Ne Yaparsa Yapsın Çevresindekilerin Sevgisini Kazanamayanlara Altın Değerinde Öneriler

Bazen yeni bir ortama girdiğimizde almak istediğimiz tepkileri alamaz, insanlar tarafından itilmiş ve sevilmemiş hissedebiliriz. Bu, bizi son derece düşüşe götüren bir durum oluyor ve acil olarak bunu çözmezsek sanki mutlu hissedemeyecekmişiz gibi geliyor. O nedenle, belki hata bizdedir diyerek birkaç öneriyle çevremizdeki insanlarla daha iyi anlaşabilme yöntemlerini derledik.

İnsanlara karşı nazik olmalıyız. Empati şart.

Hayatımız boyunca gergin ve stresli olduğumuz anlarda insanları kırabiliyor hatta hiç demememiz gereken laflar edebiliyoruz. Bu nedenle her ne olursa olsun, olaylara nazik ve sakin bir şekilde bakabilmeyi öğrenmemiz gerekiyor. Kalp kırmamaya özen göstermek şart. Empati duygusu ile ilerlediğimiz zaman her şeyi çözebiliriz aslında. Bir dakika durup şunu düşünmemiz gerekiyor 'bana böyle yapılsa ben nasıl hissederdim?' cevap pek iç açıcı olmuyor değil mi?

Yardıma ihtiyacı olan birini görünce başınızı çevirip devam etmeyin.

Aslında çok basit bir şey yardımcı olmak. Elleri doluysa onlar için kapıyı tutabilir ya da hasta ise onlara bir bitki çayı yapmayı önerebilirsiniz. Nazik ve yardımsever olmaktan kimseye zarar gelmez.

Sosyal olmaya çabalayın.

Ortam içerisinde sessiz sakin oturmak yerine sohbetlere katılabilir siz de fikirlerinizi insanlarla paylaşabilirsiniz. Toplu görüşmelerde 'işim var gelemeyeceğim.' bahanesinden vazgeçmek gerekiyor.

Konuşan kişi her zaman siz olmayın.

İnsanlar bir şeyler anlatırken laflarını bölmek son derece saygısız bir davranış. Bununla birlikte muhabbet esnasında, karşınızdakinin anlattığını dinlemek yerine konuyu kendinize çevirmeyin. Dinlemeyi öğrenmek çok önemli.

İltifat etmekten çekinmeyin.

İltifattan rahatsız olan insan yoktur. Tabii seviyesini de bilmemiz gerekiyor. Her an iltifat eden biri de hoş karşılanmayabiliyor. Dozunu ayarlayıp iltifat etmekte fayda var.

İnsanları sevin.

Herkesin sevgiye ihtiyacı var. Sevgi kadar güzel bir şey de yok. O nedenle çevrenizdeki insanların güzel yanlarını görmeye çalışın ve onları sevin. Bunu da hareketlerinizle belli edin. Önemsendiğini fark etmek kadar özel çok az şey var.

Pozitif olmaya çalışın.

Kimse etrafında aşırı negatif birini istemez. Bunu kimse istemiyor diye de değil kendiniz için yapın. Olayları ne kadar kötüye yorarsak o kadar kötü şeyle karşılaşıyoruz bunu da unutmamak lazım.

Kendiniz olun.

Kimse ama kimse sahte görünen, yapmacık birini sevmez. Kalıplara sokmayın kendinizi. Her zaman olduğunuz gibi ama kontrollü olun.

Ve ilk olarak önce kendinizi sevin.

Kendini sevemeyen bir insan başkaları tarafından da sevilemez. Klişe belki ama çok doğru bir söz bu. Unutmayın ki, her insan özeldir ve nadirdir. Önce kendinizi sevmeyi öğrenin. Gerisi çorap söküğü gibi gelecek zaten.

Popüler İçerikler

Evlilik Dışı İlişkiden Çocuk Sahibi Olmalarıyla Bir Zamanlar Olay Yaratan Ünlü İsimler
Müge Anlı'da Şok İddia: "Uğur Dündar'a Babalık Davası Açan Dilara'nın Babası Başka Bir Ünlü Sanatçı!"
ODTÜ'lü Profesörün Canlı Yayında 'Torpil' İsyanı: "Çocuk Sınavı Kazanıyor, Almıyorlar"