Dünyaca Ünlü Markaların Logolarının Arkasındaki Anlamları Öğrenince Çok Şaşıracaksınız!

Seçilen logo markaların yüzüdür. Bilinen ünlü markaların logolarını gördüğümüz zaman direkt olarak hatırlarız, bu yüzden tasarımcılar logoları hazırlarken uzun ve sıkı bir çalışma süreci geçirirler. İyi bir logonun arkasında genellikle gizli bir mesaj olur. Biz de sizler için dünyaca tanınan markaların logolarının ardındaki gerçekleri derledik.

1. Airbnb

İnternet hizmeti olan Airbnb, insanlara dünyanın birçok yerinde kalabilecekleri yerleri bulma imkanı sunuyor. Seçtikleri logo aslında basit bir ataşa benziyor fakat gözüktüğünden daha farklı bir anlama sahip. Logo 4 elementten oluşuyor: sitenin kullanıcılarını temsil eden bir insan başı, haritadaki yeri gösteren bir simge (evin ya da apartmanın nerede olduğunu göstermesi için), bir kalp (sevginin işareti olarak) ve son olarak bütün bunların karışımı olan bir A harfi (Airbnb'nin baş harfi).

2. TripAdvisor

Amerika tabanlı bir site olan TripAdvisor, kullanıcılarına dünyanın dört bir yanında kalabilecekleri otelleri, yemek yiyebilecekleri restoranları ve hatta gezebilecekleri en farklı yerleri gösteriyor. Logoları ise bir baykuşa benziyor, baykuş genellikle akıl ve bilgiyi temsil eder. Gözlerinin yeşil ve kırmızı renkleri ise kullanıcıların kararlarını temsil ediyor.

3. MasterCard

Uluslararası bir ödeme sistemi olan MasterCard, logosunda renk psikolojisini kullanmayı tercih etmiş. Kırmızı renk, cesurluk, tutku ve yaparken eğlendiğinizi hissettiğiniz aktiviteleri temsil ederken, sarı renk refah ve bolluğu temsil ediyor. MasterCard'a göre bir insanın kendini zengin ve mutlu hissedebilmesi için bütün bunların aynı anda olması gerekiyor, bu yüzden de sarı ve kırmızı ortada kesişiyor.

4. Dell

Amerikan bilgisayar üreticisi Dell'in logosundaki E harfinin yatık olmasının bir nedeni var. Logoyu oluşturan Michael Dell'in hayalinde dönüştürmek istediği dünyayı temsil ediyor E harfi.

5. National Geographic

Popüler bir dergi ve kanal olan National Geographic 171 ülkede belgeseller yayınlıyor. Logolarında ise sarı bir dikdörtgen yer alıyor. Bu şekil, doğa, bilim ve kültür ile ilgili bilgilere açılan bir kapıyı temsil ediyor. Rengin sarı olma nedeni ise güneşin bütün dünyayı aydınlatması ve enerji kaynağı olması.

6. Vodafone

Vodafone'un logosu birçok insana kulaklığı anımsatsa da aslında tırnak işareti. Tırnak işareti yeni bir konuşma başlangıcında kullanıldığı için tasarımcılar Vodafone'un bütün kullanıcılarını hedef almışlar.

7. Haribo

Haribo, hem çocuklar hem de yetişkinler tarafından sevilen ayıcık şeklindeki jelibonları ile ünlü. Şirketin kurucusu logonun tasarımını kendisi yapmış. Ad ve soyadının ilk iki harfini kullanmak istemiş (Hans Riegel) ve yaşadığı şehrin isminin ilk iki harfini (Bonn). Hans ilk başta şekerlemeleri ayıların dans ederek insanları eğlendirdiği lunaparklarda sattığı için ayıcık şeklini tercih etmiş.

8. Subway

Subway logosunun ilk ve son harfindeki okların da bir nedeni var: metroya iniş ve çıkışı temsil ediyorlar. Şirketin böyle bir logo tercih etmesinin amacı insanlara metroda bile Subway'den yiyebileceklerini göstermek. Renklerin de önemi büyük tabii ki, yeşil renk, şirketin sağlıklı yiyecekler politikasını temsil ederken, sarı renk eğlence ve iyimserliği temsil ediyor.

9. Mozilla Firefox

Ünlü bir web tarayıcısı olan Mozilla Firefox, logosunda Dünya'ya sarılan bir tilki kullanmış. Peki size bunun bir tilki değil de kırmızı panda olduğunu söylesek... 'Firefox' kelimesi Çince kırmızı pandanın karşılığıdır. Bu sayede şirket kırmızı pandalar kadar özel ve nadir olduğunu göstermek istemiş. 2010'da şirket 2 tane kırmızı pandanın ömürlük bakımlarını üstlendi.

10. Kappa

İtalyan spor giyim şirketi olan Kappa, logosunda sırt sırta oturan bir kadın ve bir erkek kullanmış. Fakat logonun üst tarafını kapatırsanız bacaklarını açmış bir kadın olduğunu fark edeceksiniz. Tasarımcıların iki anlam vermek için böyle bir şey yapıp yapmadıkları hala net değil tabii ki bu kurnaz beyinlerimizin bize bir oyunu da olabilir.

11. Bacardi

Bacardi'nin amacı logolarıyla insanları korkutmak değildi. Efsane ise şöyle, Bacardi'nin kurucularından bir tanesinin eşi fabrikada bir yarasa görüyor ve daha sonra bunun logolarında kullanılması gerektiğini düşünüyor. Bacardi'nin kurulduğu Küba'da yarasalar, sağlık, şans ve birliğin sembolüdür.

Popüler İçerikler

AK Partili Hamdi Çamlı'dan Ahmet Hakan'a Sert Sözler: "Elimizde Büyüyen Gevşek"
Metin Akpınar'ın Kızı Duygu Nebioğlu Annesini Aramak için Müge Anlı'ya Çıktı!
Gerek Var mıydı? Uraz Kaygılaroğlu'nun Sevgilisinin İlk Sergisi İçin Verdiği Pozlar Büyük Tepki Çekti!
YORUMLAR

Fox ne zamandan beri panda demek ? Tamam her kopyala yapıştır yapabilen birşeyler paylaşabiliyor bu sitede onu anladık da biraz bari ingilizceniz olsun arkadaş ya.. Birde İQ katagorisinde açmış haberi ironiye bak..

Pasif Kullanıcı
19.09.2018

Krdşm mesala aslanağzı diye bir kelime var çiçek aslanın ağzına benzediği için böyle bir isim konulmuş ingilizcede de böyle şeyler olabiliyor kırmızı bir tilkiye benzediği için firefox demişler ama aslında hayvan bir panda İQ değil bide IQ ingilizcede büyük İ yok krdşm bak burada videosu var https://www.youtube.com/watch?v=UKQhRtkVO3Y

Arkadaşlar adamların açıklamada yazdığı şu cümle hiç mi dikkatinizi çekmedi acaba? "Firefox" kelimesi Çince kırmızı pandanın karşılığıdır." Önce okuduğunuzu anlayın bence...

22.09.2018

Adamlar red pandaya önem veriyorlar ama tarayıcı isimlerini red panda yapmak istemediler bu bir strateji Red Panda kalmaz akılda ama FireFox kalıyor. tilkiye de benzediği için böyle bir işlem yapmışlar. İsme takılanlara duyrulur :D

TÜM YORUMLARI OKU (10)