunda kalıyor. Yeni nesil, kendi işinin patronu olmak istiyor ve kendi fikirlerini hayata geçirdiğinde çok da özverili çalışıyor.

"Ben tam da böyle düşünüyorum ama muhteşem bir girişimcilik fikrim yok" diyorsanız okumaya devam edin!

'Farkınız özgürlüğünüz, cesaretiniz girişiminiz olsun' mottosuyla 2014 yılında kurulan Türkiye Girişimcilik Vakfı, Türkiye'nin tüm üniversitelerinden ve bölümlerinden gençlere kucak açıyor. Türkiye'nin üreten, değer yaratan ülke olma yolundaki dönüşümünü girişimcilikle hızlandırmak adına çalışıyor. Hayatta kendi yolundan giderek iz bırakmaya çalışan gençler Fellow Programı sayesinde hayallerine bir adım daha yaklaşıyor. Böylece gençlerin fikirlerine değil, potansiyellerine yatırım yapılıyor.

Girişimcilik Vakfı bu misyonla girişimcilik ekosistemine yeni adaylar katmak için Fellow Programı 2018 başvuru sürecini başlattı.

Fellow Programı'na başvurarak, girişimcilik potansiyeli taşıdığını gösterebilen üniversite öğrenciler, girişim elçileri olarak farklı etkinlik ve projelerde yer alma, 1 yıl boyunda 500 TL burs alma, girişimcilik alanında ilham kaynağı olan rol modellerle tanışma ve uluslararası girişim ağına katılma şansına sahip oluyor.

22 Haziran günü bitimine kadar http://gvfellowprogrami.com/ adresinden Fellow Programı'na başvurabilirsin!

Popüler İçerikler

Ruslar, Moskova'yı Kana Bulayan Teröristleri Cinsel Organına Elektrik Vererek Sorguladı!
Bir Dönemin En Parlak İş Fikriydi: İnternet Kafeler Mazi Oluyor!
Merve Taşkın Sevgilisinden Gördüğü Şiddeti Paylaştı: "Cinsel Organıma Tekmeler Atıyordu"