Müzik Aşkına! En Az 15 Ödül Alarak Grammy Ödülleri Tarihine Damga Vurmuş 20 Müzisyen

Oscar'dan sonra dünyada en çok izlenen ikinci ödül töreni olan Grammy Ödülleri her yıl müziğin en iyilerini seçiyor. Pek çok rekora da sahne olan bu müzik ödüllerinde en çok kazanan sanatçıları sizler için derledik. Buyrun içeriğimize...

20. Bu yılki Grammy ödül töreninin de sunuculuğunu yapan Alicia Keys, kariyeri boyunca 15 tane Grammy kazandı.

İlk stüdyo albümü “Songs in A Minor” ile 5 Grammy Ödülü birden kazanan şarkıcı, ikinci albümü olan “The Diary of Alicia Keys”ten 2005’te 4 Grammy sahibi oldu.

2009’da piyasaya sürülen “The Element of Freedom” albümüyle İngiltere listelerinde ilk kez zirveye çıktı. Aynı yıl, Jay Z ile iş birliği yaptığı “Empire State of Mind” şarkısı 1 numaraya yükselen dördüncü single çalışması oldu ve bu şarkı ile 2010 yılında en iyi rap düeti ödülünü kazandılar.

19. Pop'un Kralı Michael Jackson Grammy'de rekor kırdı. 1984'te "Thriller" albümü ile bir gecede toplam 8 Grammy ödülü aldı. Ünlü şarkıcı 15 Grammy ödülünün sahibi.

Onun bu rekoru hala geçilemedi. Sadece Santana 2000 yılında 8 tane Grammy alarak onu yakaladı. Bu rekoru şimdi ikisi paylaşıyor.

18. 2001'de ilk performansı ve 2011'de en son performansı ile dört kez Grammy sanatçısı olan Eminem de 15 Grammy sahibi.

Eminem, 43 Grammy Ödülü'ne aday gösterildi ve 15'ini kazandı. En İyi Rap Albümü ödülünü kazandığında yıl 2000'di. 

Eminem, ödül gösterilerinde sıkça gördüğümüz bir şarkıcı. 15 Grammy'nin yanı sıra, 17 Billboard Müzik Ödülü, 12 MTV Video Müzik Ödülü ve Oscar kazandı ve ayrıca Altın Küre'ye aday gösterildi.

17. Sting, müzik hayatına başlamadan önce; otobüs şefi, inşaat işçisi, vergi memuru ve ilkokul öğretmeni olarak çalıştı. İyi ki kalbinin sesini dinlemiş, şu anda 16 Grammy'li ve tüm dünyada tanınan bir müzisyen.

16. R&B'nin kraliçesi olarak anılan Aretha Franklin, "Yaşam Boyu Başarı Ödülü"nden tutun da "En İyi Kadın Şarkıcı"ya kadar toplamda 18 Grammy kazandı.

“Respect”, “Chain of Fools ” ve “Naturel Women” gibi şarkılarını ezbere bildiğimiz Diva'nın, plakları da 75 milyondan fazla sattı.

15. Beatles grubunun unutulmaz solisti Paul McCartney, 1970'de ilk solo albümünü çıkardı ve bugüne kadar 18 Grammy'nin sahibi oldu.

14. Dünyanın sayılı rock starları arasında yerini alan "The Boss" lakaplı Bruce Springsteen, 80'lerden 2000'lere kadar neredeyse her yıl ödül alarak 20 Grammy kucakladı.

13. Amerikalı bir kayıt mühendisi ve plak yapımcısı olan Al Schmitt, 20 Grammy ödülünü de ses mühendisliği ve mikser çalışmaları ile kazandı. Ray Charles, Frank Sinatra, Madonna, Michael Jackson onun çalıştığı isimlerden yalnızca birkaç tanesi.

12. 60'lı yıllarda soundtrack çalışmalarıyla fırtınalar estiren müzisyen Henry Mancini'yi daha çok "Pembe Panther" ve "Moon River" gibi şarkılarından tanıyoruz. Bu ve pek çok soundtrack ona 20 Grammy kazandırdı.

TV'nin arkasındaki besteci olarak bilinen Henry Marcini Grammy'nin yanı sıra Oscar da kazanmıştır.

11. Magazin haberlerinin hep başköşesinde olan Kanye West'in; En İyi Rap Performansı, En İyi Rap Şarkısı, En İyi Rap Albümü ve En İyi Pop Performansı olmak üzere tam 21 tane Grammy'si var.

Kanye West hiçbir zaman albüm satışlarının ya da liste başarılarının kendisini ilgilendirmediğini söylüyor. 'Beni en çok etkileyen ve en büyük yarışımın olduğu adam Justin'dir. Eğer Justin olmasaydı, benim ne videolarım, ne albümlerim bu seviyeye gelemezdi. Kendime rakip olarak hep onu gördüm. Birbirimizi hep etkilemişizdir. Şimdi baktığım zaman görüyorum ki, Prince ve Michael Jackson neyse, Justin ve ben de oyuz.'

10. Jay Z, tarihteki en fazla Grammy kazanan rapçi rekorunu elinde tutuyordu; şimdi ise Kanye West ile paylaşıyor. Onun da 21 Grammy'si var.

Jay-Z'nin ilk stüdyo albümü Reasonable Doubt, Rolling Stone dergisinin hazırladığı tüm zamanların en büyük 500 albümü listesinde 248. sıradadır. Ayrıca Billboard 200 listesinde bir numara olmuş 12 adet albümüyle solo sanatçılar içinde bir rekora imza atmıştır. Büyük beğeni toplayan The Blueprint albümünü iki günde yazdı. MTV'nin 'Tüm zamanların en büyük MC'leri' listesinin zirvesinde yer aldı.

