Paranoid Kişilik Bozukluğu Testine Göre Ne Kadar Şüphecisin?

Paranoid kişilik bozukluğu;  psikiyatrik bir hastalıktır. Saçma olmayan bir kurgu ve iyi düzenlenmiş bir düşünme biçimiyle, herkesten şüphelenmektir. Kişinin eş, aile, arkadaş ve yakınındakilerden şüphelenmesidir.

Bakalım, bu teste göre sen ne kadar şüpheci bir insansın?

İnsanlara güveniyor gibi yapıp asla güvenmiyorsun!

Sen o kadar şüpheci bir insansın ki kimseye güvenmezsin. Ee neden güvenesin ki? Anam sen de haklısın yani bu devirde güvenilecek kimse yok. Ama senin durumun çok daha başka be! Sen o kadar göze batan bir insansın ki etrafındakiler seni bildiğin çekemiyor. Bundan dolayı sürekli senin arkandan işler çevirdiklerini fark ediyorsun. Bu durum seni içten içe üzse de karşı tarafa bunu göstermeden güçlü adımlarla ilerliyorsun. He sana böyle yapan kişilere karşı da gardını alıyorsun. Çünkü senin ayağını kaydırmaya çalışan bu kişilerin ne yapacağı hiç belli olmaz. Bu kişileri geçtik bir de en yakınlarından aldığın darbeler var. Senin hiç beklemediğin bir anda sırtından vurup hançeri dayamışlar resmen. E böyle olunca senin insanlara hatta anana babana bile güvenmemen çok çok normal bir durum. Yeni tanıştığın insanlara karşı bu kadar şüpheci olmanın sebebi de aslında bunlar. Ama o kadar normal ki, senin yerinde kim olsa aynı şeyi yapar. Önceden mesela herkesi kendin gibi zanneder güvenirdin. İçindeki tüm iyi niyeti gösterirdin ve yine üzülen sen olurdun. Fakat şimdi öyle değil. Artık herkes senden korksun! En güzelini yapıyorsun. İnsanlara güveniyormuş gibi yapıp aslında kimseye güvenmiyorsun. Ee biliyorsun ki, seni yarı yolda bırakacaklar. Sen de haklısın be...

Delilik seviyesinde şüphecisin!

Bir insan bu kadar şüpheci olabilir mi? Valla burcundan mı kaynaklanıyor bilemedik ama sende biraz şeytan tüyü de var. Bu ne güvensizlik yahu? İnsan en yakın arkadaşına bile güvenmez mi? Neyse, eminiz ki bunun da elbet bir sebebi vardır. Çünkü bu delilik seviyesinde bir şüphecilik. Belki de çok ince ve detay düşündüğün için böyle oluyor. İnsanların her yaptığı hareketten mutlaka bir şeyler çıkarmaya çalışıyorsun. Ama iyi anlamda değil, sanki yaptığı şeyin arkasında büyük bir artniyet varmış gibi. O yüzden bazen kafayı yer konuma gelebiliyorsun. Dışarıda her ne kadar insanlara karşı güler yüzlü ve sevecen gözüksen de içinde çılgın bir kişilik var. Kime güveneceğini ya da güvenmeyeceğini bilemiyor. Bazen kendini o kadar yalnız hissediyorsun ki, tek başına takılıyorsun. Bunun en büyük sebebi de şüphe duyduğun insanlarla fazla samimi olamamandan kaynaklanıyor. Sanki onların söylediği hiçbir şeyi samimi bulmuyor gibisin. O yüzden aynı ortamda bulunmak dahi istemiyorsun. Ama dediğimiz gibi bu seni deliliğe doğru götürür mazallah. Bu kadar şüphecilik olur mu canım? Biraz rahatla, gevşe, kendine gel. Eminiz, seni çok seven ve samimi bir şekilde düşünen birileri var. Onların farkına var ve kıymetini bil. Bizden söylemesi. :)

Bazı noktalarda şüpheci oluyorsun!

