Çayınızı Kahvenizi Alın Gelin: ‘Efendi Erkekler’ Aşk Hayatında Neden Kaybetmeye Mahkûmdur?

Pareto principle diye bir olay var ki önce onu bir anlayalım. Pareto principle yani pareto analizi bir nevi doğanın 80/20 kuralıdır.

Örnek vermek gerekirse; elde edilen başarın %80’i, yapılan işlerin %20’sinden elde edilir, dolabımızdaki kıyafetlerin %20'sini %80 sıklıkla giyeriz, sorunların %80'i, nedenlerin %20'sinden olur gibi. Doğada buna benzer çok sayıda örnek bulabiliriz. Pareto principle kadınların da eş seçiminde farkında olmadan dikkat ettikleri bir durumdur. Yani kadınların %80 i erkeklerin %20 si için mücadele eder.

Bir kadın evet aşık olduğu için bir adamla sevgili olmak isteyebilir. Fakat bir kadın durduk yere bir adama aşık olmaz. Buna bilimde hipergami denilir.

Hipergami evrimin doğal bir sonucudur. Binlerce yıl önceki atalarımız güçsüzdü. Hayatta kalmak için, yavrularını güvenli şekilde büyütmek için, hamilelik sürecinde yiyecek bulabilmek için kendilerine bir koruyucu bulmak zorundaydılar. Ve bu koruyucu erkekler  ise pareto analizde ilk %20' ye giren erkeklerdi işte. Kalan %80'lik grup çiftleşmeye fırsat bile bulamadı. Genlerini gelecek nesillere aktaramadan hayattan ölüp gittiler. Peki kimdi bu %80 lik dilimde yer alan kadınların tercih etmediği erkek türü günümüzdeki haliyle? Bunlar çekingenler, ağzı iyi laf yapamayanlar, güçsüz olanlar, ezilenler, kısa boylular, pasif kalanları vs...

Hipergaminin pareto principle ile doğrudan bağlantılı olduğu bilimsel olarak da ispatlandı. ABD'deki Yale Üniversitesi yüzlerce fosil üzerinden bir araştırma yaptı.

Araştırmada farklı ırklara ait genetik seçilimler de incelendi. Üstelik sadece bazı hayvan türleri üzerinde değil homo sapiens üzerinde de çalışmalar yapıldı. Sonuçlar bilgisayar sistemleri ile analiz edilip raporlaştırıldı. Sonuçlar hipergaminin tüm canlı türlerinin dişisinde bulunduğunu gösterdi.

Bu durum insanın geçirdiği evrimle birlikte giderek değişti.

İnsanların şehirler kurup toplu yaşama geçmesi, tarımın yapılmasıyla yemeğe ulaşmada erkeklerin kas gücünün giderek önemsizleşmesi, toplumsal kuralların ve kültürün oluşumuyla erkeklerin başkasına ait kadınlara artık dokunmamaya başlaması, kadınların yavrularını büyütmek için yabani hayvanlardan koruma ihtiyacının giderek azalması, erkeklerde nadiren de olsa görülen aşk duygusunun onları terk eşliliğe yöneltmesi gibi sebepler zaman içinde çocuk yapabilen %20'lik erkek sayısını giderek artırdı. Artık erkeklerin yarısı çocuk yapabilir hale geldi. Tabii ki bunlar son 10,000 yılda gerçekleşen hadiseler. Önceki erkekler bu kadar şanslı değildi.

Kadınların eş seçiminde pareto principle ile bağlantısını ortaya koyan başka bir araştırma ise Oxford Üniversitesi'nde yapıldı. 100 tane kadın ve erkeğe farklı güzellik ve yakışıklılık seviyelerine sahip 20 tane karşı cins insanın çeşitli resimleri gösterildi.

Deneklere resimlerdeki kişilerin güzellik ve yakışıklılık seviyelerine 1-10 arası puan verilmesi istendi. Ancak bir şart vardı. Eğer bu kişiyle ben sevgili olabilirim evlenebilirim diyorsanız 5-10 arasında, ben bununla şartlar ne olursa olsun asla sevgili olmam diyorsanız 1-5 arasında puan verin denildi. Erkekler resimlerini gördüğü kadınların %70 ine 5-10 arası yani evlenilebilir seviyesinde bir puan verdiler. Kadınlar ise resimlerini gördüğü erkeklerin %20 sine 5-10 arası bir puan verdiler. Yani erkekler resmini gördüğü kadınların %70 i ile evlenirim derken, kadınlar gördüğü erkeklerin sadece %20 si ile evlenebilirim dedi.

Ayrıca bu araştırmanın bir başka sonucu da %80'lik dilimdeki çirkin erkeklere kadınların yaklaşımını ortaya koydu.

Erkekler evlenilmez seviyesinde not verdiği (1-5 arası) kadınlar için bile puan verirken düşünüp ona göre puan vermiştir. Kadınların ise evlenilmez bulduğu (yani 1-5 arası puan verdiği) erkekler arasında hesaplanan standart sapma erkeklerinkine kıyasla çok düşük kalmıştır. Kadınlar evlenilmez bulduğu erkeklere düşük bir not verirken onlara vereceği notu bile düşünmemiş hepsine standart bir not verip geçmiştir.

