İddianame Tamam: Minik Sedanur Cinayetinde Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Talebi

9 yaşındaki Sedanur Güzel'in ölümüyle ilgili tutuklanan 3 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı ve savcılık tarafından hazırlanan iddianame kabul edildi. İddianamede 3 şüphelinin 'kasten öldürme', 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 20 yıldan 48 yıla kadar değişen hapis ile cezalandırılmaları istendi.

İddianamede Sedanur'un cinsel saldırıya uğradığı belirtildi.

Kars Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Camgöz, yaptığı yazılı açıklamada yürütülen soruşturmanın tamamlandığını bildirdi.

İddianamede, sanıklardan Ahmet B'nin ifadesinde, erik bahçesinde Ertan ve çocukların olduğunu belirterek, 'Ertan çocuklardan erik istedi, çocuklar eve gitti. Himmet yanımıza geldi, Sedanur bir daha geri döndü, bu esnada bahçede Ertan ve Himmet ile birlikteydik. Sedanur gelinceye kadar Ertan bize 'ben bir olay yapacağım' dedi. Sedanur'un dayısı benim kız kardeşimi kaçırmış, ben de bu acıyı onlara yaşatacağım, ben de Sedanur'u kaçıracağım' dedi.' şeklinde beyanda bulunduğu belirtildi.

Şüpheliler Ertan B, Himmet U. ve Ahmet B'nin Sedanur'a tecavüz edip öldürdükleri kaydedildi.

Ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 20 yıldan 48 yıla kadar değişen hapis cezası istendi.

Sedanur'un ölümüne ilişkin şüpheli olarak görülen 3 kişiye 'kasten adam öldürme', 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis ile 20 yıldan 48 yıla kadar değişen hapis istemiyle dava açıldı.

AFAD ekiplerini yanıltmışlar

Küçük Sedanur'un cesedini sakladıktan sonra evlerine gittiklerini kaydeden A.B, 'Köye girerken kimse bizi görmedi. Sigara almak için bakkala gittim, Sedanur'un kaybolduğunu söylediler ben de aramalara katıldım. Ertesi gün aramaya çıktık. Ertan ile karşılaştık, bana '2 gün sonra cezaevine teslim olacağım' dedi. Dereye indik, AFAD ekibiyle karşılaştık. Ertan, AFAD ekibine 'biz burayı aradık siz boşuna arıyorsunuz' dedi. AFAD'cılar gittiler.' dedi.

Müge Anlı ile Tatlı Sert programında da Sedanur'un katil zanlıları için açılan davanın Kars 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildiği kamuoyuyla paylaşıldı 🎥

Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde kaybolduktan 7 gün sonra cansız bedeni bulunmuştu.

Bir Haftadır Kayıptı: 9 Yaşındaki Sedanur'un Cansız Bedeni Bulundu...

DHA ve AA'nın haberlerine göre, Kağızman'a 30 kilometre uzaklıktaki 80 hane, 350 nüfuslu Paslı Köyü'nde yaşayan Handan ve Abdullah Güzel çiftinin, 3 çocuğunun en büyüğü olan Sedanur, 16 Eyül Pazar günü öğle saatlerinde kayboldu. 

En son evlerinin önünde görülen Sedanur'dan haber alamayan aile, köylüler ile birlikte kızlarını aradı ancak sonuç alamadı.  

Bunun üzerine aile, jandarmaya haber verdi. Paslı Esin Çağdaş İlkokulu'nun 3'üncü sınıf öğrencisi Sedanur Güzel'in bulunması için güvenlik güçleri seferber oldu. 

Komandolar, jandarma timleri, AFAD ve UMKE ekipleri, korucular ile köylüler arama çalışması başlattı. Ancak ekipler, tüm çalışmalara rağmen Sedanur'a ulaşamadı.

Jandarma Arama Kurtarma ekipleri, 23 Eylül günü köye 1 kilometre uzaklıkta, kayalık ve çalılık alanda minik Sedanur'un cansız bedenini üzeri taşlarla örtülü halde buldu.

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında aynı köyde yaşayan 3 kişi cinayet şüphelisi olarak tutuklanarak, cezaevine konuldu.

İçişleri ve Kars Valisi tarafından yapılan açıklamada "tecavüz bulgusu henüz yok" denilmişti.

Kars Valisi: "Sedanur Kızımızla İlgili Basında Çıkan 'Otopsi Sonuçları Açıklandı' Bilgisi Doğru Değildir"

Popüler İçerikler

Buse Terim, Boşanma Sonrası Sessizliğini Bozdu: Mahremiyet Vurgulu Mesaj!
Bir Dönemin En Parlak İş Fikriydi: İnternet Kafeler Mazi Oluyor!
Kardeşlerim'in Başrolüydü... Burak Deniz'in Yeni Dizisindeki Partnerinin 15 Yaş Küçük Olması Tepki Çekti!
YORUMLAR
14.12.2018

ömrünüzün sonuna kadar hapiste hergün en az 9 kişinin sizi sikmesi dileği ile...

15.12.2018

Amin🙏

Sen 9 ay karnında taşı. Acıdan ölsende hastayken bebeğine zarar gelmesin diye gram ilaç kullanma. Dünyanın en büyük acısıyla doğur. Gecelerce uykusuz kal. Hastalansın başında bekle. Ağlarsa ağla gülerse gül. Sonra piçin biri gelsin 2 dklık zevki için senin o kadar emeğini canını alsın senden. Lanet olsunn....

14.12.2018

lanet olsun sizin gibilere ..çürürsünüz inş hapiste nasıl kıydınız yavruya şerefsizler

TÜM YORUMLARI OKU (7)