9. Kraliçe, eşi Jay-Z'yi bile geçti! Beyonce müzik kariyeri boyunca 22 Grammy'yi kucakladı.

Destiny's Child grubu ile yollarını ayırdıktan sonra Jay-Z ile birlikte seslendirdiği olay yaratan “Crazy In Love” ile başlayan ve 15 parçadan oluşan “Dangerously In Love” albümü, Beyonce Knowles’in solo kariyerine attığı hızlı ve güçlü adımın bir simgesi olarak raflardaki yerini aldı. 

Beyoncé, Forbes dergisinin 2009 yılında yaptığı araştırmaya göre, 2008-2009 yılları uluslararası müzik başarıları sonucunda “Dünya’nın En Etkileyici ve Güçlü 100 Ünlüsü” arasında 4. sırada yer aldı.

8. Toplamda 22 Grammy'ye sahip olan U2, Grammy tarihinde en fazla ödüle sahip olan tek grup.

Dünya çapında albüm satışları 140 milyonu aşan U2, 2005 yılında, adaylıklarının ilk yılında Rock and Roll Hall of Fame'e kabul edildiler. Ayrıca Rolling Stone dergisinin tüm zamanların en iyi 100 sanatçı listesinde 22. sırada yer aldılar. Kariyerleri boyunca birçok insan hakları ve sosyal adalet kampanyalarına destek verdiler.

7. Film müziği tanrısı: John Williams! Star Wars, Indiana Jones, Jurassic Park, Schindler’s List, Superman gibi nerede unutulmaz film müziği varsa hepsine onun eli değmiş. Tam 24 Grammy'si var.

6. Grammy Ödülleri tarihinde üç ayrı gecede beş veya daha fazla ödül kazanan tek sanatçı. Unutulmaz şarkıcı ve söz yazarı Stevie Wonder 25 Grammy sahibi.

Grammy ödülü sahibi olmak yaşayan bir sanatçı için gerçek bir rekordur. Aynı zamanda bir hayat boyu başarı öldülü ve En İyi Film Müziği Oscar'ını kazanmıştır. Gitar, bateri, piyano ve mızıka gibi birçok müzik aletini çalabilmektedir. Birçok eleştirmen tarafından müzik dehası olarak kabul edilmektedir.

5. 20. yüzyılın en büyük piyanistlerinden biri olarak kabul edilen Vladimir Horowitz, 1960'lardan 1990'lara kadar neredeyse her yıl Grammy kazandı. Onun tam 25 tane Grammy'si mevcut.

4. Pek çoklarınca 20. yüzyılın ikinci yarısının en etkili müzik insanı olarak kabul edilen Fransız besteci, orkestra şefi ve müzik kuramcısı Pierre Boulez; bugüne kadar tam 26 Grammy ödülü aldı.

3. En çok Grammy ödülüne sahip kadın olan Alison Krauss, 27 ödülle aynı zamanda en çok Grammy kazanan ikinci sanatçı. Kendisi Amerikalı bluegrass-country şarkıcısı, söz yazarı ve kemancı.

Alison Krauss kazandığı 27 Grammy Ödülü'yle en fazla Grammy kazanan sanatçılardan biridir. Grammy'leri hem solo şarkıcı olarak, hem Robert Plant ile ikili şeklinde, hem Union Station ile bir grup olarak ve hem de yapımcı olarak kazandı. En fazla Gammy kazanan kadın payesini Aretha Franklin'den 46. Grammy Ödül Töreni'nde aldığı 3 Grammy ile toplamda 17 Grammy ödülüne ulaştığı gece almıştır.

2. Alison Krauss ile ikinciliği paylaşan sanatçı 27 ödülle Quincy Jones'tur. Ayrıca "Grammy Legend Ödülü"nü alan 15 sanatçıdan biri.

1. Geldik kırılması zor bir rekora sahip olan, gelmiş geçmiş en çok Grammy ödülü sahibine. Dünyanın sayılı orkestra şeflerinden Macar asıllı Sir Georg Solti, tam 31 Grammy ödülüne sahip.

Onun bu rekoru aynı zamanda klasik müzik alanında da en çok alınmış ödüldür.

2. Dünya Savaşı sonrasında 15 yıl boyunca Bavyera ve Frankfurt şehir operalarında müzik direktörlüğü yapmış ve bu dönemde 1953'te Alman vatandaşlığına geçmiş. Ardından Londra'da Covent Garden opera kumpanyasında çalışmaya başlayıp 1972'de İngiliz vatandaşı olmuş.

1963 yılında reddettiği Şikago Filarmoni'deki müzik direktörlüğünü 1967 yılında kabul ederek 1969'dan itibaren de tam zamanlı olarak Amerika yıllarına başlamış. Burada dile kolay 999 konser yönetmiştir ve maalesef 85. doğum günü anısına 1997'de planlanan 1000. konsere çıkamadan hayata veda etmiş.

Popüler İçerikler

Araştırmaya Göre, Erkeklerin Evlendikten Sonra IQ Seviyeleri Büyük Oranda Düşüyor
8 Yaşındaki Kızını da Alıp Üvey Oğlu ile Kaçan Kadın Müge Anlı'yı Çileden Çıkardı!
Araları Kötüydü: Survivor'a Giden Demet Akalın, Aleyna Kalaycıoğlu Hakkında Konuştu!
YORUMLAR
12.02.2019

Michael Jackson <3

12.02.2019

QUEEN B!👑

M.J. King of Pop! <3

TÜM YORUMLARI OKU (4)