19 Ülkede 600 Bin Kişi Üzerinde Araştırıldı: Günde Bir Kadeh Alkol Ömrü Azaltıyor

İngiltere'deki Cambridge Üniversitesi'nin 600 bin kişi üzerinde yaptığı araştırmaya göre, günde bir kadeh alkollü içecek içenler, hiç içmeyenlere kıyasla daha az yaşıyor. Araştırmanın sonuçlarına göre, haftada 5 ila 10 kadeh arasında içki içen kişilerin ömrü 6 aya kadar kısalabiliyor.

Araştırma 19 ülkede, 600 bin kişinin üzerinde yapıldı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, 19 ülkede 600 bin kişiyi kapsayan araştırmada bilim insanları, bu ülkelerdeki genel sağlık ve alkol tüketimini karşılaştırdı ve 40 yaşından sonra aynı alkol tüketimini sürdüren bir kişinin ömrünün ne kadar kısalabileceğine dair bir hesap ortaya çıkarmaya çalıştı.

Üst sınır, haftada 5 bira ya da 5 şarap.

Yapılan araştırmanın sonucuna göre, haftada 5 bira ya da 5 şarap, ölüm riskini artırmadan tüketilebilecek üst sınır. Ancak her türlü alkol tüketiminin kalp ve damar hastalıkları riskini artırdığını da araştırmacılar sonuca ekliyor.

Araştırma sonunda çıkan hesaba göre, haftada tüketilecek 5 birimlik alkol; felç riskini yüzde 14, ölümcül hipertansiyon riskini yüzde 24, kalp yetmezliği riskini yüzde 9, aort anevrizması riskini ise yüzde 15 oranında artırıyor.

'Günde bir kadeh kırmızı şarap sağlığa iyi gelir' tezi çürümüş olu.

Bu alanda geçmiş yıllarda yapılan araştırmalardan biri, ''günde bir kadeh kırmızı şarap sağlığa iyi gelir'' tezini öne çıkarmıştı. Yapılan bu son araştırma hem şarap tezini hem de ''az alkol tüketimi vücuda yararlıdır'' tezini çürütmüş oldu.

'En azından alkolün vücuda bir faydası olmadığı ortaya konuldu'

Sheffield Üniversitesi'nden kalp ve damar sağlığı konusunda uzman olan profesör Tim Chico, araştırma sonucunu ''Bu araştırma en azından alkolün sağlığa bir faydası olmadığını gösteriyor'' sözleriyle yorumladı.

Araştırma, İngiltere'nin 'alkol tüketim kılavuzunu' doğruladı.

Araştırmacılar, yapılan çalışmanın İngiltere'de 2016 yılında değiştirilen 'alkol tüketim kılavuzunu' da doğruladığını söylüyor. İngiltere'de Ulusal Sağlık Sistemi, haftada 6 büyük bardak biradan daha fazla alkol tüketilmemesi gerekliliğini tavsiye etmişti.

Amerika'daki sınır İngiltere'nin iki katı.

İtalya, Portekiz ve İspanya'da ise tavsiye edilen limit İngiltere'den yüzde 50 fazla. Amerika Birleşik Devletleri'nde ise limit İngiltere'nin neredeyse iki katı.

İngiliz uzmanlar, konulan tüketim limitlerinin hedef olmaması gerektiğini de açıklıyor.

İngiltere Kalp Vakfı'ndan Victoria Taylor, `'Bunun bir limit olduğunu ve belirlenen sınırın altında kalmaya özen göstermemiz gerektiğini unutmamalıyız' diyor.

Popüler İçerikler

Son Sahnesiyle Yüreklerimizi Ağzımıza Getiren Kızılcık Şerbeti Pinko'dan Sürpriz Paylaşım
Mahmut Tuncer'in Kızı Gizem Tuncer'in "Çulsuz Sevgili İstemem" Açıklaması Çok Dikkat Çekecek
Merve Taşkın Sevgilisinden Gördüğü Şiddeti Paylaştı: "Cinsel Organıma Tekmeler Atıyordu"
YORUMLAR
13.04.2018

Bilimsel verilere sırf dini inançlarıyla çakışıyor diye karşı çıkan insanlara yobaz diyoruz. Peki sırf dini inançlarla örtüşüyor diye bilimsel verilerele karşı çıkan insanlara ne demeliyz? Onları tanımlayacak bi kalıp ta bulunmalı.

Pasif Kullanıcı
13.04.2018

yobaz keime anlamı itibariyle uyuyor sanırım

13.04.2018

bu haber islam topraklarından gelse yobazlar ancak bununla uğraşsın derler. cambrigde çalışmasına bakalım ne kulp takılacak

13.04.2018

Herkes alkolün sebze suyu olmadığını biliyor. İstenilen şey özgürlük.

Pasif Kullanıcı
13.04.2018

İçen sadece kendi geberse o da iyi. burada da kaç haber var bir boklar yiyiyorlar ''alkollüydüm hatırlamıyorum'' diyorlar. alkollü araba kullanıp katil oluyorlar. asıl nefret ettiklerim çocuklarının ekmek parasını alkole veren hayırsızlar ile kendisi çalışmayıp temizliğe işe giden karılarına ''içkimi getirmeden gelme'' diyen alkolikler.

TÜM YORUMLARI OKU (53)