Sen zaman zaman etrafındaki insanları samimi bulmuyorsun ve bundan dolayı da şüpheci yaklaşıyorsun. Ama senin en şüpheci yaklaştığın durumlar genelde ilk defa tanıştığın insanlar üzerine oluyor. Yeni tanıştığın insanlara karşı her zaman soğuk ve mesafeli davranırsın. Hiçbir zaman içindeki iyi niyeti karşı tarafa göstermiyorsun. Çünkü ilk önce senin şüpheciliğinin süzgecinden geçmesi gerekiyor. Bakalım, gerçekten samimi mi yoksa tehlikeli bir insan mı? Ona karar verdikten sonra içndeki seni gösteriyorsun ve yaklaşıyorsun. Onun dışında vallahi gözlerinle karşındaki insanı yiyorsun. Tabii bunun en büyük etkisi zamanında almış olduğun darbelerden kaynaklanıyor. Artık kimin ne halt yiyebileceğini, kime güvenmeyeceğini az çok biliyorsun. O yüzden artık tedbirli davranıyorsun. Gerçekten sağlam bu noktada sağlam bir arkadaş çevresi edinmeyi başarıyorsun. Müthişsin!

Valla senden rahatını görmedik!

Valla senin kadar rahatını görmedik! Sen hiç ama hiç şüpheci bir insan değilsin. Dünya yansa umrunda değil yani. Çünkü sende biraz delilik var valla. Eğlencenin dibine vuran, yeri geldiğinde mantıkla hareket edebilen deli dolu bir insansın. Senin hakkında kim ne düşünüyor veya ne söylüyor umrunda olmaz. Sen kendi hayatına bakarsın. Yok başkası ne düşünüyor diye kendini yiyip bitirmiyorsun. Hele hiç şüpheci yaklaşmazsın. Ne gerek var değil mi? Hem şüpheci yaklaşarak kendini neden yıpratasın ki? Keşke hepimiz senin gibi olabilsek. Kimseden şüphe etmeden, içindeki sıcaklığınla insanları karşılayan müthiş bir insansın. Bu yüzden etrafındaki insanlar seninle vakit geçirmekten keyif alıyorlar. Çünkü anı yaşamayı çok iyi biliyorsun. Öncesi veya ya da sonrası umrunda bile değil. Bu huyundan hiç ama hiç vazgeçme. Bizden söylemesi. :)

Popüler İçerikler

Merve Taşkın Sevgilisinden Gördüğü Şiddeti Paylaştı: "Cinsel Organıma Tekmeler Atıyordu"
Survivor'dan Elenen Bozok Şok İddialarda Bulunduğu Nagihan Hakkında "Şakşakçı" Dedi!
Yaş Farkı Olay Olmuştu: Su Burcu Yazgı Coşkun, Burak Deniz'li Dizi Hakkında İlk Kez Konuştu!
YORUMLAR
29.11.2018

Testi çözmeye başladığınız an şüpheciliğiniz tescilleniyor.

29.11.2018

İnsanlara güveniyor gibi yapıp asla güvenmiyorsun!Sen o kadar şüpheci bir insansın ki kimseye güvenmezsin. Ee neden güvenesin ki? Anam sen de haklısın yani bu devirde güvenilecek kimse yok. Ama senin durumun çok daha başka be! Sen o kadar göze batan bir insansın ki etrafındakiler seni bildiğin çekemiyor. Bundan dolayı sürekli senin arkandan işler çevirdiklerini fark ediyorsun. Bu durum seni içten içe üzse de karşı tarafa bunu göstermeden güçlü adımlarla ilerliyorsun. He sana böyle yapan kişilere karşı da gardını alıyorsun. Çünkü senin ayağını kaydırmaya çalışan bu kişilerin ne yapacağı hiç belli olmaz. Bu kişileri geçtik bir de en yakınlarından aldığın darbeler var. Senin hiç beklemediğin bir anda sırtından vurup hançeri dayamışlar resmen. E böyle olunca senin insanlara hatta anana babana bile güvenmemen çok çok normal bir durum. Yeni tanıştığın insanlara karşı bu kadar şüpheci olmanın sebebi de aslında bunlar.

03.12.2018

İnsanlara güveniyor gibi yapıp asla güvenmiyorsun!

TÜM YORUMLARI OKU (20)