Gerekçe Gezi Eylemleri: Mehmet Ali Alabora Hakkında Yakalama Kararı

Oyuncu Mehmet Ali Alabora hakkında Gezi Parkı eylemlerinden dolayı 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasına engellemeye teşebbüs etme' suçlamasıyla tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartıldı. Kararda Mi Minör adlı tiyatro oyununda 'Temsili ülkenin başkanına karşı ayaklanmanın' teşvik edildiği ve 'Gezi Parkı eylemlerinin 2011'den beri planlandığı' vurgulandı. 

Hürriyet'ten Toygun Atilla'nın aktardığı bilgiye göre,İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine İstanbul 8. Sulh Ceza Hâkimliği'nin verdiği kararda, 'Gezi eylemlerinin iç organizasyonun halen aynı soruşturma kapsamında tutuklu bulunan iş adamı Osman Kavala tarafından yapıldığı, yurt dışı bağlantısının ise Soros bağlantılı kuruluşlar olduğu' ifade edildi. 

Savcılığın gönderdiği yazıda, Mehmet Ali Alabora, eşi Ayşe Pınar Alabora, Defne Anter, yazar Handan Meltem Arıkan ve reklamcı Metin Osasogie Edomvvonyi'nin 18-21 Haziran 2012'de İstanbul'da, 7-15 Temmuz 2012'de ise Mısır'da Ivan Maraviç ile görüştükleri ifade edildi.

Maroviç'in Mısır'da bulunduğu sırada Kavala'nın da yurt dışında olduğuna vurgu yapıldı.

Kararda, Mehmet Ali Alabora ve Osman Kavala'nın Türkiye'ye dönmelerinin ardından 30 Temmuz 2012'de Mi Minör adlı tiyatro oyununun provalarına başladıkları belirtildi.

Ayrıca kararda 'Bu oyunda özetle 'Temsili Ülkenin Başkanına Karşı Ayaklanmanın' teşvik edildiği söz konusu şahısların ülkemize gelmesinin hemen ardından oyunun provalarına başlanmıştır' denildi. 

Gezi Parkı eylemlerinin 2011'den beri planlandığı ifade edildi ve buna delil olarak ise Alabora'mn 2011'de çektiği videolarda 'Ayaklan İstanbul' ibarelerinin bulunması gösterildi.

Mahkemenin verdiği "tutuklamaya yönelik yakalama" kararında ise şu ifadeler yer aldı 👇

'Elde edilen bulgu ve tüm dosya Gezi eylemleri olarak bilinen olayların Osman Kavala önderliğinde Açık Toplum Vakfı ve Anadolu Kültür A.Ş tarafından gerçekleştirilen organizasyon neticesinde planlı ve sistemli olarak gerçekleştirildiği açıktır. Nihai amaç ülkedeki şiddet eylemlerini marjinal gruplara ve terör örgütlerine kanalize ederek ülke geneline yayıp kaos ve kargaşa yaratarak mevcut hükümeti işlevsiz hale getirmek olduğu anlaşılmıştır.'

Popüler İçerikler

Ziraat Bankası'ndan Ortak Konut Kredisi: Gerçekten 10 Bin Lira Taksitle Ev Almak Mümkün mü?
Adana'da Skandal Görüntüler: Kesilmiş At ve Eşek Kalıntıları Kanalda Bulundu!
Açıklama Geldi! Hz. Meryem Olduğunu İddia Eden Kadının Görüntüleri Gündem Oldu!
YORUMLAR

seçim yaklaşıyor sekülerleri ve gezicileri (yani ülkede az da olsa kafası çalışanları) sinir edip tek bir çatı altında birleştirip kendi çomarlarıma hedef yaratmam lazım. böylece çomarlar safları sık tutacaktır. bravo rte 15 yıldır aynı taktik. siktiğimin muhalefeti bir anlayamadı bu taktiği

05.12.2018

nokta atış tespit. helal.

05.12.2018

Fransa'daki olaylar büyüyünce buraya da sıçrar mı acaba diye bir tutuşma sezdim Tayyip efendide... Ee ne demiş Nazım Hikmet "Hiçbir korkuya benzemez halkını satanın korkusu..."

05.12.2018

adamı açıkça ölümle tehdit eden, ülkesinden gitmesine sebep olacak kadar ölüm tehdidi sunanlara, bu kendini mafya dizisinde sanıp "indirelim abi" kıvamındakileri tahrik edip gaza getirenlere de yakalama kararı var mıdır?

TÜM YORUMLARI OKU (26)