Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığı'na ve Yönetimine Kimler Atandı?

Geçtiğimiz yıl kurulan Türkiye Uzay Ajansı'na yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Havacılık ve Uzay Teknolojileri Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım atandı.

Ajansın yönetim kurulu üyeliklerine ise Prof. Dr. Yurdanur Tulunay, Prof. Dr. Sacit Özdemir, Doç. Dr. Lokman Kuzu, Dr. Ahmed Halid Akgiray, Cenk Şen ve Murat İkinci getirildi.

Atamalar Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından Twitter'dan da duyuruldu.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Varank paylaşımında ayrıca, atamalardaki isimlerin kısa öz geçmişlerine ve 'Türkiye'yi uzay ligine taşıyacağız' ifadesine yer verdi.

Peki ajansın başkanlığına atanan Serdar Hüseyin Yıldırım kimdir?

1961 yılanda İstanbul Üsküdar'da doğan Serdar Hüseyin Yıldırım, Kadıköy Anadolu Lisesi ve İTÜ Uçak Mühendisliği bölümünde okudu. 1980'de Berlin Teknik Üniversitesi'ne yatay geçiş yapan Yıldırım, Ulaşım Bilimleri Fakültesi Havacılık ve Uzay Bilimleri bölümünü bitirdi. Aynı üniversitede yüksek lisansını Hava Yolu İşletmeciliği dalında tamamladı.

1989 yılında havacılık sektöründe göreve başlayan Yıldırım, çeşitli havayollarında yönetici olarak 12 yıl görev yaptı. Daha sonra yurt dışında çeşitli ülkelerde proje danışmanlığı yapan Serdar Hüseyin Yıldırım, Kadir Has Üniversitesinde 5 yıl süreyle hava yolu işletmeciliği dersi verdi.

2015 yılında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğüne atanan Yıldırım, 2016 yılında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında müşavir olarak görevlendirildi.

Popüler İçerikler

Son Sahnesiyle Yüreklerimizi Ağzımıza Getiren Kızılcık Şerbeti Pinko'dan Sürpriz Paylaşım
Bir Dönemin En Parlak İş Fikriydi: İnternet Kafeler Mazi Oluyor!
Adana'da Skandal Görüntüler: Kesilmiş At ve Eşek Kalıntıları Kanalda Bulundu!
YORUMLAR
07.08.2019

türkiyede uzay ajansımı varmış. napıyolar kayan yıldızlarımı sayıyorlar.

07.08.2019

En azından alanında bilgi sahibi insanlara benziyorlar.. Nasıl uzay ligine taşınacağımızı merakla bekliyorum

07.08.2019

yıllarca yerli ve milli uzay mekigi yapıyoruz falan dersiniz şimdi ordan da indiragandi.. memleketi düzelttiniz uzay kaldı çünkü

TÜM YORUMLARI OKU (14)