Türk Şiirinin Usta Kalemi Refik Durbaş Hayatını Kaybetti...

Türk şiirinin yaşayan önemli kalemlerinden olan Refik Durbaş, 74 yaşında aramızdan ayrıldı... 

Akşam saatlerinde Medeniyet Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakıma kaldırılan Durbaş 74 yaşında yaşamını yitirdi. Durbaş bir süredir diyaliz ve akciğer tedavisi görüyordu.

Refik Durbaş'ın, yarın öğle vaktinde Galip Paşa Camisi'nde kılanacak cenaze namazının ardından Ümraniye Hekimbaşı Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi.

Kimdir Refik Durbaş?

1944 yılında Erzurum'un Pasinler ilçesinde doğan Refik Durbaş, Liseyi İzmir'de bitirdi. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'ndeki öğrenimini bitirmeden ayrıldı. 1965-1968 arasında çeşitli işlerde çalıştı. Yeni İstanbul ve Cumhuriyet gazetelerinde düzeltmenlik yaptı.

Çok sayıda sanat dergisi çıkardı, köşe yazarlığı yaptı

İlk şiiri İzmir'de Ege Ekspres gazetesinin sanat sayfalarında yayınlandı. Devinim, Gösteri, Sanat Olayı, Soyut, Papirüs gibi dergilerdeki şiirleriyle dikkat çekti. Arkadaşlarıyla birlikte 1962-1964 arasında Evrim dergisini, 1967'de de Alan 67 dergisini yayınladı. 1971'de ilk şiirlerini Kuş Tufanı adlı şiir kitabında topladı. 1972-1974 yıllarında Yeni A dergisinin yazı işleri müdürlüğünü yaptı. Gazetelerde sanat sayfaları hazırladı. 

Yıllarca başta Cumhuriyet olmak üzere çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı yapan Durbaş, son olarak BirGün gazetesinde yazmaktaydı.

Duraş'ın İkinci Yeni esintisi ile başladığı şiir yaşamı, zamanla toplumcu yönelim kazandı. Çarşıların, işçi kızların, pazar yerlerinin, çay evlerinin dünyasını yansıtan şair olarak tanındı.

Refik Durbaş'ın ölümünün ardından sosyal medyada taziye mesajları paylaşılıyor. Durbaş, geride bıraktığı ölümsüz dizeleriyle hatırlanıyor...

Popüler İçerikler

Survivor'dan Elenen Bozok Şok İddialarda Bulunduğu Nagihan Hakkında "Şakşakçı" Dedi!
Ruslar, Moskova'yı Kana Bulayan Teröristleri Cinsel Organına Elektrik Vererek Sorguladı!
Buse Terim, Boşanma Sonrası Sessizliğini Bozdu: Mahremiyet Vurgulu Mesaj!
YORUMLAR
01.12.2018

ne kadar acı...

04.02.2019

Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine www.uforum.site/Forum.aspx?ForumID=3701

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