Miras İçin Ismarlama Vâris: Oğulları Hayatını Kaybedince Spermlerini Kullanarak 'Torun' Sahibi Oldular!

İngiliz bir çift, 26 yaşında motosiklet kazasında hayatını kaybeden çocuklarının spermlerini alarak ABD'nin California eyaletinde bulunan özel bir klinik sayesinde torun sahibi oldu. 

Çiftin tek ve bekar oğullarının öldükten 72 saat sonra spermleri bulunur bulunmaz donduruldu.

İngiltere Times gazetesinden Lucy Bannerman'ın haberine göre, 26 yaşında motosiklet kazasında hayatını kaybeden bekar bir adamın cesedi iki gün içerisinde bulunmuş ve spermleri dondurulmuştu.

Miras için torun sahibi olmak istediler.

Genç adamın ailesinin adı açıklanmasa da La Jolla isimli klinik, ailenin çok zengin ve ünlü bir aile olduğunu, ölen çocuklarının ardından mirasları için bir vâris istediklerini bu nedenle de torun sahibi olmak istediklerini açıkladı.

Sürecin maliyeti 60 ile 100 bin sterlin (500 - 850 bin TL) arasında değişiyor.

Kliniğin başında olan Dr. David Smotrich yaptığı açıklamada, 2015 yılında doğan torunları için ailenin, cinsiyet tercihinde bulunduklarını ve bunun üzerine uyguladıkları tekniklerle bebeğin erkek doğduğunu açıkladı.

Üç yaşındaki çocuk şu an büyükannesi ve dedesiyle birlikte.

Üç yaşındaki çocuğun İngiltere'de büyükannesi ve dedesiyle birlikte olduğunu söyleyen Dr. Smotrich, aynı zamanda ailenin çocuğun yasal velisi olduğunu da belirtti.

"Cansız bir bedenden alınan spermle bir bebek dünyaya getirmek çok sıra dışı bir olay. Bugüne kadar bunu yalnızca beş defa yaptım."

Dr. Smotrich, çocuklarının canlıyken spermlerinin kullanılmasına izin vermediklerini belirten çiftin, kesinlikle erkek çocuk istediklerini ve bu durumun İngiliz hukukuna aykırı olduğu için ABD'ye geldiklerini belirtti. 

'Çift çocuklarını çok trajik bir şekilde kaybetti ve çaresizce bir torun istedi. Onlara yardımcı olabilmek benim için bir ayrıcalıktı' ifadelerini kullanan Dr. Smotrich, İngiltere'de her yıl ortalama 5 bebeğin babanın ölümünden sonra döllendiğini ve bazı bebeklerin babaları hayattayken alınan spermlerle  bazılarınınsa öldükten sonra alınan spermlerle döllenerek dünyaya geldiğini söylüyor.

Daha önce Çin'de de buna benzer bir durum yaşanmıştı. Anne ve babası öldükten 4 yıl sonra bir bebeğin dünyaya gelmesi sağlanmıştı.👇

Hukuk Mücadelesi Yıllar Sürdü: Anne ve Babası Öldükten 4 Yıl Sonra Dünyaya Gelen Bebek

Popüler İçerikler

Müge Anlı'da Şok İddia: "Uğur Dündar'a Babalık Davası Açan Dilara'nın Babası Başka Bir Ünlü Sanatçı!"
Cem Yılmaz, Ahu Yağtu'yla Çözemediği Nafaka Krizini Fırsata Çevirip "Benimki Madafaka" Esprisini Lügata Ekledi
Evlilik Dışı İlişkiden Çocuk Sahibi Olmalarıyla Bir Zamanlar Olay Yaratan Ünlü İsimler
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
10.09.2018

Siz ölüp gittikten sonra o paranın kime kalacağı bu kadar önemli mi gerçekten? Hepsini kendiniz yiyin gitsin. Bitiremiyosanız da dağıtın. Dünyada bu kadar aç fukara insan var.

10.09.2018

Şimdi kendi kanından bir torun sahibi olmak güzeldir elbette ama annesiz(muhtemelen sözleşmeyle bir taşıyıcı anne tuttular) babasız bir çocuk dünyaya getirmek ne kadar mantıklı ? Pek etik gelmedi ama yine de siz bilirsiniz

Pasif Kullanıcı
10.09.2018

Hiç etik değil bana göre. O çocuğa istersen milyonlar bırak ama sonuçta annesi babası olmadan büyüyecek, hatta yaş yüzünden bir süre sonra dedesi falan da ölürse hepten kimsesiz kalacak. İleride olanlardan sonra psikolojik olarak nasıl bir çöküş yaşar düşünemiyorum bile. İlla varis mi gerekli? Zaten ölüp gidiyorsun bağışla parayı bir yardım kuruluşuna veya çok istiyorsan git çocuk yurdundan bir çocuk alıp büyüt. İlla böyle bir saçmalığa gerek yoktu. Böyle şeyler yalnızca çocuğun ebeveynlerinden biri yaşıyorsa kullanılmalı. Şunlara bak sanırsın pazardan meyve alıyorlar. Cinsiyetine kadar seçmişler çocuğun. İğrenç bir durum..

TÜM YORUMLARI OKU (14)