Evinizdeki Hastane Havası Yaratan Boş Duvarlarınıza Uygulayabileceğiniz 21 Dekor Önerisi

90'lardan önceki nesil bilir eskiden odamızın duvarlarının bir noktası bile boş kalmazdı. Dergilerden çıkan posterlerin hepsini yapıştırır sonra da yapıştırdığımız bant duvar boyasını kaldırmasın diye dua ederdik. Çünkü bunu anlayan annelerimizin elinde bir terlik belirirdi ki tam kafamıza isabet eden. 😂 Her gece posterlerini öpen mi, onlarla konuşan mı, her çeşit çocuk vardı o dönem. Poster veren dergiler ortadan kalkıp teknoloji çağına geçildiğinden beri, dekorasyon adına sadece pahalı tablolar bizimle olabiliyor. Eh malum ekonomi her zaman bu tablolara elverişli olmuyor. Durum bu olunca, duvarlar her daim boş kalıyor. Ama merak etmeyin bu sefer hem eğlenceli hem ucuz önerilerimiz var!

1. Hazır bahar gelmişken duvarlara çiçek açmasının tam zamanı!

Harf dekorlarını şu içeriğimde ayrınıtılı olarak işlemiştim. Birkaç yapay çiçekle duvarınıza minik bir harf dekoru yapabilirsiniz. İhtiyacınız olanlar sadece strafor ve yapıştırıcı!

2. Eski fotoğraflar nerede kaldı...

Nostalji işin en eğlenceli şeyi değil de ne? Eskiden dolaplar dolusu fotoğraf albümümüz vardı. Misafir geldiğinde tek tek bakılırdı. Şimdi telefonumuzdan açıp gösteriyoruz. Bir çırpıda da silebiliyoruz. Neyse siz bence gelin eski albümleri bulun. Daha sonra dekor kısmı size kalmış dilediğiniz şekilde bir aranjman oluşturup duvarınızı süsleyin.

Fikirler için.

3. "Benim elimden her iş gelir, ben aşırı becerikliyim" diyenlere...

Düz bir tahta plakayı dilediğiniz gibi oyarak şekillendirebilirsiniz. Daha sonrasında boyayarak duvarınıza değişik bir hava katabilirsiniz. Ben beceriksizim diyenler maalesef IKEA'nın yolunu tutmak zorunda. 😊

4. Eskiden alçı kalıpları vardı ev ekonomisi dersinin can damarıydı!

Evet şu içine alçı döküp daha sonra çıkan şekilleri boyadıklarımızdan bahsediyorum. İşte onları ev için uygun hale getirmeniz için sprey boya yeterli! İlk olarak alçı kalıbınızı seçin ve aynı küçüklüğünüzdeki gibi alçıyı içine döküp donmasını bekleyin. Daha sonra sprey boyalarla renklendirin. Benim tavsiyem olarak çevresine doğallık katacak yaprak, dal, saman gibi şeylerle çerçeve yapıp duvarınıza asın.

5. Not tutmak için değil duvarları süslemek için kırtasiyeye gitmeye ne dersini?

Not tutmak için şu klipsli tahtalardan alıp üzerine dilediğiniz şekilde notlar yazılı kağıtlardan takabilirsiniz. Dilerseniz sevdiğiniz fotoğrafları ya da sözleri ekleyip kendi dekorunuzu kendiniz yaratabilirsiniz.

6. El işine güvenenleri kağıt ve makasla baş başa bırakıyorum

Eğer eliniz kesmeye biçmeye yatkınsa tam size göre bir önerim var. Kocaman kar tanelerinden tutun da yıldızlara kadar her şeyi 3 boyutlu yapıp duvarlarınıza yapıştırabilirsiniz.

7. Mantarlar bir kere de işe yarasın!

Şişe mantarlarını biriktirenler vardır sonrasında da 'ne yapılır ki bunlarla' deyip çöpe atanlar. Aman durun atmayın. Gelin onları birbirine yapıştırıp bir güzel boyayın sonra da duvarınızın en güzel köşesine asın.

8. Bahar geliyor diye sizin de karnınızda kelebekler uçuşmuyor mu?

Baharın en güzel yanlarından biri de o minnoş renk renk kelebekler. Bahar heyecanını duvara yansıtmanın en güzel yollarından biri de kelebekler. Renkli kağıtlardan bir sürü kelebek kesin. Büyükçe bir straforu kumaşla kaplayın ve kelebekleri dilediğiniz şekilde üzerine yapıştırın.

9. O boşalan ruloları atmadan bir kere daha düşünün!

Evet tuvalet kağıdı ya da kağıt havlu rulolarından bahsediyorum. Pek bir işe yaramadığını düşünüyorsunuz ancak yapılacak çok fazla dekoru var. İlk olarak dilediğiniz renge boyayın ve üzerine bastırıp oval hale getirin. Eşit boyutlarda halkalar kesin. Daha sonra büyükçe bir tahtayı boyayıp üzerine hayallerinizdeki aranjmanı yapın emin olun fazlasıyla zarif duracak!

10. Rulolardan sonra gazetelere de bir el atmak gerek

Hala gazete alma ve ertesi gün çöpe atma alışkanlığımız var. Gelin bu sefer gazete kağıtlarını az biraz değerlendirelim. Hepsini eşit boyutlarda kesin ve minik külahlar yapın. Daha sonra uçlarından birbirine yapıştırarak kocaman çiçekler elde edin.

