3. Havalimanındaki Eyleme Gece Yarısı Müdahalesi: Yüzlerce İşçi Gözaltında

İstanbul’da 3. havalimanı inşaatında çalışan ve dün sabah eylem başlatan işçilerin kaldığı yatakhanelere sabaha karşı jandarma tarafından baskın yapıldı. İşçilerin kaldıkları odalara kapıları kırarak giren jandarma çok sayıda işçiyi ve sendika temsilcisini gözaltına aldı. CHP Milletvekili Ali Şeker'in aktardığına göre 400'e yakın işçi gözaltında.

3. havalimanında çalışan işçiler kötü çalışma koşulları nedeniyle dün eylem başlatmıştı. İşçilerin eylemine jandarma biber gazıyla müdahale etmişti👇

Jandarma Biber Gazıyla Müdahale Etti! Kötü Çalışma Koşulları Nedeniyle 3. Havalimanı İşçileri Eylem Başlattı

İşçilerin eylemi gece yarısı da sürdü.

Gece yarısı yapılan baskınla gözaltına alındılar.

Eylemlerini sürdürme kararı alan 3. havaalanı işçilerine jandarma, gece yarısı operasyon düzenleyerek gözaltına almaya başladı. Jandarmanın elinde bir liste olduğu ve koğuşlara girerek GBT taraması yaptığı iddia edildi.

Koğuşların olduğu yere 6 tane İETT otobüsü getirildiği ve özel harekatın grup grup koğuşlara girerek işçilerin dışarı çıkmaması yönünde baskı yaptığı iddia edildi. İçerden ulaşılan bilgiye göre jandarmanın G blokta kalan koğuşlara girmeye başladığı, görüntü almak isteyen işçiler olursa gözaltı yapılacağı yönünde anons geçildiği de iddialar arasında.

G bloktan sonra H blok koğuşlarına giren jandarmanın bazı koğuş kapılarını kırarak içeri girdiği idda edildi.

'400’e yakın işçi gözaltına alındı'

CHP Milletvekili Ali Şeker, işçilerin insanca yaşamak istediklerini belirterek 400'e yakın işçini gözaltına alındığını şöyle duyurdu:

'Baskı ve sıkıştırmayla günde 16 saat çalıştırılan işçiler bu koşullarda çalıştırılmak istemediklerini dile getirmişlerdi. İşçilerin koşullarının düzeltilmediğini işçilerin direnişinden anlıyoruz. Binlerce polis onlarca tomayla yığınak yaptılar. İşçiler böyle baskı ortamı değil insanca yaşam koşulları istiyorlar. 400’e yakın işçi gözaltına alındı. Her gün yüzlerce işçi geliyor ve geri çıkıyorlar. OHAL’i patronlar için ilan ettik diyenler bu hali de patronlar için kullanmaya devam ediyorlar. Güvenlik önlemi alacağınıza işçilerin iş güvenliği önlemini alın. İşçiler bu bedeli hayatlarıyla ödemek istemiyorlar.'

Dev Yapı İş Genel Başkanı Özgür Karabulut ise gözaltına alınan işçilerin serbest bırakılmasını ve iş barışının sağlanması gerektiğini söyledi:

'Saat gece 3:00’te 30’arlı biçimde gözaltılar yapıldı. Direnişin öncüsü olan arkadaşlarımız gözaltına alındı. Bizler göz altıların serbest bırakılmasını istiyoruz. Kaymakamla yapılan toplantı direnişi bitirmemiz yönündeydi. Ama biz işçilerin talepleri karşılanmadan işçilerin direnişi bitirmeyeceğini söyledik. Bugün zorla baskıyla çalıştırıyorlar arkadaşlarımızı ama iş barışı olmadan bu şantiyede insanca çalışma koşulu beklenemez. Bu süreci örgütleyeceğiz.'

Şantiyede yaşanan olaylar devam ederken bir iş kazası yaşandığı aktarıldı. İnşaat-İş Sendika'sı devrilen bir vinçte bulunan 2 işçinin yaralandığını sosyal medyadan duyurdu.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

İşçilerin şirket yöneticilerine sunduğu 15 maddelik talep listesi şöyle:

Fotoğraf: Birgün

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Kardeşlerim'in Başrolüydü... Burak Deniz'in Yeni Dizisindeki Partnerinin 15 Yaş Küçük Olması Tepki Çekti!
Bir Dönemin En Parlak İş Fikriydi: İnternet Kafeler Mazi Oluyor!
Buse Terim, Boşanma Sonrası Sessizliğini Bozdu: Mahremiyet Vurgulu Mesaj!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
15.09.2018

Cok garip degil mi vergi ile parasini odedigimiz polis denilen got laleleri bizleri kendi paramizla dovuyor

Pasif Kullanıcı
15.09.2018

Lan şuursuz öncelikle onlar polis değil jandarma. İkincisi bir polisin bordrosu ile seninkini karşılaştıralım bakalım kim daha çok vergi veriyor? Üçüncüsü göt oğlanı sensin. :)

15.09.2018

Fetöcü ilan edilecekler ve yargılanıp ceza alacaklar söylemedi demeyin.

Pasif Kullanıcı
15.09.2018

Kusura bakmayın işçiyi çiftçiyi emekçiyi bile artık "akp'ye oy veren ve akp'ye oy vermeyen" olarak ayırıyorum. Elimde değil ama yapıyorum bunu. Akp'ye oy vermişlerse başlarına ne geldiği umrumda değil. Muhtemelen aralarında Suriyeliler de vardır. O zaman hiiiç umrumda değil.

çok samimi söylüyorum benim için artık suriyeliler bile aralarında pek çok akrabamında bulunduğu malum kesimden daha değerli

TÜM YORUMLARI OKU (40)