Onlar Bu İşin Uzmanları: Dolandırıcılığın Kitabını Yazmış Kişilerden İlham Alınarak Çekilen Filmler

Büyük merakla beklediğimiz suç filmi Ocean's 8 in vizyona girmesi ile gözler bu tarzdaki filmlere döndü. Hollywood’un bu konudaki başarısını takdir etmezsek olmaz. Konu suç, polisiye olduğunda prodüksiyon, oyunculuk, senaryo bir başka tat veriyor bize. Ama bazı filmler var ki onlar hayal değil gerçek hatta bu işin uzmanlarının hikayesini anlatıyor. Dönemine damga vurup hâla bile konuştuğumuz kişilerin hikayelerinin anlatıldığı 8 filmi sizin için listeledik.

1. Sıkıysa Yakala (2002)

Amerikan sinemasının en büyük ustalarından Steven Spilerberg'in yönettiği filmde Frank Abagnale Jr. 'ın hikayesi anlatılmaktadır. Abagnale usta bir manipülatör, düzenbaz ve zamanında FBI'ın en çok arananlar listesindeki en genç isimdi. Başrollerini Leonardo Di Caprio ve Tom Hanks'in paylaştığı film Abagnale Jr.'ın kitabına bağlı olarak çekilmiştir.

IMDb: 8,1

2. Düzenbaz (2013)

1970'ler de geçen gerçek bir hikayeden uyarlanan filmde usta dolandırıcı Irving Rosenfeld ve ortağı Sydney Prosser genç ve yetenekli bir FBI ajanı olan Richie DiMaso tarafından yakalanır. Ceza almamanın tek yolu ise kendileri gibi dolandırıcılık yapan kişileri teşhis etmek... Aynı zamanda ABD tarihinde önemli bir yeri olan yolsuzluk skandalı ABSCAM'ı işleyen film Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Christian Bale gibi yıldız oyuncuları bir araya getirmiştir.

IMDb: 7,3

3. I Love You, Phillip Morris (2009)

Ölümden döndüğü bir araba kazasından sonra, eski polis memuru Steven Jay Russell hayatını gerçek kimliği ile yaşamaya karar verir. Ailesini ve evini terk edip, Florida'ya taşınan Steven orada kendine sahtekarlıkla bezeli cömert bir hayat kurar. Bir süre sonra tutuklanması ile girdiği hapishanede başka bir mahkum olan Phillip Morris'e aşık olur ve olaylar o zaman başlar.

IMDb: 6,6

4. Molly's Game (2017)

Filmde, Olimpiyatlarda üst üste aldığı başarısızlıklardan sonra Hollywood’un elit insanları için sekiz yıl boyunca yüksek bahisli poker oyunları organize eden Molly Bloom isimli bir kadının hikayesi anlatılmaktadır. Organize ettiği oyunlarda tanınmış sporcular, ünlü yıldızlar, milyarder iş adamları ve Rus mafyaları bulunuyordu. İşin içine FBI'ın girmesi ile olaylar değişir.

IMDb: 7,5

5. Pırıltılı Hayatlar (2013)

Emma Watson'ın Harry Potter serüveninden sonra canlandırdığı ilk karakteri Nicki, Hollywood'a gidip ünlü bir aktris olmanın ve Beverly Hills lüksünü yaşamanın hayallerini kuran genç bir kızdır. Bu hayaline yakın arkadaşları Sam, Cloe, Rebecca ve Marc'ı da ortak ederek eşi benzeri görülmemiş hedefleri olan bir çete kurar. İnterneti kullanarak ünlülerin izini süren kızlar bu kişilerin evini soyarlar. Bir süre sonra bu son derece şık ve tarz giyimli çetenin gerçekleştirdiği gizemli soygunlar, medyanın da bir hayli dikkatini çeker. Gerçek olaylara dayanan filmin yönetmen koltuğunda Sofia Coppola bulunuyor.

IMDb: 5,6

6. American Animals (2018)

Geçtiğimiz aylarda bazı önemli bağımsız film festivallerinde gösterilen yılın soygun filmi American Animals'ın bolca övgü aldığını duyduk. Filmde, Amerika'da varlıklı ailelerin çocukları olan ve farklı sosyal gruplara dahil olan 4 üniversite öğrencisinin bir macera uğruna tarihin en büyük sanat hırsızlıklarından birine kalkışması anlatılıyor. Vizyon tarihi şu an belli değil ama fragmanı bize çok heyecanlı bir film olduğunun mesajlarını veriyor.

IMDb: 7,4

7. Bonnie ve Clyde (1967)

Onlar tarihin en acımasız çifti... Clyde Barrow ve Bonnie Parker'ın gerçek hikayesine dayanan filmde Amerika büyük bir ekonomik krizin içinde debelenirken Bonnie ve Clyde pek çok banka soygunu düzenler, aynı zamanda bir bir işlemek istedikleri suçları not ettikleri bir suç listeleri de bulunmaktadır . Dönemin iki usta oyucusu Warren Beatty ve Faye Dunaway' ın oyunculukları ile film hâlâ önemini koruyan unutulmaz bir klasiktir.

IMDb: 7,9

8. Gangster çiftimizin hikayesini okumak isterseniz... 👇

Tarihin En Acımasız Gangster Çifti: Bonnie ve Clyde

9. Para Avcısı (2013)

DiCaprio ile başladığımız listemizi yine onun muhteşem oyunculuğu ile can verdiği başka bir film ile kapatalım. DiCaprio, filmde 24 yaşında hırslı ve para kazanma arzusu ile yaşayan genç bir CEO'yu canlandırıyor. 90'ların en hızlı günlerinin anlatıldığı filmde, Jordan önemsiz tahvillerle birçok yatırımcıyı aldatarak kısa zamanda bir para makinasına ve aynı zamanda bir harcama makinasına dönüşür. Profesyonel hayatının yanı sıra uyuşturucu ve son derece pahalı lüks fantezilerle dolu kirli bir oyunun içindedir.

IMDb: 8,2

Popüler İçerikler

Cem Yılmaz, Ahu Yağtu'yla Çözemediği Nafaka Krizini Fırsata Çevirip "Benimki Madafaka" Esprisini Lügata Ekledi
Paylaşımı Neden Sildi? Yarım Milyonluk Lüks Saate “Helal Para” Savunması
Gerek Var mıydı? Uraz Kaygılaroğlu'nun Sevgilisinin İlk Sergisi İçin Verdiği Pozlar Büyük Tepki Çekti!
YORUMLAR
11.06.2018

bizim tosuncuğun çiftlikbank ı film olacaktı daha çekmediler mi öyle bir başyapıt nasıl listeye konmaz

11.06.2018

Koyunların sessizliği diye çekilebilir :)

Sıkıysa Yakala efsane zaten ama listeye Oceans serisi ve Nicolas Cage in iyi olduğu zamanlardan Matchstick Men eklenebilir .

TÜM YORUMLARI OKU (5)