Çalışma Bakanı Sarıeroğlu Açıkladı: 'İlave Ücret Kaldırıldı, Kanser Tedavisi Tamamen Ücretsiz'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan düzenlemelerle kanser hastalığına ilişkin her türlü ilave ücret ve fark ödemesinin kaldırıldığını açıkladı.  Bakan Sarıeroğlu 'Düzenleme öncesi kanser cerrahisi için yılda 240 milyon lira ödüyorken söz konusu düzenleme ile bu ödemeyi yılda yaklaşık 750 milyon liraya çıkartarak kanser hastalarımızın tedavilerini tamamen ücretsiz hale getirdik' dedi. 

Tebliğde yaptılan düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Bakan Jülide Sarıeroğlu yaptığı yazılı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kururumu Sağlık Uygulama Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'in Resmi Gazete'nin bugünkü mükerrer sayısında yayımlandığını belirtti.

Sarıeroğlu, kanser tedavisi, cerrahisi ve ilacıyla ilgili her türlü ilave ücret ve fark ödemesinin kaldırıldığını açıkladı.

Bakan Sarıeroğlu şunları ifade etti:

'Kanser tedavisi, cerrahisi ve ilacına ilişkin yani kanser hastalığına ilişkin her türlü ilave ücret ve fark ödemesini kaldırdık. Vatandaşlarımızdan; SGK ile sözleşmeli/protokollü sağlık hizmeti sunucuları sunmuş oldukları bu hizmetler (kanser tedavisi, cerrahisi, ilacı) nedeniyle hiçbir şekilde ilave ücret almayacak.'

'Vatandaşlarımız ceplerinden hiçbir ücret ödemeyecek'

SUT düzenlemesi ile sağlık hizmet sunucularına her yıl için yaklaşık 2,5 milyar lira kaynak artışı sağladığını vurgulayan Sarıeroğlu şöyle devam etti: 

'Vatandaşlarımız ceplerinden hiçbir ücret ödemeyecek. Düzenleme öncesi kanser cerrahisi için yılda 240 milyon lira ödüyorken söz konusu düzenleme ile bu ödemeyi yılda yaklaşık 750 milyon liraya çıkartarak kanser hastalarımızın tedavilerini tamamen ücretsiz hale getirdik. Hem kanser hem de diğer tüm hastalıkların tedavisine ve önlenmesine ilişkin yine maliyet unsuru gözetmeksizin iyileştirmelerimiz hızla ve artarak devam edecek.'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun açıklamaları sosyal medyanın gündeminde 👇

Popüler İçerikler

Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Araları Kötüydü: Survivor'a Giden Demet Akalın, Aleyna Kalaycıoğlu Hakkında Konuştu!
YORUMLAR
05.07.2018

inşallah kimsenin bunlara ihtiyacı kalmaz

05.07.2018

'Vatandaşlarımız ceplerinden hiçbir ücret ödemeyecek' En son bu cümle kurulduğunda, eczanede ödemeye başlamıştık ücretsiz olan sağlık ücretini. Naktî değil de aynî ödeme mi yapacağız, bilemedim. İllâki alacaklar ama ne ile, nasıl?

05.07.2018

Tedavi olunsun da sonra alabiliyorlarsa alsınlar.

05.07.2018

Kanser cerrahisi için yılda 240 milyon lira ödeniyormuş. Ak Saray'ın yıllık gideri 252 milyon lira. Yani Tayyip Erdoğan tek başına kanser hastalarına ödenen miktardan fazlasını kendi zevki için harcıyor. Şimdi ise kanser tedavisini ücretsiz yapmışlar ve bunun adı hizmet olmuş! Benden beklenen ise bu tabloyu görmezden gelip hükümeti takdir etmem. Savurduğunuz paralar ile iki tane Türkiye kurulurdu. Gözünüzü toprak doyursun ne diyeyim.

05.07.2018

Düzenleme öncesi olduğunu belirtmek için "muş" dedim zaten. Düzenleme sonrası için ise "şimdi" diyerek devam ettim.

TÜM YORUMLARI OKU (32)