Üzülmeye Gerek Yok! Mantıksız Korkularınızı Nasıl Aşarsınız?

Yersiz korkular bazen hayatı esir alır. Yardım isteyememe, havaalanlarına gidememe gibi basit korkular üstesinden gelinmedikçe sağlığı ve psikolojiyi bozabilir.

Bu içerikte sizlerle bu yersiz korkulardan nasıl kurtulabileceğinize göz atacağız. Keyifli okumalar.

Mantıksız korkularla ilgili temel şey, insanı yetersiz, zayıf ve sersem hissettirmesidir. Herkesin yapabileceği şeyleri yapamamak endişe vericidir. Bu korkunun seviyesini arttıran bir etkendir.

Korku, negatif duyguları sever ve korkunuzu daha büyük, daha çirkin ve daha da güçlü kılar. Zihinlerimiz, yetersizlik ile ilgili olumsuz düşüncelerle bizi aşırı yüklediğinden bu üzerimizde daha fazla sıkıntıya neden olur. Bu durum güvenimize zarar verebilir.

Korkular insanları kişisel ve profesyonel yaşamlarında da yanıltabilir.

Bu korkular insanın kazanma potansiyeline, aşk hayatına, hobilerine, seyahatlerine, kişisel ve profesyonel başarılarına bile etki ediyor.

Neden korkuyla savaşmaktan çekinilir?

Çünkü çoğu insan bu korkusunun hayatına olan etkilerini farkına varmaz ve geçiştirerek kurtulabileceğini zanneder. Bu oldukça yanlış bir algıdır. Bütün bu korkular ve daha birçok şey düzeltilebilir, ancak sadece korkuyla savaşmanın faydalarının farkına varılması gerekir.

Korkuyla savaşmanın faydalarına bir göz atalım.

Hayatı, düşünceleri ve eylemleri yıllar boyunca etkileyen bir şey varsa, değişimin mümkün olduğuna inanmak zor olabilir. Yapılması gereken ilk şey, kendine bir neden vermek. Hayata geri dön ve bu korkunun orada olduğu tüm olayları hatırla.

Korkuyu gerçekten yaşayın. O kadar acı verici ki, muhtemelen kalp atışlarınzı fark ettiniz, omuzlar geri çekildi ve nefes alışverişi değişti. Bu korku bedeninizde fiziksel değişime neden oluyor, iyi hissettirmiyor değil mi?

Bunlardan kurtulmak için kafanızı rahatlatmanız ve düşüncelerinizi farklı noktalara odaklamanız gerekir. Peki ne yapmalı? Yeni hobiler, yeni seyahatler, yeni fırsatlar, daha fazla başarı,finansal olarak daha güvenli, daha mutlu daha sağlıklı ve kendine daha fazla güvenli bir hayat... Liste uzun. Bunu belirlemek size kalmış.

Peki bu durum neden oluşuyor?

Öncelikle sahip olunan korkunun ilk olarak ne zaman yaşandığını hatırlamak ve bununla yüzleşmek gerekiyor. Yüzleşme işi biraz zor bir durum fakat ilk olarak ne zaman yaşandığını tespit edip bu korkunun neden bu denli etkili olduğunu bulmak oldukça önemli.

1- Neden harika olduğunuzu keşfedin.

Neden harika olduğunuzla ilgili yazacağınız 2 sayfalık bir yazı size yardımcı olacaktır. Çünkü bu yazı muhtemelen iyi ve olumlu yönlerinizi içerecek ve odağınızı buraya kaydırarak öz güveninizi arttırmanızı sağlayacak.

2- Duygu durumunuzun farkında olun.

Korkunuzla yüzleşmek için o andaki duygu değişiminizi üzerinden çok zaman geçmeden değerlendirmeye alın ve yaşadığınız süreci kendi kendinize inceleyin.

3- Bu durumu değiştirmeniz gerektiğini kabul edin.

“Beni korkutacak durumlarla başa çıkabilirim.” veya “Ben korkudan daha güçlüyüm.' cümlelerini kendinize sürekli hatırlatın. Korktuğunuz şey her neyse 'Ne olursa olsun 2 hafta boyunca asla korkmayacağım!' gibi cümlelerle kendinizi şartlayın.

4- Kelimelerinizi dikkatli seçin.

“Değişmesi zor olacak!” ya da “Hayatımda bu korku olmadan geçirdiğim bir zamanı hatırlayamıyorum.” gibi cümleleri kafanızdan uzaklaştırın. Kendinizi başaracağınıza odaklayın.

5- Kontrol gücüne sahip olduğunuzu düşünün.

Korkularınızı kontrol edebileceğinize ve bu işi eninde sonunda halledebileceğinize inanın.

6- Fiziksel ve ruhsal destekleri kullanın.

Müzik dinlemek, doğayı seyretmek ve hatta kokladığınız güzel kokular bile bu sorunu aşmanıza yardımcı olabilir. Ruhunuzu ve bedeninizi mutlu etmeye bakın.

7- Ve son olarak, yerinde bir korku iyidir. Korkularınızdan tamamen vazgeçmeyin.

Dozunda oluşan korku motivasyonu ve konsantrasyonu arttırır. Bu yüzden tüm korkularınızdan tamamen kurtulmayı düşünmeyin.

Popüler İçerikler

Kim Milyoner Olmak İster'de 5 Milyon TL'lik Ödül İlk Kez Kazanıldı!
Merve Taşkın Sevgilisinden Gördüğü Şiddeti Paylaştı: "Cinsel Organıma Tekmeler Atıyordu"
Cübbeli Ahmet Hoca Kalp Krizi Geçirdi: Hastaneye Kaldırılan Cübbeli Ahmet Hoca’ya Anjiyo Yapılacak!
YORUMLAR
14.06.2018

Ben örümcek korkumu aşamam: (

15.06.2018

KORKULARININ NELERE ENGEL OLDUĞUNUN FARKINDA MISIN? FARKINDA OLDUĞU HİÇ SANMIYORUM https://oned.io/h/821064

06.07.2018

123

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