"Baba Ya Beni Uyandır Ya da Beni Göm"! Ölümüyle Bağrımızı Delmiş ve Sonsuza Kadar Hatırlanacak Türk Dizi Karakterleri

İntikam, intihar, cinayet, kaza... Sevdiğimiz dizi karakterleri giderken bir parçamızı götürdü. Saatlerce günlerce etkisinden çıkamadıklarımız, hatırladıkça içimizi burkanlar oldu. Ne kadar göreceli olsa da bizi en çok etkileyenleri derlemeye çalıştık.

1. Şu listeye Savcı Esra'yla başlayalım de bir ufak acımaya başlasın kalbiniz. Behzat Ç.'yi kendine aşık eden o sapasağlam kadın ölürken bir yerlerimiz öldü bizim de. Arkada 'Seni Seviyorum' şarkısı... Bir de hamileymiş ya la!

Behzat Ç.

2. Ezel dizisinin en masum karakteri Bahar'la devam edelim. Baban üç kağıtçı olsun, sen hasta ol, orospu Eyşan sevgilini çalsın, bir de senin ablan olsun... Tam mutlu oldum derken bam diye öldü gitti kız.

Ezel

3. Hadi madem Ezel'e girdik, oradan çıkamayalım. Psikopat Temmuz, bizim canımız paşamız Tefo'yu öldürdüğünde her birimiz Kerpeten Ali olduk. Ölene kadar unutamayacağı pişmanlıklarıyla çekti gitti dağ gibi adam.

Ezel

4. Ama en fenası Eyşan'ın ölümüydü. Yıllar geçmiş, ölüp ölüp dirilmiş Ezel, binbir mücadelenin sonunda hem Eyşan'ı kazanmış hem de ona güvenmişken kaybetti. Eyşan'a ne kadar üzüldük meçhul ama Ezel'e içimiz acıdı.

Ezel

5. Gelelim Süleyman Çakır'a. Kurtlar Vadisi'nin ilk sezonu, tartışmasız Türk televizyon tarihinin en iyilerindedir. Çakır Öldükten sonra İstanbul'un bir sahibi yok dediler, helva dağıttılar, uzun zaman travmayı atlatamayanlar oldu. Galiba ilk kez bu kadar net anlaşıldı dizi ve gerçeğin arasındaki çizgiyi göremeyenler.

Kurtlar Vadisi

6. Ama bazı fanatikleri kendini fazla kaptırdığında ne yapacakları belli olmuyor. Memati öldüğünde cenazesi kılındı yahu. Tövbe tövbe.

Kurtlar Vadisi

7. Fadime ve Temel sonunda kavuşmuş, evlenmişlerdi. Fadime'nin o gece ütü yapası tutmuştu, Temel de arkadaşlarıyla dışarıdaydı. Ütü açık bırakıldığı için çıkan yangına giden itfaiyeleri izledi habersiz. O gün bugün travmamızdır ütü, on kere kontrol etmemiz belki de bu yüzden.

Mahallenin Muhtarları

8. Zeyno yılanın peşinden yıllarca gitti, Memoli'ye güvendi. Sonra Yılan Erkan'ı affetti. Vurulup öldüğünde Zeyno'ya ayrı, sevdiği kadının düğününe gidip bir de ölümünü izleyen Memoli'ye ayrı üzüldük.

Yılan Hikayesi

9. Menekşe ile Halil aylarca mücadele ettiler. Tecavüzcü ve dayakçı kocasından kaçırmaya çalıştı Halil onu. Sonunda kavuştular derken Halil öldü. Bir de kendi cenazesine hayalini getirerek içimizi parçaladılar içimizi.

Menekşe ile Halil

10. Sarp'ı kurtarmak için onun önüne atılan Melek öldüğünde Pokemon gibi doldu gözler. Sırf Mert ve Sarp'ı öyle görmek bile yetti bize.

İçerde

11. Kemal Nihan için kendini son kez feda etti ve bile bile mayınla patlayarak öldü. Geride sevdiği kadını, çocuğunu, her şeyi bıraktı. Emir'den kurtulmak için tek yol, bizi ağlatmak için de epey fena bir hamleydi.

Kara Sevda

12. Efe kaç kere öldü hatırlamıyoruz. Ama en son gerçekten öldüğünde bir devir de kapanmış oldu.

Kavak Yelleri

13. Vartolu abisi ve yengesini kurtarmak için sonuna kadar mücadele eden Medet tarandığında kötüleri bile sevebileceğimizi öğrendik. Medet'i ne sevmişiz meğer...

Çukur

14. Cemre ölse bu kadar üzülür müydü Kuzey? Bilmiyoruz. Ama şerefsiz Ferhat bu iki arkadaşı ölümle ayırdığında her şey değişti. İçimizi parçaladın be Kuzey!

Kuzey Güney

15. Kanuni oğlu Şehzade Mustafa'yı, o güzel adamı boğdurdu... Diziyi izleyin ya da izlemeyin, gördüyseniz gözlerinizi doldurmuştur. Biz hüngür hüngür ağladık o çaresizliğe, haksızlığa, babasının bir an önce bitsin diye çabuk çabuk bağırışlarına. Ah be!

srv.onedio.com

Muhteşem Yüzyıl

16. Bir de Şehzade Mehmed var. Kösem'in bütün çabalarına rağmen abisi tarafından idam edilmişti. Mehmed'e bir üzüldüysek, Beren Saat'in muhteşem performansıyla, Kösem'in acısına bin üzüldük.

