15 Eylül’den İtibaren Birliklerine Sevk Edilecekler: Bedelli Askerlikte İlk 12 Bin Yükümlünün Görev Yeri Bugün Belli Oldu

Alınan karar doğrultusunda ilk 12 bin yükümlü 15 Eylül’de birliklerine sevk edilecek. Silah altına alınacak bu askerlerin birlik bilgileri, yoklama durumları ve sevk evrakları e-Devlet üzerinden ilan edildi.

İkinci ve üçüncü dönemler 6 Eylül ve 27 Eylül'de ilan edilecek

Bedelli askerlikte ikinci celp dönemi 6 Ekim, üçüncü celp dönemi ise 27 Ekim'de başlayacak. Bu dönemde birliklerine teslim olacak yükümlüler ise 6 Eylül ve 27 Eylül günlerinde yine e-Devlet'te ilan edilecek.

Buna göre başvurusunu tamamlayan 61 bin 843 kişi, 3 aylık sürenin bitmesi beklenmeden 21 gün askere alınacak. Bedelliye toplamda 600 bin kişinin başvurması bekleniyor.

Henüz başvuru yapmayanların planlaması 3 Kasım'dan sonra

Bedelli Askerlik başvurusunu henüz tamamlamayanlar için celp planlaması ayrıca yapılacak. Bu planlama 3 Kasım’dan sonra duyurulacak.

Gerekli işlemleri yapamayanlar kapsam dışına çıkarılacak

Celp dönemleri ilan edilen yükümlülerin yoklamalarını celp dönemleri için belirlenen ve e-Devlet’te kişisel olarak belirtilen yoklama tarihine kadar tamamlaması gerekecek. Gerekli işlemlerini süresi içerisinde tamamlamayan yükümlüler bedelli askerlik kapsamı dışına çıkartılacak.

Popüler İçerikler

Mustafa Keser Genç Şarkıcılara Öfke Kusup "Benden Çok Kazanıyorlar" Diye İsyan Etti
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
Oğlu ile Karısı Birlikte Kaçan Umut Bey'in Müge Anlı'daki Çağrıları Sonunda Yanıt Buldu!
YORUMLAR
28.08.2018

Hayatımdan 18 ay gitti boş yere. Hayatımın 18 ayı çöp.

28.08.2018

abicim iyi hoş güzel para verdiniz askerlikten yırttınız güzel. parası olan herkes bunu yapar kabul. fakat bi zahmet atış yaptırmayın devletin kurşununu boşa harcamayın. hatta mümkünse ikinci el kamuflaj verilsin. bide bunlar askerliği bitirdikten sonra hesapları incelensin afrinede gireriz idlibede gireriz diz çöktüremezler gibi paylaşımlar yapmalarına izin verilmesin

Askere gidip 12 ve ya 6 ay izmarit toplayıp temizlik yapıp, patates soğan doğrayıp, yatıp askerlik yaptım vatan kurtardım havasına girmek nedir? 15.000 TL verip şehit gazi ve yakınlarına, askeri malzemeye, şehitliklere harcanması vatan için daha yararlı değil mi ? Askerlikten yırtmak için görende olabilir bizim gibi 12 - 6 ayını çalışıp gerekli eğitimi alıp vatana daha faydalı bir hale çevirmek içinde gören var bakış açını at gözlüklerinden bakıp görme değiştir.

oo paralı vatasewerlerde gelmiş biyrun laflarına hazır olun

TÜM YORUMLARI OKU (7)