Kızı LGS'ye Giren Bir Baba Madde Madde Yeni Sistemi Anlattı: 'Çocuklarımızı El Birliğiyle Bitiriyoruz'

TEOG'un yerine getirilen LGS, geçtiğimiz hafta sonu düzenlendi. Binlerce öğrenci MEB'in açıkladığı 'nitelikli okullara' girebilmek için yarıştı. Kızı sınava giren öğrenciler arasında yer alan Ertuğrul Uzun isimli bir baba yeni sınav sistemine dair eleştirilerini Twitter'dan sıraladı. Uzun, TEOG'un apar topar kaldırılmasıyla sistemde belirsizlikler oluştuğunu ve yıl boyu süren belirsizliklerin de öğrencilerin motivasyonunu düşürdüğünü belirtti. Uzun, çocukların özellikle matematik sorularında sistem kaynaklı problemler nedeniyle başarısız olduğunu ifade etti. Yeni sistemin eskisinden de kötü olduğunu söyleyen veli, 'Çocuklarımızı da, geleceğimizi de el birliğiyle bitiriyoruz' diyerek tepki gösterdi.

TEOG, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eğitim-öğretim döneminin başında yaptığı bir açıklamanın ardından hızla kaldırıldı. Nasıl bir sistem getirileceği ise sene içerisinde kademe kademe şekillendi. Belirsizliklerle geçen bu sürece kızı üzerinden tanıklık eden Ertuğrul Uzun, eleştirilerini Twitter adresinden şu şekilde sıraladı:

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

"Yeni sistemin açıklanması aylar sürdü, öğrencilerin motivasyonu düştü"

"MEB'in 'nitelikli okullar' listesinde gözde okulların çoğu yoktu"

"İkinci oturum tam bir faciaydı"

"Yine kurslara tonla para döküldü, değişen bir şey yoktu"

"Sınavdan sonra aileler özel okulların yolunu tuttu"

"Yenisi eskisinden kötü"

Popüler İçerikler

Evlilik Dışı İlişkiden Çocuk Sahibi Olmalarıyla Bir Zamanlar Olay Yaratan Ünlü İsimler
Çileden Çıkaran Olay: Öz Kızı ve İkinci Eşini Yatakta Basan Kadının Yaşadıkları Şoke Etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Fenerbahçe Esprisi: “Ben Artık Fenerbahçeli Değilim, Milli Takım’ı Tutuyorum”
YORUMLAR
05.06.2018

Bir ülkede eğitim, doğum, hukuk dahil her şeyi tek biri kişi belirlerse olacağı bu. Kendisi imam olan iett'de çalışan vasatın altındaki bir ucubenin, ülkemin, çocukların, gençlerin geleceğini çöpe atmasını hazmedemiyorum.

05.06.2018

Ben 12. sınıf öğrencisiyim ve arada bir bu mecrada dolaşıyorum ve sınavına 1 ay kalmış bir insan olarak edindiğim en büyük alışkanlık 'TAKMAMAK' oldu. Baktım sene başında bir şeyler değişiyor, strese girmeye başladım. Gel zaman git zaman 'hah oldu şimdi' diyecek iken sayamayacağım kadar çok kez sistem değiştirildi. Yok soru sayısı değişti, ders girdi, çıktı, puan türü azaldı. Soru sayısı azalması zaten çok kötü hissettiriyor. Temel konular çıkacak diyorsun. Ama koskoca 4 senelik fizik müfredatının hepsine çalışmak zorundasın. Eminsin bazı konular çıkmayacak (belki de öğrenmek için saatlerimi verdiğin, yüzlerce sorusunu çözdüğün) ama uğraş dur beni, bizi kim takar. 2000'li olarak Teog da bize geldi ilk. Gına geldi artık.

05.06.2018

Eğitim siyasetin malzemesi olmamalı asla. Şuanda bazı insanların cepleri dolsun, şahsi menfaatlerine hizmet etsin diye yapılanlar bu ülkenin başına yıllar sonra balyoz gibi inecek. (Ki örnekleri var bknz: Millet mekteplerinin kapatılması) Gözümüzü açmalıyız ve bir şeyleri değiştirmeliyiz. Yoksa bu ülke aklını kullanmayan, bağnaz, ilim düşmanı insanlardan geçilmeyecek.

05.06.2018

Emin olun (bir ortaokul öğrencisi olarak söylüyorum) artık her şeyin farkındayız.Artık her boş derste her teneffüste bu eğitim sistemini eleştiriyoruz,diğer ülkelerin eğitim sistemleriyle karşılaştırıyoruz.Siz "Bu sistemlerle tamamen saf ve cahil bir nesil geliyor." diye düşünüyorsunuz ama emin olun biz bunların farkındayız.Eğitim sistemindeki her aptalca hareket bizim gözümüzü daha fazla açmamızı sağlıyor.

05.06.2018

Gurur verici, yolunuz açık olsun :)

TÜM YORUMLARI OKU (97)