Suç Dünyasına Veda Edişini Anlatmıştı: Eski Çete Lideri Nedim Yaşar Kitabının Tanıtımı Ardından Öldürüldü

Türk asıllı Danimarkalı eski çete lideri Nedim Yaşar, suç dünyasından ayrıldığını anlatan kitabının tanıtım toplantısından sonra silahlı saldırıya uğradı. 31 yaşındaki Yaşar, Kopenhag'da kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Kopenhag merkezli Los Guerreros (Savaşçılar) çetesinin lideriydi.

Türkiye doğumlu olan Nedim Yaşar, 4 yaşında ailesiyle beraber Danimarka'ya yerleşti. 20'li yaşlarının başında Los Guerreros (Savaşçılar) isimli uyuşturucu ticareti ile bağlantılı olan çetenin liderliğini yaptı.

Geçtiğimiz yılda da saldırı girişimine maruz kaldı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, 2012 yılında çeteden ayrılan Yaşar, geçtiğimiz yıl polise giderek saldırı girişimine maruz kaldığını belirtmişti. 

Polis ekipleri, Yaşar'ı vuran kişinin yaya olarak kaçtığını açıklarken, yerel saatle 19.30 sıralarında koyu renk kıyafet giymiş bir kişinin Yaşar'a en az 2 el ateş ettiği belirtti.

Baba olacağını öğrendikten sonra çete liderliğini bıraktı.

Danimarka haber ajansı Ritzau, Yaşar'ın 2012 yılında baba olacağını öğrendikten sonra çete liderliğini bıraktığını bunun üzerine de gençlere danışmanlık yapmaya ve yerel Radio24syv radyosunda kendi programını sunmaya başladığını belirtti.

Yaşar, çete liderliğini nasıl bıraktığını anlattığı 'Kökler: Bir Gangsterin Çıkış Yolu' isimli kitapta suç dünyasına veda edişini tüm detaylarıyla anlatmış, biyografiyi ise Marie-Louise Toksvig kaleme almıştı.

Radyo istasyonu, Yaşar'ın ölüm haberinden sonra radyo binası önünde yarıya indirilmiş bayrakların fotoğrafıyla "Hoşçakal Nedim Yaşar, her şey için teşekkürler" tweeti attı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Danimarka polisinin kayıtlarına göre son yıllarda çete bağlantılı suçlar ve silahlı saldırıların sayısında artış yaşanıyor.

Danimarka Adalet Bakanı Morten Bödskov Yaşar'ın ölümüyle ilgili, 'Nedim ile bir kez görüşmüştüm. Tanıştığım adam tüm kalbiyle yeni bir hayata başlamak ve başkaları için de değişim yaratmak istiyordu' ifadelerini kullandı.

Popüler İçerikler

Gündeme Bomba Gibi Düştü: “Dilan Polat ve Engin Polat’a Vergi Kaçırma Suçundan Tahliye Kararı Verildi”
Evlilik Dışı İlişkiden Çocuk Sahibi Olmalarıyla Bir Zamanlar Olay Yaratan Ünlü İsimler
Müge Anlı'da Şok İddia: "Uğur Dündar'a Babalık Davası Açan Dilara'nın Babası Başka Bir Ünlü Sanatçı!"
YORUMLAR
21.11.2018

su testisi bazen de dönüş yolunda kırılır

21.11.2018

Suç işleyip birinin canını yakarsan,üzerinden kaç yıl geçerse geçsin onun bedelini ödersin.Ben pişmanım dönüyorum demekle olmuyor.Çete kurup suç işleyip sonra ben baba oluyorum diye yeni hayata başlamaya çalışmak?! Allah bilir kaç çocuğu babasız,kaç babayı çocuksuz bıraktınız.Böyle insanların ölümüne üzülmüyorum.

21.11.2018

baba oldugunu ogrendigi zaman birakmis....onun elinden kimler gecmistir kimler....belkide bircok kisi çocuğum var yapma diye yalvarmistir belkide.dinlememiştir...ve aynisini yasamistir

TÜM YORUMLARI OKU (18)