Adana'da Şehit Annesine Hakaret Eden Şoför, Her Gün Karakola Gidip İstiklal Marşı'nın Önünde İmza Atacak

Adana'da bindiği özel halk otobüsünde, şehit annesi olduğunu belirtip ücretsiz ulaşım kartını gösteren Zübeyde Tura'dan ücret isteyerek hakaret ettiği gerekçesiyle tutuklanan otobüs şoförü Eren Güngör hakkında karar açıklandı. Güngör, adli kontrol şartıyla tahliye edildi, ancak karakolda her gün imzasını İstiklal Marşı'nın 6. kıtasının yazılı bulunduğu tablo önünde atması şartı getirildi...

Adana'da geçtiğimiz ay yaşanan olayda özel halk otobüsü şoförünün şehit annesine yönelik sözleri büyük tepki çekmişti.

Şehit Annesi ile Otobüs Şoförü Arasında Ücret Tartışması: 'Vatana Şehit Vermen Önemli Değil'

Şehit annesi Zübeyde Tura, benzer olaylarla sürekli karşılaştıklarını ifade etmiş, otobüs şoförü Eren Güngör ise tutuklanmıştı 👇

Adana'da Otobüs Şoförünün Hakaret Ettiği Şehit Annesi: '2.5 Lira İçin Bunu Yaptılar, Sürekli Azarlanıyoruz'

Hakkında 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik', 'halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet ve bölge farklılığına dayanarak aşağılama' ve 'hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma' suçlarından toplam 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanan şoför Eren Güngör'ün avukatı tutuklama kararına itiraz etti. 

İtiraz dilekçesini değerlendiren Nöbetçi Adana 2. Sulh Ceza Hâkimi, şüphelinin adli kontrol kararıyla tahliyesine karar verdi.

Hâkim kararda Güngör'ün bağlı bulunduğu kolluk birimine her gün saat 12.33'de giderek, İstiklal Marşı'nın 6. kıtasının yazılı bulunduğu tablo önünde olacak şekilde imza atması şartı getirdi.

Peki İstikal Marşı'nın 6. kıtasında ne yazıyor?

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Bir Dönemin En Parlak İş Fikriydi: İnternet Kafeler Mazi Oluyor!
Ruslar, Moskova'yı Kana Bulayan Teröristleri Cinsel Organına Elektrik Vererek Sorguladı!
Cübbeli Ahmet Hoca Kalp Krizi Geçirdi: Hastaneye Kaldırılan Cübbeli Ahmet Hoca’ya Anjiyo Yapılacak!
YORUMLAR
08.03.2018

yıllardır mustafa kemal atatürk'e hakaret eden, yüzbinlerce şehide küfür eder gibi "keşke yunan kazansaydı" diyen fesli şuursuzun cumhurbaşkanı baş danışmanı yapıldığı, yine mustafa kemal atatürk'e "zurnanın son deliği" diyenlerin sıkıntı yaşamadığı bir dönemde böyle bir karar anlamlı olsa da , hadsiz bir atışmanın sonucu savcının isnat ettiği suçlar ve gereğince 11 yıl gibi bir cezanın mevzu bahis olması rahatsız edici. ülkenin savcıları "ne tutturursak" şiarıyla iddianamelerini en üst perdeden hazırlıyorlar sanırım. açılım sürecinde şehitlerden bahsedenler için "kanla beslenenler, şehit edebiyatı yapıyorlar" deniyordu. bugün memleketin en önemli operasyonlarından bir tanesi gerçekleşiyor olmasaydı, bırakın ceza almayı, yargılanmaz hatta haber bile olmazdı. zaten memlekette haber olmayı başaramamış hiçbir suç veya mağduriyet yargılanmıyor. maalesef bu ülkede yargı haddinden fazla popülist ve siyasal hale gelmiştir.

Pasif Kullanıcı
07.03.2018

Akıllanmayacaktır ama en azından iş olsun hırboya...hapishanede iki yatıp çıkınca "ben içerde yattım yea" diye diye gerine gerine ortalıkta gezip daha da azman oluyor bu karaktersiz i.neler.

08.03.2018

Öldürmeden, süründürmeden, yapıcı cezalar da verilebiliyormuş. Bir kabahat haberi olsun, aç altındaki yorumlara bak. Asın, kesin, derisini yüzün, beynini kesip yedirin. Yahu ne oluyor? Adam cahil, bir bok yemiş, tutuklanmış da, e daha ne? Yok onu illa darağacında görecek. Birine hakaret mi etti, asın. Taksici yolcuyu mu dolandırdı, asın. Eee? Tecavüzcüyü, seri katili falan da asın. O zaman birbiri arasında ne fark kaldı? O zaman TCK'da tek madde olsun. Madde1: Suçu mu var? Asın.

TÜM YORUMLARI OKU (38)