Bir Anatomi Uzmanı Kusursuz İnsan Bedenini Yaratmak İstedi: Sonuç Epey Rahatsız Edici!

Anatomist Alice Roberts’ın amacı, pek çok açıdan yetersiz olan insan bedenini kusursuz özelliklerle donatmak ve bunun ardından onu yeniden oluşturmaktı.

Yetersiz derken yanlış anlamayın, elbette insanoğlu olarak eşsiz ve zeki canlılarız, fakat yine de fiziksel özellikler olarak pek çok hayvanın gerisindeyiz.

Söz gelimi, beyinlerimizin büyümesiyle leğen kemiğimizin küçülmesi eşzamanlı gerçekleşti. Böylece koca kafalı bebek/dar kalçalı anne uyumsuzluğu nedeniyle doğumlar sancılı ve prematüre hale geldi.

Bu sebeple yeni doğmuş insan yavruları hayvanların aksine başlarının çaresine bakamıyor, yardıma ve bakıma ihtiyaç duyuyor.

Aynı şekilde yıllar ilerledikçe yaşadığımız sırt ağrıları, tıkanıp nefessiz kalmaya yatkın boğaz yapımız, çoğu zaman yetersiz kalan gözlerimiz ve kulaklarımız da bu yeni “kusursuz insan” bedeni oluşumunda göz önünde bulunduruldu.

Peki tüm bunlara uygun biçimde bir insan bedeni yapılmak istediğinde ortaya nasıl bir şey çıktı?

İşte bu çıktı!

Tövbe estağfurullah demeden önce bu bedenin estetik kaygılardan ziyade yukarıda saydığımız özelliklerden dolayı bu halde düşünüldüğünü unutmayın. Bacaklar hız için kuş bacağı gibi tasarlanmış. Roberts bir anne olduğu için kanguru kesesini de ihmal etmemiş. Gözler ve kulaklar da büyük.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Popüler İçerikler

Oğlu ile Karısı Birlikte Kaçan Umut Bey'in Müge Anlı'daki Çağrıları Sonunda Yanıt Buldu!
Mustafa Keser Genç Şarkıcılara Öfke Kusup "Benden Çok Kazanıyorlar" Diye İsyan Etti
Araştırmaya Göre, Erkeklerin Evlendikten Sonra IQ Seviyeleri Büyük Oranda Düşüyor
YORUMLAR
18.06.2018

Gerek yok çünkü insan zayıf özelliklerini zekasıyla kapatabiliyor. Çita gibi koşarak geyik avlayamıyor onun yerine ok ve yay yapıp uzaktan vuruyor.

18.06.2018

sudayken nefes alması için solungaç ve marsu pilamiler gibi zıplayabilmesi için 3-5 metre kuyruk eklemeyi unutmuş ama beyendim

18.06.2018

Memeleri yok.

18.06.2018

ya bende ne eksik diyorum :)

TÜM YORUMLARI OKU (57)