Türkiye’de Kışın Yapılacak En İlginç 5 Aktivite

Kış boyunca bembeyaz örtüyle kaplanan zirveler, göller, ağaçlar Türkiye’nin çeşitli coğrafi bölgesini bambaşka bir güzelliğe büründürüyor. Kartpostal gibi fotoğraflara sahne olan bölgelerde gerçekleşen aktiviteler de bir o kadar dikkat çekiyor. Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleşen festivaller, yarışmalar ve spor aktivitelerini sizler için derledik…

1. Sarıkamış Kızak Yarışları

Türkiye'nin önemli kayak merkezleri arasında yer alan Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe, son dönemde ulusal ve uluslararası şampiyonalara ev sahipliği yaparak adından söz ettiriyor. Sarıçam ormanları, kristal karı ile ünlü Sarıkamış’ta Türkiye Kızak Federasyonu hem yetişkin hem de çocuklar için kızak şampiyonası düzenliyor.

2. Donmuş Çıldır Gölü’nde Eskimo usulü balık avı

Denizden 1959 metre yükseklikteki Çıldır Gölü'nün yüzeyi kış aylarında hava sıcaklığının geceleri sıfırın 20 derece altına düşmesi sonucu buz tutuyor. Balıkçılar, 123 bin metrekare alana sahip Çıldır Gölü'nde oluşan yaklaşık 25 santimlik buz tabakasını küreklerle kırarak, Eskimo usulü balık avlıyor.

3. Kapadokya yürüyüş turları

Kapadokya’da kışın kar tutan Göreme, Çavuşin, Kızılçukur,  şıklar ve Gül gibi vadilerde yürüyüş trekking yapmak son dönemde turistlerin ilgisini çeken bir aktivite. Özellikle karların kapladığı ‘Peri Bacaları’ balondan kuşbakışı izlemek de bölgeyi ziyaret için önemli bir sebep.

4. Red Bull Kar Havuzu

Red Bull Kar Havuzu film çekimleri sınırlı sayıda yarışmacı ve jüri katılımıyla gerçekleşecek. Sosyal mesafe kurallarına uygun olarak gerçekleşecek çekimler; seyirci katılımı olmadan düzenlenecek. Yarışma bu seneye özel olarak filme alınacak ve ileri bir tarihte yayınlanacak. Birbirinden eğlenceli anlara sahne olacak filmde, yarışma katılımcıları eğlenceli kıyafetler ve ekipmanlarla önce kayak yapacak, ardından rampadan buz gibi suya atlayacak. 

2 ŞANSLI RED BULL TÜRKİYE INSTAGRAM HESABI TAKİPÇİSİNE RED BULL KAR HAVUZU’NDA JÜRİ OLMA FIRSATI

Katılımcıların ünlü isimlerden oluşturulacağı Red Bull Kar Havuzu 2021’de; 90 metrelik pistte kayarak buz gibi suyla buluşmadan önce en yaratıcı atlayışı gerçekleştirecek isimleri değerlendirecek jüride, 2 şanslı Red Bull Türkiye Instagram hesabı takipçisi de yer alacak. Red Bull Kar Havuzu 2021’in ünlü katılımcılarını yaratıcılık-performans ve atlayış mesafesine göre ‘En iyi ben değerlendiririm’ diyen şanslı 2 kişi, Red Bull Türkiye Instagram takipçileri arasından belirlenecek. Bu heyecana ortak olmak isteyenler, Red Bull Türkiye Instagram hesabını takip edecek, hesapta paylaşılacak videoyu yorumlarda puanlayacak ve etiketlediği arkadaşıyla beraber jüri olmak için şansını deneyecek. Red Bull Türkiye hesabından açıklanacak 2 kişi yarışmada vereceği puanla Red Bull Kar Havuzu 2021’in kazananını belirleyen isimler arasında yer alacak. Red Bull Kar Havuzu’na daha fazla bilgi Kar Havuzu/Redbull.com adresinde.

5. Ayder Kardan Adam Şenlikleri

Kardan adam yapma yarışı, kayak yapma, halat çekme hatta horon oynamak gibi aktivitelerin yer aldığı Rize’nin Ayder Yaylası’ndaki şenlikler, pandemi öncesine kadar ocak ayı sonunda gerçekleşiyordu. Türkiye’nin dört bir tarafından insanların akın ettiği Ayder Yaylası’na çıkarken karla kaplanmış ormanların manzarası ise eşsiz.

Popüler İçerikler

Adana'da Skandal Görüntüler: Kesilmiş At ve Eşek Kalıntıları Kanalda Bulundu!
Buse Terim, Boşanma Sonrası Sessizliğini Bozdu: Mahremiyet Vurgulu Mesaj!
Cübbeli Ahmet Hoca Kalp Krizi Geçirdi: Hastaneye Kaldırılan Cübbeli Ahmet Hoca’ya Anjiyo Yapılacak!