Maç Gecesi - Mükellef Sofralar

Soğuk kış günlerinin en güzel yanı battaniye altında film gecesi! Film gecelerinin vazgeçilmez atıştırmalık tariflerini mükemmel hale getirip sunduk!

ŞEKERLİ PATLAMIŞ MISIR

1/2 SB mısır

3 YK sıvı yağ

1/4 SB şeker

İlk olarak sıvı yağı ısıtın ve içerisine 1-2 mısır atıp yağın sıcaklığını kontrol edin. Ardından mısırlar patlamaya başlayınca kalan mısırları da içerisine ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın. Patlamaya başladıklarında tencereyi 10-20 sn aralıklarla sallayın ve içerisine 1/4 SB şekeri ilave edin ve kapağını kapatın. Bütün mısırlar iyice patladıktan sonra ateşten alıp servis edin.

SARIMSAKLI EKMEK

7-8 diş sarımsak

1 TK tuz

Zeytinyağı

1 TK kekik

1 TK pul biber

Karabiber

Bir tutam fesleğen

Ekmek hamuru için:

3 SB un

1 SB su

2 YK zeytinyağı

1 YK bal

2 TK tuz

1 YK kuru maya

Bir kap içerisinden su, zeytinyağı, bal, tuz ve mayayı karıştırın. Üzerine unu döküp yoğurun. Hamuru oda sıcaklığında 20 dakika mayalandırın. Sarımsakları tuz ile havanda ezin. Daha sonra bütün malzemeyi karıştırın. Ekmek hamurundan ufak parçalar kesin ve yağlı karışım ile harmanlayın. Kek kalıbın içine dizin ve oda sıcaklığında 15 dakika mayalandırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin.

SAĞLIKLI CİPS VE YOĞURTLU DİPSOS

1 SB süzme yoğurt

2 YK labne

2 YK zeytinyağı

1/2 YK nane

1 TK kuru kekik

1/2 YK kırmızı biber

Tuz

3 adet tam buğday lavaş

3 YK zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Toz kırmızı biber

Zeytinyağı, tuz, karabiber ve toz kırmızı biberi karıştırın. Lavaşları kesin ve tepsiye dizin. Lavaşların bir tarafına karışımı sürün. 170 derecelik fırında 5-7 dakika pişirin.  Yoğurt ve labneyi iyice karıştın. Üzerine kalan malzemeleri ilave edip homojen bir karışım olana kadar çırpın. Cips ile servis edin.

Popüler İçerikler

Merve Taşkın Sevgilisinden Gördüğü Şiddeti Paylaştı: "Cinsel Organıma Tekmeler Atıyordu"
Bir Dönemin En Parlak İş Fikriydi: İnternet Kafeler Mazi Oluyor!
Buse Terim, Boşanma Sonrası Sessizliğini Bozdu: Mahremiyet Vurgulu Mesaj!