11. Peki ya birkaç çivi, bir tahta ve rengarenk ipler size ne anlatabilir?

Hayal gücünüzü geniş tutun 'bunlar da ne alaka' demeyin arkadaşlar! Bulduğunuz tahta ya da kontraplak parçalarına çiviler takıp dilediğiniz şekilde ipleri dolayın.

12. Tahtalar ilham verici olabilir. Çünkü neden olmasın?

Tahta deyip geçiyorsunuz üzülüyorum. O tahtalardan süper güzel şeyler yapılabilir. Mesela size ilham veren her şeyi birkaç fırça darbesi ile üstlerine yazdıktan sonra sabah kalktığınızda ilk gördüğünüz yere asabilirsiniz. Böylelikle günün mottosunu gözünüzü açtığınız an görebilirsiniz.

13. Ya da tam evden çıkmadan aynaya değil güzel sözlere bakabilirsiniz

Çalışma ve yaşam şartları yeterince stresli ve yorucu olduğu için en azından günde iki kere sizi gülümseten birkaç kelimeye bakmak güzel olabilir.

14. Kanvas tablolar yapmak sandığınız kadar zor değil!

Eski tişörtlerinize koşabilirsiniz. Evdeki eski kumaşları değerlendirmek için bir tuval alın ve düz bir renge boyayın. Daha sonra kestiğiniz kumaşları dilediğiniz gibi üzerine yapıştırın. Emin olun yağlı boya tablolardan daha güzel olacaklar.

15. Minik kanvas tablolar da tam size göre olabilir

Parçalı tablolar son yılların dekorasyon trendleri arasında. Siz de birkaç tane kanvas tablo alıp kimisini farklı desendeki kumaşlarla kaplayıp kimisine de kelimeler yazabilirsiniz.

16. Ben biraz daha profesyonel çalışmak istiyorumcular burda mı?

Evde kendi tablonuzu yapmak biraz beceri isteyen bir şey. Bu sefer tablomuz basit. İlk olarak bir tabloya siyah şeritler çizin ve bir kart ile yukarıdaki şekilleri oluşturun. Daha sonra kalan bölgeleri dikkatlice başka açık renge boyayın. Son olarak da ağaçların tam ortasına patlayacak bir renk ile bir kalp kazıyın, emin olun sevgilinizin çok hoşuna gidecek.

17. "Ben bu konuların ustayım" diyenler online mı?

Yağlı boya, palet, boyalar işte benim hayat tarzım diyorsanız kendi tablonuzu kendiniz yapabilirsiniz. 'Eee biz beceriksizler' diyenler için de bir alternatifim var. Yeni çıkan büyükler için boyama kitaplarından sevdiğiniz birini gidip büyüttürün daha sonra boyayın ve bir kanvas tablonun üzerine yapıştırın.

18. Sadece renkli bantlar bile hayat kurtarabilir!

Renkli bantlarla yapacağınız minik detaylar odanızın havasını komple değiştirebilir. Buradaki minik sır bantların yerleştirilme şekli ve sadece odadaki bir duvara yapılması.

19. Sulu boya yapmak ne güzeldir insanın içi açılır!

Merak etmeyin size del dehşet sulu boya yapın demeyeceğim. Yapmanız gerekenler çok kolay! İlk olarak çokça A4 kağıdı sulu boya ile boyayın ve renkler birbirinden farklı olsun. Daha sonra kağıtları minik minik kesip bir tuvale yapıştırın.

20. "Yok ben boyama falan uğraşamam" diyen üşengeçler buraya!

Biliyorum hepimiz üşengeciz o yüzden bize de uygun bir seçenek olsun dedim. 😂Bu sefer yapılacaklar çok daha basit. Dilediğiniz renkli kartonları şekilli delgeçlerle kesin ve bir tuvale yapıştırın. Daha sonra duvarla bütünlüğü sağlamak için duvara da serpiştirin.

21. En profesyoneller tabii ki en sonda

İp ve çivinin bu kadar profesyonel olacağını ben de düşünmezdim. Eğer sabrınıza ve el becerinize güveniyorsanız baharın gelişini ancak bu kadar güzel kutlayabilirsiniz.

Popüler İçerikler

Demet Evgar, Bahar Dizi Setinde Kızının Kendisine Makyaj Yaptığı Tatlı Anları Paylaştı!
Ruslar, Moskova'yı Kana Bulayan Teröristleri Cinsel Organına Elektrik Vererek Sorguladı!
Cübbeli Ahmet Hoca Kalp Krizi Geçirdi: Hastaneye Kaldırılan Cübbeli Ahmet Hoca’ya Anjiyo Yapılacak!
YORUMLAR
31.03.2016

zaten o #20 numaradaki makas her evde bulunur, olmazsa olmazlardan

31.03.2016

ulan smdi biliyoz hepimiz bilgisayar basından kalkmayan tembel innalarız ve bunları yapmayacagız yine de bakarken zevk aldık

30.03.2016

mignon'un evini aşırı merak ediyorum. Harika bi yerdir gibi

TÜM YORUMLARI OKU (11)