Dillere Destan Güzelliğiyle Kralları Kendisine Aşık Eden Kleopatra‘nın 13 Doğal İksiri

Güzellik denilince akla gelen ilk isim Mısır Kraliçesi Kleopatra. Duruşu, bakışı ve cildinin mükemmeliğiyle güzelliğini yüzyıllar boyunca dünyaya duyurmuş bu kraliçenin, doğal iksirlerinin ne olduğu araştırmalarla gün yüzüne çıkmış. 

Not: Cildinizin herhangi bir alerjik reaksiyon gösterebilme tehlikesine karşı denemeden önce bir uzmana danışmanız önerilmektedir.

1. Süt ve bal banyosu

Kleopatra'nın en ünlü güzellik sırrı, süt ve bal banyosunun ritüeli olduğu, hatta seyahatleri sırasında süt banyosuna ara vermemek için yanında 3-4 eşek götürdüğüyle ilgili. Bu bileşenlerin ikisi de cildi yumuşatır ve üzerinizde tatlı bir koku bırakır. Banyo suyuna iki bardak süt ve yarım bardak bal ekleyerek kendinize dinlendirici bir deneyim yaşatabilirsiniz. Tabii bu durum şimdilerde ne sıklıkla yapılabilir bilemiyoruz.

2. Aleo vera maskesi

Aleo veranın şimdilerde de cildi yumuşatıcı ve rahatlatıcı bir ürün olduğu bilinmektedir. Kleopatra, aloe veranın jelini balla birleştirip bir maske haline getirip kullanıyordu.

3. Esansiyel yağlarla parfüm

Gül, buhur, servi, neroli ve mür gibi afrodizyak etkili esansiyel yağları, Kleopatra'nın en çok tercih ettiği kokulu parfümlerinden bazılarıydı. Siz de hem çevrenize hem de kendinize olan zararı en aza indirgemek için doğal yolları deneyebilirsiniz.

4. Kına

Kleopatra tırnaklarını renklendirmek için kına kullanırdı. Ayrıca saçlarını istediği renkte boyamak için ardıç meyveleri ve diğer bitkilerle karıştırılmış kına kullanmıştı. Kına Kleopatra'yı güzelleştirmekle kalmaz cildini de beslerdi. Aslında aynı bizim annelerimiz, nenelerimizin yaptığı gibi... Şimdilerle ojelerin bizlere bu kadar fazla renk seçeneği sunması bizi kınadan uzaklaştırmış olsa da besleyici özelliğinden yararlanmak isteyenler için en iyi yol.

5. Deniz tuzu ve zeytinyağı

i.pinimg.com

Deniz tuzu cildin nefes almasını engelleyen ölü derinin atılmasında etkilidir. Kleopatra'nın ışıltılı cildinin sırrının da sürekli olarak deniz tuzu ile zeytinyağı kombinasyonuyla yaptığı masaj olduğu düşünülmektedir.

Kendiniz de denemek istiyorsanız 2 yemek kaşığı deniz tuzuna 3 yemek kaşığı zeytinyağı karıştırın. Bu karışımla vücudunuzu çok fazla bastırmadan ovun. Daha sonra ılık suyla yıkayın.

6. Gül suyu toniği

Mısır Kraliçesi, doğal bir yüz toneri olarak cildi yumuşak ve pürüzsüz yapan gül suyunu kullanmayı çok severdi. Aynı sonuçları, yüzünüzü sabah ve akşam gül suyu ile silerek ya da bir sprey şişesine koyarak gerektiğinde yüzünüze sıkarak alabilirsiniz.

7. Sirke

Kleopatra elma sirkesinin cildi temizleyici bir tonik olarak kullanılabileceğinin farkına varmış. Günümüzde de birçok insan sirkeyi bir temizleyici olarak kullanmaya devam ediyor. 

