Ertelenmedi, Paraya Çevrilmedi: Şehit Yarbay Songül Yakut'a Hakaret Eden Kişiye 14 Ay Hapis

Jandarma tarihinde bir ilçeye komutan olarak atanan ilk kadın subay olan ve Şırnak'ta geçen yıl şehit düşen Yarbay Songül Yakut'a sosyal medya üzerinden hakaret eden kişi 14 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sosyal medya hesabından 'Gebersin abi ya şu kadınları orduda vs görünce deli oluyorum' şeklinde hakaret eden şahsın cezası ertelenmedi ve para cezasına çevrilmedi.

Geçtiğimiz yıl mayıs ayında Şırnak 23. Sınır Tümen Komutanlığından kalkan Cougar tipi askeri helikopter, yüksek gerilim hattına takılarak Irak sınırı yakınında düşmüş ve 13 asker şehit olmuştu.

Türkiye Düşen Helikopterde Şehit Olan 13 Askerine Ağlıyor...

Şehitler arasında Türkiye'nin ilk kadın ilçe jandarma komutanı Yarbay Songül Yakut da vardı.

Kumpasla Ordudan Uzaklaştırılmıştı... Türkiye'nin İlk Kadın İlçe Jandarma Komutanı: Şehit Yarbay Songül Yakut

FETÖ kumpasıyla ordudan uzaklaştırılmıştı.

FETÖ kumpasıyla binbaşı rütbesindeyken ordudan uzaklaştırılan Yarbay Songül Yakut, verdiği hukuk mücadelesi ile orduya geri dönmüştü. Yakut şehit olmadan 2 gün önce de terfi alarak ‘Harekât Şube Müdürü’ görevine atanmıştı.

Şehit olduktan sonra sosyal medya üzerinden hakarete uğradı.

Şehit yarbay Yakut'a, sosyal medya hesabından 'Gebersin abi ya şu kadınları orduda vs görünce deli oluyorum' şeklinde hakaret eden Cumaali Cengiz'e 14 ay hapis cezası verildi.

Şehitin ablası olayı yargıya taşıdı.

Ceza ertelenmedi, iyi hal uygulanmadı.

Mahkeme, 'Sanığın ileride tekrar suç işlemekten kaçınacağına dair kanaat oluşmadığı, dosyaya yansıyan olumlu davranışları bulunmadığı' kaanatine vardı ve ertelemesiz 14 ay hapis cezasına hükmetti. 

Kararda, hükmün açıklanmasının geri bırakılması ve para cezasına çevrilmesi uygulanmadığı için Cumaali Cengiz 14 ay hapis yatacak.

'Bu hakaret ile tüm aziz şehitlerimizin hatıralarına saygısızlık etmişti'

Dava sonucunun ardından konuşan abla Hüsniye Yakut şöyle konuştu:

'Mahkeme adeta ders niteliğinde bir karar verdi. Bu karar aynı zamanda binlerce kadın güvenlik görevlimiz için de önemli. Songül bizim beş kardeşin en küçüğüydü. Ailemizin nadide bir çiçeğiydi. Karıncayı bile incitmeyecek kadar güzel yürekli bir kardeş, vatanına çok bağlı bir askerdi. Sosyal medyada bu çirkin hakareti görünce çok üzülmüştüm. Bu hakareti ile sadece şehidimizin manevi hatırasına değil, tüm aziz şehitlerimizin hatıralarına saygısızlık etmişti.'

Popüler İçerikler

Araları Kötüydü: Survivor'a Giden Demet Akalın, Aleyna Kalaycıoğlu Hakkında Konuştu!
Futbol Yatırımlarına Devam Ediyor: Hull City'nin Sahibi Acun Ilıcalı Yeni Bir Kulüp Satın Alıyor
Skandal Bir Olayla Gündeme Gelmişti: Patiswiss'in Yeni CEO'su Belli Oldu
YORUMLAR
27.09.2018

Atası Arap olan ne bilsin kadının da erkeğin de yan yana savaştığını? Sorsan Türkler Osmanlı ile varoldu, halbuki bilmez ki Türk'e ve Türk kadınlarına son darbeyi indirenin Arap ve türlü milletlerin melezlerinden oluşan Osmanoğulları olduğunu. Göktürkler kim, Hunlar kim, İskitler kim bunlar için muammadır. Zaten bunlar için dünya bir anda varolmuştur ve hükümdarları da Arap erkekleridir. Karar emsal değildir, bu vatan için canını vermiş bir kadına bunu söyleyen bu artığı 2 kez ağırlaştırılmış müebbet paklar ki, aynı düşüncedeki diğer lağım artıkları aynı şeyi yaparken 2 kez düşünsün, ishali de, zehri de içinde kalsın.

28.09.2018

Zihniyetine soktuğum arap artıkları. Şanlı Türk Kadınını orduda, bilimde, eğitimde hatta dışarıda bile görmeye tahammülleri yok. 4 kadını eve kapatıp köle yapmak dertleri.Durağın uçmağ olsun Songül Komutanım.

29.09.2018

Araplar üstüne alınmış :D:d

27.09.2018

Harika karar, inşallah tecavüzcülere, tacizcilere, Atatürk'e hakaret edenlere vs. de aynı prosedür uygulanır.

TÜM YORUMLARI OKU (42)