Sinop'ta Nükleer Santral İçin Binlerce Ağaç Kesildi: 'Patlama Olursa Daha Az Kişi Ölsün Diye Burası Seçildi'

Sinop'ta kurulacak nükleer santral için ağaç kesimi başladı ve çok geniş çaplı bir kıyım gerçekleştirildi. Nükleer santral için, CHP Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül'den ise çarpıcı bir iddia geldi. Ergül 'Patlama olursa az insan ölsün diye Sinop seçildi' dedi. 

Sinop il merkezine 14 km uzaklıkta kurulması planlanan nükleer santral için şimdiden binlerce ağaç yok edildi.

Sinop Belediye Başkanı Ergül, nükleer santral için referandum yapılmasını talep etti ve çarpıcı iddialarda bulundu.

Konuyu Saygı Öztürk Sözcü'deki köşesine taşıdı. 

'Japonya’nın enerjisinin yüzde 26’sı nükleer santrallerden elde ediliyor. 46 santral var.'

Ergül, 'Sinop’ta nükleer santrali Japonya yapacak. Japonya’nın enerjisinin yüzde 26’sı nükleer santrallerden elde ediliyor. 46 santral var. Bunların kapatılıp kapatılmaması konusunda referanduma gidilecek. Bizde de yapılmadan, nükleer santral yapılıp yapılmaması konusunda referandum gerçekleştirilsin. Nükleer santrali illa ki yurdun cennet köşesine, deniz kenarına yapmak zorunda değilsiniz' ifadelerini kullanıyor.

Peki Sinop neden seçildi?

Sinop’un yüzde 60’ının orman olduğunu aktaran Ergül bu sorunun cebını şöyle veriyor: 

'Nükleer santralin Sinop’ta yapılmak istenmesinin tek nedeni Türkiye’de kilometre kareye 90 kişi düşerken, Sinop’ta ise bu oran 30’dur. Eğer, nükleer santralde bir patlama yaşanırsa daha az insan ölsün düşüncesiyle Sinop seçildi. Gelişmekte olan turizm de bitecek. Santralin yapılacağı İnceburun, Türkiye’nin en kuzeyi olması, deniz fenerinin bulunması nedeniyle de gelenlerin mutlaka ziyaret ettiği bir yer. Yolun bir tarafında kesilmiş ormanlar, bir tarafında ise kesilecek ormanları insanlar gördükçe, kahroluyor.'

'Her evde kanser hastası var...'

Çernobil nükleer santralinin patlamasından sonra Karadeniz'de kanser hastalığının yayıldığı uzmanlar tarafından da sıkça dillendiriliyor. Belediye Başkanı Baki Ergül de, “İddia ediyorum: Karadeniz'de hemen her evde bir kanser hastası var. Hopa'dan, İğneada'ya kadar her tarafta araştırma yapılsın. Görülecektir ki her evde kanser hastası var. Bunlar birden olmuyor. Sinop il merkezine 14 kilometre uzaklıkta yapılacak olan nükleer santrale, Sinop olarak ‘hayır, hayır, hayır' diye haykırıyoruz” diyor.

Kışın nüfusu 50 bin, yazları ise nüfusu 200 bine yaklaşan Sinop'ta, diğer ödeneğin de buna göre verilmesi isteniyor. Yıllarca Karadeniz ticaretine başkentlik yapmış, adına para basılmış Sinop, bugün ekonomik yönden istenilen düzeyin çok gerisinde.

Popüler İçerikler

Açıklama Geldi! Hz. Meryem Olduğunu İddia Eden Kadının Görüntüleri Gündem Oldu!
Cübbeli Ahmet Hoca Kalp Krizi Geçirdi: Hastaneye Kaldırılan Cübbeli Ahmet Hoca’ya Anjiyo Yapılacak!
Ruslar, Moskova'yı Kana Bulayan Teröristleri Cinsel Organına Elektrik Vererek Sorguladı!
YORUMLAR
07.08.2018

lan sinopta yaşayanlar insan değil mi çıldırıyorum şu an o kadar güzel bir yerki sinop bunu yapmak doğaya yapılmış bir saygısızlıktır.

Pasif Kullanıcı
07.08.2018

Konya,Erzurum,Sivas,Kayseri,Maraş,Urfa,Rize... Buralar daha uygun olurdu.

07.08.2018

sktr

Pasif Kullanıcı
07.08.2018

düşünsene ! bu sefer patlamadan mutasyona uğrayıp yine de "ümmet seninle reis" diye bağırıyor ensesindeki ağzıyla

TÜM YORUMLARI OKU (126)