Cezası 160 Euro'dan Başlıyor: Roma'da İspanyol Merdivenleri'ne Oturmak Artık Yasak

İtalya'nın başkenti Roma'nın tarihi ve turistik mekanları arasında başı çeken İspanyol Merdivenleri'nde oturmak yasaklandı.

Roma'yı ziyaret eden turistlerin en çok uğradığı ve fotoğraf çektirdiği yerlerin başında gelen İspanyol Merdivenleri artık sadece transit geçişler için kullanılacak.

Roma Belediyesi, gerçek adını merdivenin başındaki Trinita dei Monti Kilisesi'nden alan Trinita Dei Monti basamaklarında, yaygın bilinen adıyla İspanyol Merdivenleri'nde yeni bir düzenlemeye gitti.

Belediye polislerinin, merdivenlere oturanları anında ikaz ederek yerlerinden kaldırdığı ve karardan habersiz turistlerin ise bu davranışı ve yasağı şaşkınlıkla karşıladıkları gözlendi.

İtalyan basınına yansıyan haberlere göre, uyarılara rağmen oturmaya devam edenlere 160 euro'dan başlayan cezalar kesilecek. 

Basamakları kirleten veya zarar verenlere ise 400 euro'ya varan cezalar uygulanacak.

"Anıtı korumak güzel ama oturma yasağı gerçekten aşırı"

İtalyan sanat eleştirmeni ve aynı zamanda Forza Italia Partisi milletvekili Vittorio Sgarbi, belediyenin kararına tepki gösterdi. Sgarbi, uygulamayı faşist dönem uygulamasına benzeterek, 'Anıtı korumak güzel. Açıkçası o mermerlerin üzerinde yemek yiyemezsiniz ama oturma yasağı gerçekten aşırı. Bana göre belediye bu kararını gözden geçirmek durumunda kalacak' ifadesini kullandı.

Romalı mimar Francesco de Sanctis tarafından 1723-1725 yılları arasında yapıldı.

Trinita dei Monti Kilisesi'nden İspanya Meydanı’na doğru inen tarihi basamaklar, 2015 ile 2016 yılları arasında kapsamlı restorasyondan geçmişti. 

11 ay süren restorasyonun ardından merdivenlerde yeme ve içmeye izin verilmezken, insanların oturmasına ise karışılmıyordu.

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz, Ahu Yağtu'yla Çözemediği Nafaka Krizini Fırsata Çevirip "Benimki Madafaka" Esprisini Lügata Ekledi
Ak Parti ve MHP'den Muhalefete Geçen Belediyelerdeki Milyarlık Borçlar Dudak Uçuklattı
Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Euroleague'de Üst Üste İkinci Kez Şampiyonluğa Ulaştı!
YORUMLAR
07.08.2019

iyiki zamanında gidip oturmuşum 😁

07.08.2019

983,43-TL verir, gider yine otururum.

07.08.2019

Vay ki ne vay, karar belki çoğunuza saçma gelebilir ama üzerine oturdukları mermerlerde yüzlerce yıllık ve inanın yatan, zıplayan, yemek yiyen ne isterseniz orada görüyorsunuz. Tarihe sahip çıkmaktan başka birşey değil.

07.08.2019

Yol tıkanması nedeni ile verilmiş bir karar, çok mantıklı bence. Geçemiyorsun ki adamların ütüne basma tehlikesinden.

TÜM YORUMLARI OKU (14)