İstanbul Üniversitesi Bünyesindeki Şehrin İlk ve Tek Botanik Bahçesi Müftülük İçin Tahliye Ediliyor...

Prof. Dr. Alfred Hilbron tarafından 1935 yılında kurulan ve şu anda İstanbul Üniversitesi bünyesinde bulunan, şehrin ilk ve tek botanik bahçesi müftülük hizmetlerinde kullanılmak için tahliye edilecek. 

17 dönümlük bir alan üzerine kurulu botanik bahçe 2015 yılında üniversiteden alınarak Diyanet'e verilmişti.

Lisans öğrencilerinin yanı sıra ilkokul ve lise öğrencilerinin de eğitimi için kullanılan bahçede 5 bin bitki bulunuyordu.

Gerekçe: 'Şeyhülislamlığın bulunması'

Sözcü'den Seda Önceler'in haberine göre, İstanbul Üniversitesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi'nin devredilme gerekçesi ise Osmanlı döneminde bu alanda Şeyhülislamlık makamının bulunması.

'Müftülük her yere taşınabilir ama tahliye bitkilerimizi öldürür.'

Tahliye işlemlerinin başlamasını değerlendiren İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Botanik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr Muammer Ünal,

“Milli servetimize kıymasınlar. Mütfülük her yere taşınabilir ama bizim tahliye edilmemiz demek; bitkilerimizi öldürmek demek” dedi.

Popüler İçerikler

Metin Akpınar'ın Kızı Duygu Nebioğlu Yine Ateş Püskürdü: "Birinci Bölüm Bitti, İkinci Bölüm Geliyor"
Konuşanlar'ın Hasan Can'ı Evinde Kaza Geçirdi: Acil Ameliyata Alındı!
8 Yaşındaki Kızını da Alıp Üvey Oğlu ile Kaçan Kadın Müge Anlı'yı Çileden Çıkardı!
YORUMLAR
01.07.2018

Türkiyeyi araplaştırmak yerine direkt arabistana gitseniz olmaz mı? Ne güzel ağaç yok bitki yok çölde istediğin yere koyarsın camini müftülüğünü. Kadınların sadece başı değil her yeri kapalı. Tek adam yönetimi var. Daha ne olsun oğlum sizin için cennet gibi.

01.07.2018

dun bir akrabam gelmis bana ulke 10yila sahlanacak goreceksin, ben inaniyorum diyor. anlamadiginiz nokta bilim, sanat, teknoloji, sanayi, ekonomi bunlarin hepsi medeniyet denen yumagin icinde birbiri ile baglantilidir, iliskilidir. her biri digerlerini besler, digerlerinden beslenir. biri olmadan digerlerinin gelismesi mumkun degildir. sen bilimi sanati yok sayacan, bilim yapilan kurumlari talan edip, yerine diyaneti yerlestirecen, teknolojiye sanayiye hic bir reel yatirim yapmiyacan, sonrada bekleyecen 10 seneye ulken, ekonomin zirve yapacak. ancak hayalini kurar, kendini kandirirsin.

01.07.2018

silahlanmadan kastı bireysel silahlanma olabilir öyleyse

01.07.2018

Bence yerinde bir karar, ülkeyi s.kme yolunda gayet başarılı şekilde adımlar atılmaya devam ediliyor. Yapımda ve yayında emeği geçen herkesin amına koyayım.

TÜM YORUMLARI OKU (45)