Facebook'tan Skandal Anket: 'Erkeklerin Çocuklardan Cinsel İçerikli Fotoğraf İstemesine İzin Verelim mi?'

Facebook yaptığı skandal anketle gündemde. Kullanıcılarına 'Yetişkin erkeklerin 14 yaşındaki bir kızdan cinsel içerikli fotoğraflar istemesine izin vermeli miyiz?' sorusunu yönelten Facebook tepkilerin odağına oturdu.

Facebook, ankette bu sorunun yer almasının 'hata olduğunu' açıkladı ve özür diledi.

BBC Türkçe'nin İngiliz Guardian gazetesine dayandırdığı habere göre, sosyal paylaşım sitesi pazar günü yaptığı bir ankette kullanıcılarına şirketin çocuklardan cinsel içerikli fotoğraf isteyen yetişkinlere yönelik nasıl bir tutum alması gerektiğini sordu.

Soruda, 'Facebook'un politikalarını belirleyebildiğiniz ideal dünyada, şu durumu nasıl ele alırdınız? Yetişkin bir erkek mesajlar kısmından 14 yaşındaki bir kızdan cinsel içerikli fotoğraflar istiyor' ifadeleri yer alıyor.

onedio.com

Yanıtlar arasında 'Bu içeriğe Facebook'ta izin verilmemeli ve bunu hiç kimse görmemeli' ile 'Bu içeriklere Facebook'ta izin verilmeli ve görmemin bir sakıncası yok' seçenekleri de var.

onedio.com

Yanıtlar arasında 'Facebook kullanıcıları oy kullanarak karar verir ve Facebook'a söyler' ve 'Facebook kendi kurallarını kendi koyar' seçenekleri bulunuyor.

Soruların hiçbirinde hukuki adımların atılmasına ya da çocuk koruma birimlerinin devreye girmesine yönelik bir seçenek sunulmuyor.

Ankette ayrıca aşırılıkçılığı yücelten içeriklerle ilgili benzer sorular da bulunuyor.

Facebook'un Ürün Yönetimi Müdür Yardımcısı Guy Rosen, anketin 'bir hata' olduğunu söyledi.

Şirketin bir sözcüsü yaptığı yazılı açıklamada 'Bu anketin suç teşkil eden içeriklere gönderme yaptığının farkındayız. Bu içerikler Facebook'ta zaten yasaklar ve bunları serbest bırakma niyetimiz yok, dolayısıyla anketi durdurduk' ifadelerini kullandı.

'Facebook'ta çocukları kandırmaya yönelik eylemleri daha ilk günlerimizde yasakladık. Bunu değiştirmeye niyetimiz yok ve bu tür eylemlerde bulunanların adalete teslim edilmesi için emniyetle düzenli olarak çalışıyoruz.'

Popüler İçerikler

Cübbeli Ahmet Hoca: “Cumhur İttifakı’na Oy Vermek Vaciptir, Vermeyen Günahkar Olur, Azap Çeker”
9 Yaşındaki Çocuğa İmam Odasında Yıllarca İstismar İddiası: İmam Tutuklandı!
Kim Milyoner Olmak İster'de 5 Milyon TL'lik Ödül İlk Kez Kazanıldı!
YORUMLAR
06.03.2018

facebook neydi ya hani su biz zamanlar herkesin birbirine mesaj attigi ama sonra akrabalar, dedeler, amcalar, dayilarin ele gecirdigi ve suan les cukuru olan site mi bu?

06.03.2018

Tecavüzcü ve pedofililere en güzel cezayı Kim Jong-Un vermiş.Hepsini çıkarmış meydana bütün medyayı toplamış vermiş bunları ateşe.halkına da tv yi açın emri vermiş sabahtan akşama kadar bu puştların böğüre böğüre can vermesini izlettirmiş.milletin aklı çıkmış tabii..böyle bi yaptırım sadece bu kategoridekilere dünya çapında uygulansın bak bir daha oluyomu bu olaylar.kodumun puştları çocuklara sardılar resmen moda oldu!

06.03.2018

Gerçekten yapmışmı böyle bir şey! Vay bee! 👍

06.03.2018

facebook kadar çöp bir sosyal medya görmedim

TÜM YORUMLARI OKU (25)