Erdoğan: 'Görevimiz Fildişi Kulelerinden Ahkam Kesenlere İnat, Aydınlık Yarınlar İçin Mücadeleyi Sürdürmek'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda, Cumhurbaşkanlığı ile 16 bakanlığın önümüzdeki 100 gün içinde gerçekleştireceği icraatları tanıttı. İlk 100 günlük icraat programında yüzde 97 gibi son derece yüksek bir gerçekleşme performansına ulaştıklarını vurgulayan Erdoğan, 'İlk 100 Günlük İcraat Programı'nda yer alan 400 eylemden 340 tanesini tamamladık' dedi ve ekledi: 'Bizim görevimiz, fildişi kulelerinden millete ahkam kesenlere, insanımıza sürekli karamsarlık aşılayanlara inat, aydınlık yarınlar için mücadeleyi sürdürmektir.'

"Kurdaki kısa süreli dalgalanmayı dahi hükümeti yıpratmak için fırsat bilen kifayetsiz muhterislerin heveslerini kursaklarında bıraktık"

Ankara'da yüksek hızlı trenle kılavuz lokomotifin çarpışması sonucu meydana gelen kazayla ilgili Erdoğan, 'Bu kaza tüm boyutlarıyla incelenecek, sorumlular ortaya çıkartılacak ve gereken her şey yapılacak' ifadelerini kullandı.

'Kurdaki kısa süreli dalgalanmayı dahi hükümeti yıpratmak için fırsat bilen kifayetsiz muhterislerin heveslerini kursaklarında bıraktık.' diyen Erdoğan, kişisel çıkarı için 81 milyonluk 'Türkiye gemisi'nin altını oymaya çalışanların kesinlikle fırsat bulamayacaklarını ve onlara fırsat vermeyeceklerini söyledi.

Erdoğan "Yaşanılan sıkıntılara rağmen ilk 100 günlük icraat programında yüzde 97 gibi son derece yüksek bir gerçekleşme performansına ulaştıklarını vurguladı ve "İlk 100 Günlük İcraat Programı'ndaki 400 eylemden 340 tanesini tamamladık" dedi.

'İkinci 100 Günlük Eylem Planı'mızda yer alan, yaklaşık 24 milyar liralık 454 eylemin bitirilmesini temin edeceğiz' diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

'Önümüzdeki dönemin yol haritası olacağına inandığım 5 yıllık Cumhurbaşkanı Programı'nı tamamlayarak uygulamaya koyuyoruz... Gençlerimize gelecek iş planlarında yardımcı olmak amacıyla üniversitelerimizin tamamında Kariyer Merkezleri kuruyoruz. İllerimize verilen hizmetlerin takibi ve tespiti için 81 İl Karnesi Projesi'ni devreye alıyoruz. Türkçemizin doğru kullanımını temin ve teşvik etmek amacıyla yeni bir kampanya başlatıyoruz. Şehirlerimizin estetiğine zarar veren tabela kirliliği ile daha yoğun bir mücadeleye girişiyoruz... 81 ilimizin tamamında Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Birimleri kuruyoruz.'

"Bin maden sahasının ekonomiye kazandırılması için ihaleye çıkıyoruz" 🎥

Erdoğan, şunları kaydetti:

'İmar barışı kapsamında 8,5 milyon vatandaşımızın başvurusunu aldık, kalanları almaya devam ediyoruz.Tarım sektörü için 3 yeni bor gübre üretimine başlıyoruz. Bin maden sahasının ekonomiye kazandırılması için ihaleye çıkıyoruz. TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı projesinin ülkemiz topraklarındaki bölümünün inşasına başlıyoruz ve 2019'un sonuna kadar onu da bitireceğiz.'

İcraat programındaki 400 eylemin hepsi için revize edilmiş rakamlarla 43 milyar liralık bütçe maliyeti öngörürken, gerçekleşen icraatlar için 37,3 milyar lira sarf ettiklerini ifade eden Erdoğan, icraat programının planlanandan daha az bütçeyle gerçekleştirilmesinin en önemli sebebinin, uygulamaya koydukları tasarruf tedbirleri olduğunu söyledi.