"Erkekler hür ve güçlü olarak doğarlar fakat sonradan kendi istekleriyle evlenerek bundan vazgeçerler." -Anton Çehov

Kadınlar sonunda kazançlı çıkmayacağı bir ilişkiye asla başlamaz. Robert Briffault tarafından yıllar önce iddia edilen bu sav halen geçerli. Buna briffault kanunu denir. Kadınlar halktır, erkekler ise politikacıdır. Kadınlar kendisine o en çok vaatte bulunan politikacıyı(erkeği) seçerler. Siz ne vadederseniz odur.

Peki aşk nedir? İnsan vücudunda başta adrenalin olmak üzere 20'den fazla hormonun uygun miktarlara ulaşması sunucunda oluşan karşı cinsi beğenme halidir.

Bu 20 hormon vücutta sürekli olarak farklı miktarlarda üretilir. Ancak aşık olmanız için her bir hormonun az ya da çok değil tam olması gerektiği kadar üretilmiş olması gerekir. Erkeklerde bu hormonlarının üretimi çok yavaş. Ve erkekler ömrü boyunca 1 ya da 2 kez aşık olabiliyor.

Bu durum ırklara göre değişkenlik gösteriyor.

Avrupalı bir erkek olsaydınız 5-6 kez aşık olacaksınız, Türkseniz 1-2 kez aşık olacaksınız. Böyle şey mi olur demeyin? BBC’nin araştırmasına Afrikalı erkeklerin yarıdan fazlası hiç aşık olamadan ölüp gidiyor. Fakat kadınlar biz gibi değiller onlarda bu hormonlar neredeyse doğumdan ölüme kadar üretiliyor.

Kadınlar üstün nitelikli bir eşe sahip olacak şekilde hipergamiktir

Ondan daha zengin ya da onunla aynı zenginlikte olmalısın. Ondan daha eğitimli ya da onunla aynı eğitim düzeyine sahip olmalısın. Ondan daha iyi görünmelisin ya da onunla aynı görünüşte olmalısın. Ondan daha popüler olmalısın ya da onunla aynı popülerlikte olmalısın. Bir alanı diğeriyle dengeleyebilirsin ama eğer iki alanda da ondan aşağıdaysan unut gitsin.

Eğer bir kadın senden daha iyi olduğunu düşünüyorsa sana saygı duyamaz. Eğer sana saygı duyamazsa seni sevemez.

Kadınlar erkekleri, erkeklerin kadınları sevdiğinden daha farklı severler. Kadınların sevgisi hayranlık temellidir. Hayranlık duyma saygının yoğunlaşmış halidir. Saygı, güçten türemiştir. Sevilmek istiyorsan güçlü ol. Yoksa sevilmezsin. Zayıf olduğun için hor görülürsün. Kadınlar para ve aşk söz konusu olduğunda erkeklerden daha bencillerdir. Erkeğin sevgisinden fedakarlık beklenir. Kadınınkinden değil.

Kadın erkek ilişkilerinde aslında normal bir erkeğin istediğini tek şey bir kadına sahip olmak değil, o kadına sahip olan tek erkek olmaktır. Fakat bu o kadar masum bir istektir ki size çok şey kaybettirir. İnanın kaybettirir.

Kaynaklar:

Kaynak 1

Kaynak 2

Kaynak 3

Kaynak 4

Kaynak 5

Popüler İçerikler

Antalya'daki Teleferik Faciasında Mahsur Kalan Bir Vatandaşın Çektiği Görüntüler Ortaya Çıktı
Cem Yılmaz, Ahu Yağtu'yla Çözemediği Nafaka Krizini Fırsata Çevirip "Benimki Madafaka" Esprisini Lügata Ekledi
Çileden Çıkaran Olay: Öz Kızı ve İkinci Eşini Yatakta Basan Kadının Yaşadıkları Şoke Etti
YORUMLAR
27.08.2017

Bence efendi erkek iyidir. Fakat içerikte bahsedildiği gibi çekingen, ağzı iyi laf yapamayan, güçsüz olan, ezilen, kısa boylu, pasif kalanlar vs.. bence efendi erkek sınıfına girmiyor. Piç erkekler tercihim olmadı hiç ama ezikler de tercihim olmadı

Pasif Kullanıcı
27.08.2017

kısacası seveni sikerler,sikeni severler

Pasif Kullanıcı
28.08.2017

kafam cok karisti 😊😊 burda anlatilan seylerin "efendi erkek" ile hic ilgisi yok. benim anladigim kadariyla burda pasif, kendi basina bi sey yapamayan bir nevi kilibik erkekten soz edilmis. efendi erkek nerde var? ben hic gormedim. ben istiyorum hayatimda efendi bi erkegin olmasini. hatta onunla evlenmeyi. ama kilibik, beceriksiz erkege de tahammulum yok kusura bakmayin. ben zaten her isimi kendim hallediyorum. beni korumayacaksa, arkamda oldugunu hissetmeyeceksem ne isim olur oyle erkekle?(asla maddiyattan bahsetmiyorum). yeri gelirse ben bakarim hic sorun degil. yeter ki dag gibi arkamda dursun. sozunun eri olsun. bi de guven versin tamamdir. azcik da konusmayi bilirse mukemmel olur.

TÜM YORUMLARI OKU (72)