Bir yemek kaşığı elma sirkesi ile dört yemek kaşığı ılık suyu karıştırın. Yüzünüzü bu karışımla yıkayıp yumuşak bir havluyla kurulayın. 2-3 kullanımdan sonra farkı görebilirsiniz.

8. Badem yağı

Kleopatra'nın cildini güzelleştiren ürünlerden birinin de badem yağı olduğu söylenmekte. Badem yağı birçok peeling'de bulunan mandelik asit içerdiğinden diğer doğal ürünler gibi hala özellikle kadınların gözdesi.

9. Saç bakım maskesi

Kleopatra, oldukça güzel saçlara sahipti ve bu saçın sırrı sadece doğal bir içeriğe gizlenmişti. Araştırmacılar Kleopatra'nın saç iksirinin formülünü tam olarak bulamasalar da yumurta, hint yağı ve baldan yararlandığını düşünüyorlar.

10. Beyaz kil ile yüz maskesi

Kleopatra'nın güzellik maskesi için beyaz kilden yararlandığı, bunun yanında süt, bal ve zeytinyağı da kullandığı söyleniyor. 

Siz de bu maskeyi denemek isterseniz, 2 yemek kaşığı beyaz kil, 2 yemek kaşığı süt, bir çorba kaşığı organik bal ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın. Bu karışımı yüzünüze sürüp 10-15 dakika kadar bekleyin. Daha sonra ılık suyla yıkayın.

11. Yulaflı sabun

Kleopatra cildini temizlemek için yulaf ezmesi kullanmayı severdi. Yulaf ezmesi sadece cildi temizlemez, aynı zamanda kirleri de ortadan kaldırır, ölü cildi arındırır ve aynı zamanda cildi nemlendirip besler.

12. Göz bakımı

Salatalık, günümüzde göz altı torbaları için doğal bir çözüm yöntemi olarak kullanılsa da Kleopatra, gözlerini parlak ve sağlıklı tutmak için kereviz ve kenevir karışımı kullanmış.

13. Eyeliner

Kleopatra'nın bu dönemde sürdüğü şimdiki adıyla eyelinerla ilgili yapılan araştırmalar, gözleri korumak için kullanılmış olabileceği yönünde açıklamalarda bulunmuş. Bu dönemdeki eyeliner'da,çok düşük seviyelerde bulunan tuz, göz enfeksiyonuna neden olabilen bakterilerle savaşmak için bağışıklık sistemini güçlendiren nitrik oksit üretir. Ayrıca kurşun sülfitin antiseptik ve sinek caydırıcı özelliklere sahip olan ve gözleri yoğun güneşten koruyan göz makyajı olarak kullanıldığı düşünülmektedir.

Popüler İçerikler

Kızına Verdiği Sözü Tutup 100. Günde Survivor'dan Elenen Hakan Hatipoğlu Ailesine Gözyaşlarıyla Kavuştu
ODTÜ'lü Profesörün Canlı Yayında 'Torpil' İsyanı: "Çocuk Sınavı Kazanıyor, Almıyorlar"
Cem Yılmaz, Ahu Yağtu'yla Çözemediği Nafaka Krizini Fırsata Çevirip "Benimki Madafaka" Esprisini Lügata Ekledi
YORUMLAR
14.09.2018

kadınların güzelleşmek adına gösterdikleri azmin yarısı bilim adamlarında olsa dünya da sorun kalmazdı. gerçi kadınlarda da azim var ama sorun hala devam ediyor.

14.09.2018

*bilim insanı

14.09.2018

Doğal bakım her zaman iyidir ama neden se üşengeçlikten kadınlar paketlenmiş ve kımyasal katılmış urunlere daha cok ilgi gösterıyorlar . Bır coğu işe yarar bılgı kullanın kullandırın :)

Pasif Kullanıcı
14.09.2018

Şuanda doğal bakım adı altında kimyasal maddeler ekleyerek bize sundukları zamanında en doğalından kullanmış kendisi

TÜM YORUMLARI OKU (7)