Akşener'den Sistem Eleştirisi: 'Ülkeyi Orta Dünya'ya Çevirdiler, Almış Yanına Saruman’ı, Damat Gollum’u...'

İYİ Parti lideri Meral Akşener daha önce yaptığı benzetmelere bir yenisi ekledi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni eleştiren Akşener bu kez 'Memleketi Orta Dünya'ya çevirdiler. Sanki Yüzüklerin Efendisi setinde yaşıyoruz dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu.

"500 günde dara düşüren ucube bir sistem"

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini ‘500 günde dara düşüren ucube bir sistem’ olarak tarif eden Akşener, şöyle konuştu: “‘Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi diye bir icat uydurduk; memleketi iki dudağımızın arasına mahkum ederiz, Meclis’i yok sayar, adaleti geciktirir, kimseye kulak vermez, kimseye hesap vermez, saraylarımızda, uçaklarımızda, lüks arabalarımızda günümüzü gün ederiz’ diye düşünüyorlar.

"Böyle bir ülkede, enflasyonun yüzde 8.5 olduğuna kim inanır"

Akşener cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin 500 günlük bilançosunu şöyle sıraladı:

“Yüzde 4’ün üzerinde daraldık. Kişi başı milli gelirimiz, 8811 dolara düştü. Bir sene önceye göre yüzde 10 fakirleştik. İşsizlik oranı yüzde 10’dan, yüzde 14’e çıktı. Tabii bunlar resmi rakamlar. Hayatın gerçeği, çok daha vahim… İşsiz sayımız, 3 milyon 315 binden, 4 milyon 650 bine çıktı. Yani, 1 milyon 335 bin vatandaşımız daha işsiz kaldı. Üniversite mezunu işsizlerimizin sayısı, 369 bin kişi arttı, 907 binden, 1 milyon 276 bine çıktı. 506 bin kadınımız daha işsiz kaldı. Sayıları 1 milyon 916 bin oldu. Genç işsizlerimizin sayısıysa, 470 bin arttı. Artık, 1 milyon 518 bin genç işsizimiz var. Hani kötü bir işle karşılaştığımızda, ‘Burası Tanzanya mı?’ denirdi ya… Bu ucube sistem bizi, işte o Tanzanya’nın bile gerisine düşürdü. Bakın beğenmediğimiz Tanzanya’da, işsizlik yüzde 9. Türkiye’deyse, TÜİK’in tüm manevralarına rağmen, yüzde 14. Tanzanya’da enflasyon, yüzde 3.6. Bizdeyse damadın tüm hilelerine rağmen yüzde 8 buçuk. Bir ay içinde 1 liralık patatesin fiyatı, 2 buçuk liraya çıkmış. Sütün fiyatı yüzde 37 artmış. Tereyağı yüzde 24 zamlanmış. Beyaz Peynirin fiyatı yüzde 31 yükselmiş. Salça fiyatları yüzde 88 artmış. Elektriğe, doğalgaza, yüzde 60’lara varan zam yapılmış. Böyle bir ülkede enflasyonun yüzde 8 buçuk olduğuna kim inanır, söyler misiniz?”

"Sayın Erdoğan, yüzüğün sahibi; Almış yanına, ak sakallı Saruman’ı, Damat Gollum’u..." 🎥

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini, İngiliz yazar J.R.R. Tolkien’in ünlü eseri ‘Yüzüklerin Efendisi’nden uyarlanan film üçlemesine gönderme yaparak eleştirdi: “Sanki Yüzüklerin Efendisi setinde yaşıyoruz… Yüzük, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi; Sayın Erdoğan, yüzüğün sahibi; Almış yanına, ak sakallı Saruman’ı, Damat Gollum’u, ve inşaatla uğraşan beş Nazgul’u, mutlak gücün, mutlak iktidarın peşinde…”

Akşener'in daha önce yaptığı göndermeler 👇

Akşener'den Erdoğan'a 'Chernobyl' Göndermesi: 'Yerde Grafit Var Ama Damada Göre Her Şey 3.6 Röntgen'
Meral Akşener'den AKP'ye Game of Thrones Göndermesi: Kış Geliyor, Yani ‘Winter is Coming'

Popüler İçerikler

Söylediklerinde Linç Edilebilecekleri Fikirlerini Çekinmeden Paylaşan Twitter Kullanıcıları
Duygu Nebioğlu’nun Babalık İddiası: Ünlü Gazeteci Uğur Dündar mı?
Bayramda Maziye Dalan Kullanıcılar Anne ve Babalarının Haset Ettiren Tanışma Hikayelerini Anlattı!
YORUMLAR
03.12.2019

Çokomellimisss...

03.12.2019

😂😂😂

03.12.2019

Elf gözlerin ekonomi için neler görüyor BERAT !

03.12.2019

Bir LOTR fanı olarak hayran kaldım benzetmeye.

04.12.2019

Vallahi cehennemin kapısı açıldığında kim çıktı kim kaldı belli değil. Ki benim peder hayatta boş durmaz sıvışmıştır o çıkar bugün yarın karşıma :D O değilde berata benzetilmek nasıl bir duygu onu söyle düşman başına :D

TÜM YORUMLARI OKU (37)