Elceğinizle Yapabileceğiniz Yırtıp Açmaya Kıyılmayacak 15 Hediye Paketi

Hediye almak zor iş özellikle yıllar geçtikçe hayatınızdaki insanlara hediye almak gittikçe zorlaşır. Zaman zaman kendiniz bile yapabilirsiniz.  Ama bilirsiniz bir hediyenin en önemli kısmı paketidir. Her seferinde sıradan hediye paketleri ile paketlenmiş hediyelerden sıkıldıysanız, en azından hediyelerinizin paketlerini siz kendiniz yapabilirsiniz.

1. Hayat kurtaran hediye paketi.

Zaman zaman evde hediye paketi kalmaz, ya da hediyeyi paketleyecek zamanınız yoktur. İşte bu gibi durumlarda bu hediye paketi yardımınıza koşacak.

İlk olarak dik dörtgen bir kağıdı ikiye katlayın, daha sonra kağıdın 4 köşesini içe doğru katlayıp iz oluşturun. Sonunda kağıdın ortasında bir baklava deseni çıksın. İki kenarı içe katlayıp diğer kenarların içine sokun. Birleşme noktasından bir delik açın ve kurdele takın.

2. Hediye paketi yoksa kendiniz de yaratabilirsiniz.

Şu bardakların altına konulan dantel kağıtlar vardır ya hiç bir evde kullanılmaz. İşte evde kalan dantel kağıtlardan hediye paketi yapabilirsiniz. Bir saman kağıdının üzerine değişik şekillerde yapıştırdığınız dantel kağıtlarla hediyenizi süsleyebilirsiniz.

3. Hazır dantel kağıt demişken, kutuların içine de koyabilirsiniz.

İlk olarak dilediğiniz renk fon kartonuna şekildeki şablonu çizin ve ona göre kesin. Tabanına dantel kağıdı yapıştırın. Daha sonra kutuyu şablona göre katlayın.

4. Mukavvalarla da hediye paketi yapabilirsiniz.

Mukavva ile birlikte sert bir hediye paketi yapabilirsiniz. Şekildeki şablona göre mukavvayı bükün ve bir kurdele ile süsleyin.

5. Oluklu mukavvaları da değerlendirebilirsiniz. Üstelik bir CD de size yardım edebilir.

Bir CD ile çizdiğiniz şablona göre oluklu mukavvayı katlayıp pratik bir hediye kutusu elde edebilirsiniz. Bunun en güzel yanı da mukavvayı dilediğiniz renge boyayabilmek!

6. Tam da babanıza uygun bir hediye paketi yapmaya ne dersiniz.

Babanızın biricik kızıysanız sizin elinizden olan her şeye tapacaktır evet buna bir hediye paketi de dahil.

Üstelik bu hediye paketlerini yapmanız normal olanlara göre daha kolay! Normal karton hediye paketlerinden alın ya da evde yapın daha sonra üzerine yaka, papyon/kravat kesip yapıştırın. Dilerseniz düğmelerini de ekleyebilirsiniz.

7. Renk renk kağıtların içerisine bir sürpriz saklayabilirsiniz.

Renk renk kağıtları ya da kartonları şerit şerit kesin. Tam ortası için bir yuvarlak kağıt/karton kesin. Daha sonra şeritleri daire şeklindeki parçaya yapıştırın. Şeritlerin uçlarına delgeç ile delikler açıp ip geçirin. Hediyenizi tam ortaya koyup ipi dikkatlice çekin.

8. Bir kağıt bardağın hediye paketi olabileceğine kim inanır?

Evet yanlış duymadınız bahsettiğim şey tam olarak kağıt bardak ve evet kendisi minnak bir hediye paketi olabiliyor!

İlk olarak kağıt bardağın üst kısmını kesiyoruz. Daha sonra bardağa eşit aralıklarla kesikler atıyoruz. daha sonra içe doğru katlayıp iç içe geçiriyoruz.

9. Bir kartonu şipşak piramide dönüştürmek ister misiniz?

Zor ya da karışık gözüküyor olabilir ama oldukça kolay!  İlk olarak kartonunuzu şekildeki gibi kesin daha sonra üçgenler ve kare çizin. Üçgenlerin dışında kalan yarım daireleri katlayın. Üçgenlerin uçlarını delin ve bir kurdele ile bağlayın.

10. Şeker gibi bir hediye paketi içi de oyuncak dolu... İşte bir çocuğun hayali!

Şeker paketi şeklinde bir hediye paketi yapabilirsiniz. Dilerseniz tuvalet kağıdı rulosunu hediye kağıdına sarıp, kenarlarını birleştirin. Dilerseniz de şekildeki gibi bir şablon çıkarıp, kağıtlardan eğlenceli hediye paketleri yapabilirsiniz.

Kurdelesiz hediye olur mu hiç!

11. En basitinden çatal yardımıyla minnoş bir kurdele yapabilirsiniz.

Sadece çatal ve ince kurdelelerle minnoş bir kurdele hediye paketinizi süsleyebilir. İşte bu adımları izlemeniz  yeterli!

12. Sadece hediyelerinize değil saçınıza da çok yakışacak şey işte bu fiyonk!

Böylesine düzgün bir fiyongu yapmak 'bu kadar basit olamaz!' dedirten bunu hediye süsünü hepiniz deneyebilirsiniz.

Size gereken 30 cm uzunluğunda ve 5 cm kalınlığında kurdele. İp iğne. İlk olarak kurdeleyi elinize dolayın daha sonra kurdelenin genişliğini 7,5 cm olacak şekilde ayarlayın. Tam ortasından iğne ve iplikle dikin ve son olarak büzün.

13. Peki ya o süslü kurdeleleri nasıl yapıyorlar hiç merak ettiniz mi?

Bazı markaların hediye paketlerinin üzerinde kocaman kurdeleler vardır bilirsiniz. Bir türlü nasıl yapıldığını anlayamadığınız. İşte onları yapmanın yolu.

110 cm kurdele alın ve 10 cm uzunluğunda 11 parça olacak şekilde, yukarıdaki gibi iple dikin. Daha sonra ipi çekip kurdeleyi büzün ve birleşme noktasını dikin.

14. Ponppon şeklinde kurdele yapmanız sandığınızdan daha kolay.

Bir mukavva ya da sert kartona kurdele dolayın. Daha sonra iki küçük üçgen kesin ve tam ortasından bir tel ile birleştirin. Son olarak kurdelelerin uçlarını elinizle kıvırarak çıkartın. İşte hazır!

15. Son olarak hediyelerinizin üzerine güller kondurmak istemez misiniz?

Kurdeleden gül yapmak aslında kolay kurdeleyi bir kıvırıp üç sarıyorsunuz daha sonra bir daha kıvırıp üç daha sarıyorsunuz, işte hazır!

Popüler İçerikler

Buse Terim, Boşanma Sonrası Sessizliğini Bozdu: Mahremiyet Vurgulu Mesaj!
Survivor'dan Elenen Bozok Şok İddialarda Bulunduğu Nagihan Hakkında "Şakşakçı" Dedi!
Ziraat Bankası'ndan Ortak Konut Kredisi: Gerçekten 10 Bin Lira Taksitle Ev Almak Mümkün mü?