İlişkinizin Tuzu Biberi Olarak Gördüğünüz Davranışların Aslında "Dijital Şiddetin" Birer Parçası Olduğunun Farkında mısınız?

İkili ilişkiler içerisinde bireylerin çoğu ne yazık ki şiddete uğradığının farkında değil ya da fiziksel şiddet dışındaki türleri şiddet olarak kabul etmiyor. Aslında Flört şiddeti olarak adlandırdığımız kavramın içerisinde birden fazla tür var ve bugün bu türlerden çok fazla bilinmeyen fakat ilişkilerimizde neredeyse her gün maruz kaldığımız bir türden bahsedeceğiz. 

Keyifli okumalar! 

Kaynak: gaiadergi.com

Şiddet dediğimizde birçok insanın aklına sadece fiziksel temastan ibaret olan bir tür geliyor olabilir. Bununla ilgili çalışmalar yapılsa da fiziksel şiddet dışındaki şiddet türlerini ne yazık ki anlamakta güçlük çekiyoruz.

İkili ilişkilerde sık sık görülen fakat bir türlü "şiddet" olarak kabul etmediğimiz bazı durumlar var. Bu, "Flört şiddeti" olarak adlandırılıyor.

Flört Şiddetini kısaca açılayacak olursak;

Partnerlerden birinin diğeri üzerinde; egemenlik kurmak, güç kazanmak ve/veya gücünü sürdürmek, korkutmak / sindirmek, kendine bağımlı hale getirmek için uyguladığı davranışlardır. 

İşte bu flört şiddetiyle ve teknolojinin hayatlarımızın tam ortasında yer almasıyla birlikte ikili ilişkilerimizde farkında olmadan yeni bir şiddet türüne maruz kalıyoruz.

Bu, "Dijital flört şiddetti." Bu kavramı ilk kez duymuş olabilirsiniz fakat aslında bu şiddet türü birçoğumuza hiç de yabancı değil.

Dijital flört şiddettini, partnerlerden birinin diğerinin teknolojiyle olan bağını kontrol etmek istemesi olarak kısaca açıklayabiliriz.

Peki "Dijital flört şiddetine" maruz kaldığımızı nasıl anlayacağız? Öncelikle partneriniz sosyal medya hesaplarınızın şifresini istiyorsa,

Sosyal medyada kiminle arkadaş olacağınıza, olmayacağınıza karar veriyorsa,

Fotoğraf ya da video göndermeniz için sizi zorluyorsa ve istemediğiniz fotoğraflarınızı yayınlıyorsa,

Sizden izinsiz sosyal medya hesaplarınızı kullanıyorsa ve sosyal medya hesaplarınızın şifrelerini çalıyorsa,

Çok fazla arayıp, karşılık vermediğinizde sinirleniyorsa ve sizin nerede olduğunuzu kontrol etmek için konumunuzu sürekli istiyorsa,

Dijital flört şiddetine maruz kalıyorsunuz demektir.

Elbette ki bu şiddet kavramını da sadece kadınlar tarafından düşünmek yanlış. Bu şiddete maruz kalan erkekler de oldukça fazla. Dijital şiddet, cinsiyet ayırmaksızın herkesi kapsayan bir konu.

"Beni seviyor ve bu yüzden böyle davranıyor." düşüncesini artık bir kenara bırakalım. Yukarıdaki davranışları sergileyen partneriniz sizi, sindirmek, kontrol altına almak ve kendine bağlı bir hale getirmek istiyor demektir.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Popüler İçerikler

Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
8 Yaşındaki Kızını da Alıp Üvey Oğlu ile Kaçan Kadın Müge Anlı'yı Çileden Çıkardı!
YORUMLAR
03.12.2018

Bunlardan hoşlanan bir grup var. Ay beni kıskanıyor diye geçinen saf kadınlarımız ve seven kıskanırcı takılan egoist erkeklerimiz. Yeri geliyor anası babası karışamıyor ama elin oğluna giydiği eteği karıştırtıyor. Gençken ben de çok yaptım, bu hatalara düştüm, hoşumuza giderdi onunla konuşma, erkeklerle görüşme denmesi. Ama şimdi aklımız başına gelince anlıyoruz ne saçmalık olduğunu. Çevrenizde böyle insanlar varsa onları uzaklaştırın, hayatınızdan defedin. Bunlar zorbalık. Aşk, arkadaşlık böyle birşey değil gerçekten.

03.12.2018

Özgüveni olmayan ve karşısındakinin sevgisine güvenmeyen insan davranışları.

03.12.2018

Bunun şiddet olduğunu 2 sene önce fark ettim ve bu şiddeti uygulamayacak bir kadına rastlarsam (%0.1 ihtimal) sevgili olurum.

TÜM YORUMLARI OKU (12)