Tavuk Döner Lüks Olma Yolunda: 'Beyaz Ete 9 Ayda Yüzde 200'ün Üzerinde Zam Yapıldı'

Türkiye Kasaplar Odası Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, döviz kuru üzerinden tavukçuluk sektöründe fırsatçılık yapıldığını iddia etti ve 9 ayda beyaz ete yüzde 200’ün üzerinde zam yapıldığını söyledi.

DHA'ya konuşan Yardımcı, döviz kuru üzerinden tavukçuluk sektöründe fırsatçılık yapanlara tepki gösterdi. Tavuk eti fiyatının kırmızı et fiyatlarıyla yarıştığını vurgulayan Yardımcı, “Bunun adı fırsatçılıktan başka bir şey değil. Devletin buna dur demesi gerekir” çağrısında bulundu.

'Bir hafta önce 22 liraydı, bugün sadece bize gelişi 28 lira'

Tavuk eti fiyatlarına her hafta zam geldiğini, 9 ayda yüzde 200’ün üzerinde zam yapıldığını söyleyen Yardımcı şöyle konuştu:

'Tavuk göğsünün fiyatı 2 hafta önce 18, bir hafta önce 22 liraydı. Bugün sadece bize gelişi 28 lira oldu. Ocak ayında 10 liraydı. Tavuk kanadının kilosu ocak ayında 7 lira 70 kuruşken bugün 21 lira. Kırmızı ete 1 lira zam geldiğinde ülke ayağa kalkıyor.'

'Tepki göstermekten başka bir şey yapamıyoruz'

Kırmızı ete 4 lira zam geldiğini, vatandaşa yardımcı olmak için bu zammın yarısını fiyatlara yansıttığını söyleyen Yardımcı, tepki göstermekten başka bir şey yapamadıklarını belirterek 'Esnafa satma diyemeyiz. Büyük marketlerin satışını durdurmamız imkansız' ifadelerini kullandı.

'Kasaplar Federasyonu olarak Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan randevu istedik'

Kasaplar Federasyonu olarak Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan randevu istediklerini açıklayan Yardımcı, “Dertlerimizi ve isteklerimizi iletmemiz gerek. Bakanlığın randevu tarihini en kısa sürede netleştirmesi gerekir” dedi. Yardımcı ayrıca kaçak et satışının önüne geçmek için, ‘Sağlıklı nesiller için sağlıklı et yiyelim’ adlı çalışma başlattıklarını açıkladı.

Beyaz ete 9 ayda gelen zam sosyal medyanın da gündeminde...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Konuşanlar'ın Hasan Can'ı Evinde Kaza Geçirdi: Acil Ameliyata Alındı!
Metin Akpınar'ın Kızı Duygu Nebioğlu Yine Ateş Püskürdü: "Birinci Bölüm Bitti, İkinci Bölüm Geliyor"
Fatih Altaylı'dan 'Restoran Boykotu' Tavsiyesi! 'Gerekli Bir Silahtır, Kullanıp Atılacak Bir Şey Değil'
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
23.09.2018

Dolar 6 iken yaşananlar bunlar,çift haneli olduğunda ne olacak dersiniz?Kış rüzgarları bunlar,Kış daha gelmedi. Winter is coming!

23.09.2018

2. Geziyi Öğrenciler ve bodyciler yapabilir

23.09.2018

madem tavuk pahalı o zaman martı yiyin

TÜM YORUMLARI OKU (41)