Churchill’i Canlandıran Oldman'dan Gelibolu Yorumu: 'Ne Mutlu Size. Atatürk Sayesinde Modern Türkiye’yi Kurdunuz'

'Darkest Hour” filminde İngiliz devlet adamı Winston Churchill’i canlandıran ve bu performansıyla ''En iyi erkek oyuncu'' Oscar'ını alan Gary Oldman, Oscar töreni öncesinde yaptığı söyleşide Atatürk hakkında konuştu. ''Biz Gelibolu'da kaybettik'' diyen Oldman, ''Siz Mustafa Kemal sayesinde kazanarak modern Türkiye’yi kurdunuz'' dedi.

Önceki gün gerçekleşen 90. Oscar ödül töreninde Gary Oldman, "Darkest Hour” (En Karanlık Saat) filmindeki rolüyle 'En iyi erkek oyuncu' Oscar'ının sahibi oldu.

Skandalsız, Sürprizsiz, Dayanışma Dolu Tertemiz Bir Ödül Gecesi: 90. Oscar Ödülleri Sahiplerini Buldu!

'Bazı kaybetmeler karşı tarafa çok iyi şekilde döner'

📷 Hürriyet

Oldman, Los Angeles’ta tören öncesinde Hürriyet gazetesinden Barbaros Tapan’a konuştu. Tapan'ın sorularını yanıtlayan Oldman, konu Winston Churchill'in savaşlarına gelince ''Bazı kaybetmeler karşı tarafa çok iyi şekilde döner. Ne mutlu size. Biz Gelibolu’da kaybettik ama siz Mustafa Kemal sayesinde kazanarak modern Türkiye’yi kurdunuz.'' dedi.

'Şüphesiz Gelibolu zaferi dünya tarihinin en büyük zaferlerinden biri ve modern Türkiye’yi sadece Mustafa Kemal gibi bir deha bu kadar kısa sürede kurabilirdi'

Barbaros Tapan, Winston Churchill’in torununun çocuğu Randolph Churchill’le de görüşme yaptı. Atatürk hakkında konuşan torun Churchil, babasının kendisine anlatıklarını aktardı: 

''Evde tarih konuşurken konu ne zaman dünya liderlerine gelirse babam, dedemin (Winston Churchill) Mustafa Kemal’i çok ayrı bir yere koyduğunu söylerdi. Dedeme göre Mustafa Kemal tam bir savaş dehasıydı. Dedemin Mustafa Kemal hakkındaki övgü ve hayranlık dolu sözleri, beni onun hakkında araştırma yapmaya yöneltti. Şüphesiz Gelibolu zaferi dünya tarihinin en büyük zaferlerinden biri ve modern Türkiye’yi sadece Mustafa Kemal gibi bir deha bu kadar kısa sürede kurabilirdi.''

Popüler İçerikler

Dehşet Anları Kamerada: Sidney'de Bu Kez Vaaz Veren Piskopos Defalarca Bıçaklandı!
Antalya'daki Teleferik Faciasında Mahsur Kalan Bir Vatandaşın Çektiği Görüntüler Ortaya Çıktı
Elazığ’da 3 Kişi “Bizi Cin Çarptı” Diyerek Yardım İstedi, Polisler Hoca Çağırdı!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
06.03.2018

elin adamları bizi bizden daha iyi biliyor. cemaatler sebebiyle beyni yıkanmış Türk gençleri de atalarına düşman olmuş.

06.03.2018

Elin yabancısı bile anlamış ama gel gör ki içimizdeki kalın kafalılara anlatamıyorsun. Kafa işte illa ittaat edecek.

06.03.2018

Tayyip Erdoğan sayesinde de içine ediyoruz.

TÜM YORUMLARI OKU (22)