Türk Mühendisin Projesi: 20 Bin Ev Metrobüs Sayesinde Aydınlanacak

Her gün Kadıköy'den Yenibosna'ya iş için giden genç mühendis Kerem Deveci, yolculuk sırasında aklına gelen bir projeyle İstanbul'un enerji ihtiyacına destek sağlayacak. ENLİL ismini verdiği projesiyle Deveci, metrobüslerin geçişi esnasında oluşturduğu rüzgarı yakalayarak 20 bin eve elektrik enerjisi üretecek.

Yan yana geçen metrobüsler elektrik üretecek 📹

Sabah gazetesinden Metin Can'ın haberine göre, her gün Kadıköy'den Yenibosna'ya metrobüsle giden Kerem Deveci, araç kapılarının yanında bulunan acil tahliye vana kapaklarının yan yana geçen araçların ürettiği rüzgar ile havalandığını gördü. Buradaki rüzgardan elektrik enerjisi üretilebileceği fikrine kapılan Deveci, ENLİL ismini verdiği projeyi hazırladı.

Topkapı Durağı'ndaki bir alan projenin testi için ayrıldı.

Geliştiği projeyle İTÜ Çekirdek sürecine kabul edilen ve İETT'ye hazırladığı projeyi sunan Deveci, süreci şöyle anlatıyor:

'Türk Patent Enstitüsü'nden faydalı model belgemi aldım. Ardından İTÜ Çekirdek sürecine kabul edildim. İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne dilekçe vererek türbinimizin saha testleri için izin istedik. Kurumun vizyoner ve yenilikçi yönetimi teklifimizi kabul ederek Topkapı Durağı'ndaki bir alanı laboratuvar olarak bize verdi. Sonuç başarılı oldu.'

ENLİL projesi aynı zamanda Mercedes Benz StartUP yarışmasında finale kalan 60 proje arasına girdi👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Proje kapsamında 1 kilometrelik yola 300 türbin yerleştirilecek.

Sadece metrobüs hatlarına yerleştirilecek olan türbinlerle 20 bin hanenin elektrik ihtiyacı karşılanacak.

ELNİN sadece elektrik üretmeyecek.

Genç mühendis Deveci'nin geliştirdiği proje sadece elektrik üretmekle yetinmeyecek. ENLİL türbinleri; şehir içi sıcaklığı, nemi, rüzgarı, karbondioksiti ölçecek, ücretsiz WİFİ hizmeti sağlayacak. Aynı zamanda da deprem istasyonu görevi görerek ve olası İstanbul depreminin tahminlerine bilgi sağlayacak.

Sosyal medya kullanıcıları genç mühendisin geliştirdiği projeyi destekliyor📌

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Adana'da Skandal Görüntüler: Kesilmiş At ve Eşek Kalıntıları Kanalda Bulundu!
Buse Terim, Boşanma Sonrası Sessizliğini Bozdu: Mahremiyet Vurgulu Mesaj!
9 Yaşındaki Çocuğa İmam Odasında Yıllarca İstismar İddiası: İmam Tutuklandı!
YORUMLAR
08.06.2018

ÜLKE SEÇİME DOĞRU GELİŞİYOR AQ

08.06.2018

Dünyadan mutlu haberlerde okuduğumuz nitelikte güzel bir haber. Mühendis arkadaşa yürekten tebrikler. Böyle güzel fikirleri projeleri olup desteklenmeyen arkadaşlara da birileri artık köstek olmayı bırakırsa bu şekilde daha çok proje duyarız. TÜBİTAK gibi kurumlara hayvanat bahçesi müdürü atamazsak bu tür projelerin önünü açmış oluruz.

08.06.2018

Sen üniversite okumamış olabilirsin, milletin en az 4 senede aldığı, bazı insanların 10 senede alabildiği diplomayı sen 5 dakikada içinde almış olabilirsin, bazı şeylerin değerini önemini bilmiyor olabilirsin, yine de yıllarını ilime bilime adayan, okumak araştırmak üretmek isteyen gençlerin önüne engeller koymayı bırakın artık...

08.06.2018

Böyle projeler ile gelin, canımı yiyin.

TÜM YORUMLARI OKU (36)