"Gençlerimizin sesi soluğu olacak 'Aynı Frekanstayız' adıyla bir Gençlik Radyosu kuruyoruz"

İkinci 100 günlük dönemde 30 yeni gençlik merkezini daha hizmete alıp, gençlik merkezleriyle spor merkezlerinin 24 saat açık tutulmasını sağlayarak 10 milyon vatandaşa spor hizmeti sunduklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:

'Örnek hikayeler yoluyla gençlerimize farklı ufuklar kazandırmak için '17 Dakika Projesi'ni başlatıyor, uzman veya rol model konuşmacılar ile gençlerimizi bir araya getiriyoruz. Gençlerimizin sesi soluğu olacak 'Aynı Frekanstayız' adıyla bir Gençlik Radyosu kuruyoruz. Sporun okullar başta olmak üzere her alanda yaygınlaştırılması için spor kulüplerine ve sporculara 33 milyon 600 bin liralık destek veriyoruz.'

Daha yeşil ve yaşanabilir şehirler hedefi kapsamında 40,8 kilometre bisiklet yolu, 3,5 kilometre yeşil yürüyüş yolu, çevre dostu sokak ve 12 bin metrekare gürültü bariyeri yapılacak.

"AKM dünyaya örnek olacak"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) ocak ayı içerisinde ihalesi yapılmak suretiyle hemen temelini atacaklarını aktararak, AKM'yi dünyaya örnek bir opera merkezi haline getireceklerini söyledi.

"TCG DOLUNAY ve TCG DOĞANAY kabul işlemlerini tamamlıyoruz"

Milli insansız uçak ANKA'dan 4 tanesini daha ordunun kullanımına sunduklarını söyleyen Erdoğan, 'İkinci 100 günlük devrede, Milli Üretim Entegre Sualtı Savaş Yönetim Sistemi Ay Sınıfı Denizaltı Uygulamasının TCG Dolunay ve TCG Doğanay denizaltılarında kabul işlemlerini tamamlıyoruz.' bilgisini verdi.

Erdoğan, Atış, Test ve Değerlendirme Merkezi-2 Projesi kapsamında tedarik edilen sistemlerin de kalifikasyon ve sertifikasyonunu yaparak işletmeye alınacağını söyledi ve ekledi:

'Orta menzilli seyir füzesi çalışmalarına başlıyor, ayrıca Satıhta4n Satıha Güdümlü Mermi (ATMACA) Projesi'nde de seri üretime geçiyoruz.

Akıncı İHA Projesi sözleşmesini imzalıyoruz.

Bizim görevimiz, fildişi kulelerinden millete ahkam kesenlere, insanımıza sürekli karamsarlık aşılayanlara inat, aydınlık yarınlar için mücadeleyi sürdürmektir.'

Öğretmenlere 3600 ek gösterge

'Temel eğitimden ortaöğretime geçişte sınavsız okullara yerleştirme kriterleri güncellenecek. Öğretmenlerin ek göstergeleri 3600'e yükseltilecek. Ek ders ücreti karşılığında görevlendirilenlerin ek ders ücretleri yüzde 100 artırılacak.'

Konuşmasının sonunda yerli helikopter Gökbey'i tanıtan Erdoğan, "Milletimize hayırlı olsun. Beğendiniz mi? 14 kişi alabiliyor. 'Göklerin beyi' olacak inşallah" dedi.

Popüler İçerikler

Kafasına Ampul Takarak AK Parti'ye Oy İsteyen Kastamonulu Genç
Adana'da Skandal Görüntüler: Kesilmiş At ve Eşek Kalıntıları Kanalda Bulundu!
Sefo Kadınlara Kaptırdık Demişti, Bartu Konsere Çıkmıştı: Alişan'ın Etek Gündemi Yorumları Tartışma Yarattı
YORUMLAR
13.12.2018

Adamda hep bi magdur edebiyatı. Sanki fildişi kulelerinde zenginler oturuyo bu da gariban. lan bi siktir git.

13.12.2018

yil 2019 a yarim ay kala fildişi kulelerinde oturanların %80 i akepe ile kesesini dolduranlardır hem vallaha hem billaha .Subhaneke dinimiz amin

13.12.2018

merhaba orospu cocugu

13.12.2018

Gençlerle aynı frekanstaymış! Gençlik dediği, Ak Gençlik denilen ot gelmiş saman gidecek olan sokak serserileri galiba.

13.12.2018

merhaba ulkucu postu giymis kemalist gibi davranan fetocu orospu cocugu

TÜM YORUMLARI OKU (33)