Muhteşem Yüzyıl Kösem

17. Mecnun'un Leyla'sı öldüğünde babasına “Baba ya beni uyandır ya da beni buraya göm” dediğinde belki de bizi en çok güldüren bu dizide gözyaşlarımızı tutamadık.

Leyla ile Mecnun

18. Bu Ecevit hiç mutlu olamayacak mı yahu? Sevdiği kadının kollarında, Ahmet Kaya'nın Ayrılığın Hediyesi şarkısıyla ölüp de niye bizi de gömdün ya...

19. Aaaaaaaah ah! "Beni beni, Bihter'ini" sözleri hala kulağımızda çınlıyor, her 24 Haziran'da anıyoruz. Karaktersiz bir adama aşık oldu ve sonunda intihara sürüklendi Bihter. Kendini kalbinden vurdu, ne acı!

Aşk-ı Memnu

20. Bihter'i daha atlatamamışken sevgisizlikten öldü dedirtecek bir intihar da Yeşim'den geldi. Başka bir kadına ikinci kez tercih edilen Yeşim kendini kayalıklardan aşağı bıraktı. Hem de Serenay Sarıkaya'nın güzel sesiyle, 'Yalnızlık Senfonisi' şarkısıyla...

Lale Devri

21. Ayşegül gibi bir kadın karakter var mıdır acaba, bu kadar mükemmel ve güçlü bir kadın var mıdır? O kadın ölüme yürüdü, bir kin yüzünden öldü gitti. Poyraz'ın çığlıkları bizim hıçkırıklarımıza karıştı :(

Poyraz Karayel

22. Ve Vahide'nin ölümü... O kadar etkiledi ki bizi geride bıraktığı ailesi ve müzikler, mahvolduk mahvolduk. Yıldız Tilbe o gün arabayı deniz kenarına çekip saatlerce ağladığını söylemişti hatta...

23. Finalde en acılarından biri var: Narin & Deniz. Deniz kocasının vurulduğunu sanıp kendini kaybetmiş bir halde arabaya binmiş, Narin dostunu yalnız bırakmamıştı. İkisi de araba kazasında öldüler. İki dost beraber ölüme gittiler, 'Kavaklar' şarkısı eşliğinde...

Merhamet

- Deniz, ya insanın dünyadaki ağırlığını nasıl hesaplıyorlar?

+ Nerden aklına geldi şimdi bu?

- Yani ne bileyim, bu terazileri neye göre yapıyorlar?

Böyle doğuyorsun, ölüyorsun bir yer kaplıyorsun dünyada.

Sonra anıların, yaşadıkların, sevdaların, çocukların, yılların falan. Bütün bunlar.

Böyle ağırlığın gittikçe artıyor.

Bedeninden daha fazla bir insan oluyorsun. Ruhun ağırlaşıyor.

+ Bence bunları düşünmene sebep kaburgalarının kırık olması. Sen nefes alabiliyor musun?

- Evet, eveet. Derin derin hem de…

+ Narin, ben hamileyim biliyo musun?

- Çok sevindim birtanem..

+ Ağlama..

- Çok sevindim..

+ Ağlamaa..

- Çok sevindim…

Popüler İçerikler

8 Yaşındaki Kızını da Alıp Üvey Oğlu ile Kaçan Kadın Müge Anlı'yı Çileden Çıkardı!
Araları Kötüydü: Survivor'a Giden Demet Akalın, Aleyna Kalaycıoğlu Hakkında Konuştu!
Araştırmaya Göre, Erkeklerin Evlendikten Sonra IQ Seviyeleri Büyük Oranda Düşüyor
YORUMLAR
21.06.2018

#17 Bi' şey yapar mısın lütfen ?? Gerçekten çok zor durumdayım. Ben böyle bir şeyi kaldıramam baba ya ! Anlatabiliyor muyum n'olur yani şunu alıp kafama vurur musun bi' tane ? Allah aşkına ya vur kafama uyanmak istiyorum çünkü yani kafam çok karışık şu anda ! Baba vur kafama vur. Baba beni uyandır, Allah aşkına uyandır ben bunu kaldırabilecek durumda değilim. Bana o kadar sert vur ki uyanayım. Eğer uyanmıyorsam , uyandıramıyorsan baba göm beni buraya Allah aşkına.

21.06.2018

Ciğerler yansın diye linki şuraya bırakayım. https://m.youtube.com/watch?v=06xr8cz3oPE

22.06.2018

Kardeş Payı Tahsin'in ölümü ve Murat Cemcir ile Ahmet Kural'ın muhteşem performansı eksik kalmış

22.06.2018

Şehzade Mehmed'den çok daha fazla hak eden bir şehzade var orayı. Şehzade Cihangir. Gül kokularını alıyor musun baba diye sorduğunda, o kokuyu içine çektiğinde ben ekranı göremez olmuştum...

TÜM YORUMLARI OKU (12)