Melih Gökçek'e Ankara Belediyesi'ni 576 Milyon TL'lik Zarara Uğrattığı Gerekçesi ile Suç Duyurusu

Ankara'da Melih Gökçek dönemine ilişkin usulsüzlük tartışmaları tam gaz sürüyor. Mevcut başkan Mansur Yavaş'ın Gökçek dönemine ilişkin 50 yolsuzluk dosyasını savcılağa vereceğini açıklamasının ardından şimdi de Gökçek'in bir ihalede belediyeyi 576 milyon TL’lik zarara uğrattığı öne sürülüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılındaki ihale nedeniyle Gökçek hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) şirketi ANFA tarafından 2015 yılında 1,7 milyar TL’ye ihale edilen “Parklar, Refüjler, Yan Bantların Yeşil Alanları, Piknik Alanları, Rekreasyon Alanları, Mezarlıklar, Havuzlar ve Göletler ile Belediye’ye Ait Tesislerin Bitkisel, İnşaat, Tesisat, Elektrik, Bakım ve Onarım Hizmet Alımı” işine yönelik olarak Teftiş Kurulu soruşturması ortaya çıktı. 

Soruşturma sonucunda Belediye’nin 576 milyon TL’lik zarara uğratıldığı ortaya çıktı.

Yeşil alanlar, mezarlıklar, tesislerin bakım onarımı için 1 milyar 722 milyon TL'lik ihale

Cumhuriyet'ten Sena Yaşar'ın aktardığına göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, 28 Aralık 2015’te ANFA Şirketi’ne 01 Ocak 2016 - 31 Aralık 2017 tarihlerini kapsayan 1 milyar 722 milyon 220 bin 502 TL bedelli  “Ankara İl Sınırları İçerisinde Bulunan Parklar, Refüjler, Yan Bantların Yeşil Alanları, Piknik Alanları, Rekreasyon Alanları, Mezarlıklar, Havuzlar ve Göletler ile Belediyeye Ait Tesislerin Bitkisel, İnşaat, Tesisat, Elektrik, Bakım ve Onarım Hizmet Alımı” işini ihale etti. 

Buna göre 2015 yılında yapılan ihale sözleşmesinin 20 Ocak 2016 tarihinde imzalandığı belirtildi. 01 Ocak 2016 - 31 Aralık 2017 tarihleri arasında belirlenen iş süresine, işe 25 Ocak 2016 tarihi itibariyle başlandı. 

Genel Sekreterlik Makamının 02 Ocak 2018 tarihli Olur’u ile “İş Bitimi Süresi”nden itibaren 92 takvim günü ilave süre verilerek 02 Nisan 2018 tarihine kadar iş süresinin uzatıldığı, dolayısıyla işin yaklaşık 28 aylık bir süreye yayıldığı ifade edildi.

Gökçek'e suç duyurusu, ihaleyi alan şirketlere soruşturma

ABB Teftiş Kurulu tarafından yapılan incelemede işin ihalesinde iş kalemi olarak 5 bin 301 pozun yer aldığı, ancak işin uygulaması esnasında bin 817 pozda çalışılmadığı belirlendi. 

Bununla birlikte yapılan pozlardaki belirtilen metrekarelerin (çeşitli kullanım alanlarındaki çim, çiçeklik alan, ağaçlık alan, sert zemin temizliği gibi) hakediş evraklarında yükseltilerek yansıtıldığı tespit edildi. 

ABB Başkanlığı’nca yapılan teftişte alım ile ilgili 576 milyon 677 bin TL idari zarar olduğu tespit edildi. 

Kurul raporunda, yaklaşık maliyetin piyasa fiyatlarından çok yüksek olduğu ve fiyatı yüksek olan imalatların miktarının arttırılması nedeni idare zararına neden olunduğu da vurgulandı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

ABB Hukuk Müşavirliği soruşturma sonucunda kurumun 576 milyon TL’lik zarara uğratıldığı gerekçesi ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 

Ayrıca ihaleyi alan şirketler hakkında da idareyi zarara uğrattıkları gerekçesiyle ek soruşturma başlatıldı.

Başkan Mansur Yavaş geçtiğimiz günlerde Gökçek ile ilgili 50 yolsuzluk dosyasını savcılığa vereceğini açıklamıştı. 👇

Mansur Yavaş, 50 Yolsuzluk Dosyasını Savcılığa Vereceğini Açıkladı

Popüler İçerikler

8 Yaşındaki Kızını da Alıp Üvey Oğlu ile Kaçan Kadın Müge Anlı'yı Çileden Çıkardı!
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
Oğlu ile Karısı Birlikte Kaçan Umut Bey'in Müge Anlı'daki Çağrıları Sonunda Yanıt Buldu!
YORUMLAR
13.01.2020

Bir daha kontrol edin lan yanlış olmasın, 576 milyon az değil mi?

13.01.2020

ifadeye çağıracak bir savcı var mıdır acaba memlekette?

13.01.2020

chpli savcının akpli savcıdan bir farkı yoktur gözümde. savcı dediğimiz cumhuriyete sahip çıkacak arkasını cumhuriyete ve kanunlara yaslayacak herhangi bir oluşuma değil. bende çok gülmek isterdim lakin bu adam hakkında tonla şey çıktı sizin dediğiniz gibi bir tane chpli savcı gel buraya demedi

13.01.2020

Bir şey çıkmaz ama umarım sürünür.

TÜM YORUMLARI OKU (18)