Saç Boyalarına Dikkat: Saçlarını Boyattıktan Sonra Tüm Yüzünde ve Vücudunda Yanıklar Oluşan Talihsiz Kadın!

Saçlarını boyayan kadınlar aman dikkat! Yıllarca saçlarını boyatıp hiçbir alerjik reaksiyon göstermeyen 26 yaşındaki kadın, saçlarını boyattıktan sonra tüm yüzünde ve vücudunda yanıklar oluştu! Detaylar için sizleri Metro kaynaklı haberimize alalım.

Kuaförde saçlarını boyattıktan sonra tüm yüzünde lekeler çıktı!

26 yaşındaki Georgina Carter, lise zamanlarından beri saçlarını ve kaşlarını boyatıyormuş. Yıllar içinde sarı, kahverengi, pembe, mor ve kırmızı renklerini denemiş ve hiçbir alerjik reaksiyon göstermemiş. Bu yıl Mart ayında saçlarını ve kaşlarını boyattıktan sonra gözleri şişmiş ve tüm yüzünde yanıklar oluşmuş.

Kendisi de güzellik uzmanı olduğu için, boyadan önce alerji testi yapılmasının ne kadar önemli olduğunu bilmesine rağmen 'Bir şey olmaz' diyerek daha önce hiçbir alerjik reaksiyon göstermediği için direk boyayı uygulamış.

Bir hafta sonra kulağının arkasının yandığını fark eden Georgina, başta bu yanıkların stres kaynaklı olduğunu düşünmüş. Ancak daha sonra gözleri şişmiş, yanıklar tüm yüzü ve vücuduna yayılmış ve cildi kuruyup çatlamaya başlamış. Kaşıntı ve acısını almak için geceleri buz torbalarıyla uyuyormuş.

Georgina, uzun zaman boyunca boyaya karşı alerjik reaksiyon gösterdiğinin farkına varmamış.

3 farklı doktor, dermatolojistler, kan tahlilleri ve alerji testleriyle geçen 6 ay sonunda Georgina'nın boyanın içinde bulunan PPD adlı kimyasal maddeye alerjisi olduğu anlaşılmış. Georgina'ya bir daha saçını boyayamayacağı söylenmiş.

"Saçlarımı yıllar boyunca boyadım, kuaförlük eğitimleri aldım ve saç rengimi değiştirmeyi çok seviyordum ama başıma gelenlere bakın."

'Saçlarımı boyadıktan sonra kulağımın arkasında bir yanık olduğunu fark ettim. Bir hafta içinde yanıklar tüm yüzüme ve vücuduma yayıldı. Gözlerim şişti, cildim kurudu ve çatladı. Tüm vücudum inanılmaz derecede kaşınıyordu. Geceleri buz torbalarıyla uyuyordum. Ne ben ne de gittiğim doktorlar boyaya karşı alerjik reaksiyon gösterdiğimi anlayamadık. 19 farklı test, kan tahlilleri, alerji ve deri veremi testlerinin sonucunda 6 ay sonra tanı alabildim.'

"Saçlarımı bir daha boyayamayacağım için üzgünüm ama artık daha bilinçliyim."

'Artık herkese kuaföre gittiklerinde mutlaka alerji testi yaptırmasını söylüyorum. Kuaförler de mutlaka bunu yapmalı ve müşterilerinin hayatını riske atmamalı. 'Benim başıma gelmez' diye düşünmeyin. Benimkisine benzer bir alerjik reaksiyon yaşayanlar varsa da panik olmayın. Doktorlar er ya da geç sorunun ne olduğunu buluyorlar.'

Popüler İçerikler

Fatih Altaylı'dan Kendisine "Sözde Gazeteci" Diyen Hakan Ural'a Duyanları Dumur Eden Cevap
Gündeme Bomba Gibi Düştü: “Dilan Polat ve Engin Polat’a Vergi Kaçırma Suçundan Tahliye Kararı Verildi”
ODTÜ'lü Profesörün Canlı Yayında 'Torpil' İsyanı: "Çocuk Sınavı Kazanıyor, Almıyorlar"
YORUMLAR

yıllardır kendi saçımı ve çevremdeki kişilerin saçlarını eldivensiz dalarak boyarım hiç bir şey olmadı çok şükür.Ama geçen sene bir arkadaşım kuaförde kaşlarını boyattı bütün yüzü şişti gözünü açamadı kız.Sanırım kuaförler daha farklı boyalar kullanıyorlar aman dikkat edin.

Neyse yavrum ombreyle idare edicen artık.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