Görüş Bildir
Haberler
Yeni Taşındığın Evde Mutlaka Temizlemen Gereken 10 Yer

etiket Yeni Taşındığın Evde Mutlaka Temizlemen Gereken 10 Yer

Yeni bir eve taşınıyorsan temizliğini çok güzel yapman gerek. Yeni taşınılan evlerde unutulmaması gereken temizlik alanları neler merak ediyor musun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Mutfak Dolapları

Taşındığın evde mutfak dolaplarının içi pis olabilir. Dolapların içi pek görülmediği için temiz zannedilebilir ama aslında en pis yerlerden biri. Mutfak dolaplarının içleri kadar dışları da yağlı ve kirlidir muhtemelen. Bu yüzden yeni taşındığın evin dolaplarını güzelce temizlemen gerek.

2. Banyo

Banyolar evin en kirli yerleri. Yeni taşındığın evde ilk temizlemeniz gereken yerler banyolar. Bakteri ve mikropların en yoğun olduğu banyoları temizlemeden bir eve taşınmak istemezsin. Banyoyu temizlerken yerleri, duşun içini, klozeti ve varsa dolapları temizlemelisin.

3. Zeminler

Evin zemini sürekli basıldığı için en çok kirlenen yerlerden. Yeni bir eve taşındıysan zemin temizliğini ihmal etmemen gerek. Fayans zeminde derz aralarını, parkelerde zeminleri onlara uygun zemin temizleyicileri ile temizlemen gerekiyor. Zeminlere önce süpürge daha sonra silme işlemi uygulayabilirsin.

4. Camlar

Yeni taşınılan ev özellikle bir süredir de kullanılmıyorsa o zaman camları çok kirlenmiş olabilir. Hem camları hem pencere kenarlarını bu yüzden temizlemek şart. Pencereleri silerken mümkünse hem içten hem dıştan bir temizlik yapmak gerekiyor.

5. Kapı Kolları

En çok el değen yerlerden olan kapı kolları yeni taşınılan evde ihmal edilebilen yerlerden. Kapı kollarını temizlemek bu yüzden çok önemli. Çok sık temas edildiği için bakterilerin yoğun yaşadığı yerlerden olan kapı kollarını yeni taşındığın evde iyi bir temizleyici ile temizlemelisin.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Duvarlar

Yeni bir eve taşınırken duvarların pis olduğunu düşünemeyebilirsin. Ama duvarlar yine en sık kirlenen yerlerden. Yeni ev bile olsa inşaattan kalan toz duvarlarda birikebileceği için o yüzden her evde duvarları bezle ya da uzun moplarla temizlemen gerek.

7. Kornişler

Kornişler hiç görülmediği için temizlenmesi gerektiği düşünülmeyen yerlerden. Ama en çok tozlanan yerlerden biri kornişler. Yine kapı üstleri de aynı şekilde. Kapı üstleri çok temizlenmeyen yerler olduğu için yılların kiri oralarda birikebiliyor.

8. Dolap İçleri

Mutfak dolaplarından bahsettik, bunun dışında da evde dolaplar olabiliyor. Banyo dolabı ya da eğer varsa gömme dolap gibi dolap içleri de sık kirlenen yerlerden. Dolap içlerini silmeden eşyaların koyarsan oraların tüm birikmiş kiri ve tozu eşyalarına yapışır.

9. Prizler ve Lamba Anahtarları

Elektrik prizleri ve lamba anahtarları da en çok ellenen yerlerden. Sürekli temas edildiği için bakteri oranı yüksek yerleri de güzelce dezenfekte etmek gerek. Bunun dışında priz ve anahtarların çerçeveleri de ekstra pisleniyor, özellikle üst kısımları çok sık tozlanıyor. Bu alanları da temizleyeceğin yerlere eklemelisin.

10. Süpürgelik

Süpürgelikleri duyunca şaşırmış olabilirsin. Ama yerleri silerken süpürgelikler hep atlanıyor. Süpürgelikleri mutlaka bir bezle ya da ıslak mendillerle baştan sona silmelisin. Orada biriken tozu görünce şok olacağın kesin!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın