Görüş Bildir
Haberler
Zuckerberg de Laptop Kamerasını Bantlayan Paranoyaklardan Çıktı

etiket Zuckerberg de Laptop Kamerasını Bantlayan Paranoyaklardan Çıktı

Deniz Gök
22.06.2016 - 19:37 Son Güncelleme: 23.06.2016 - 13:35

Sosyal medya, Instagram'ın 500 milyon kullanıcı sayısına ulaşmasını kutlayan Facebook CEO'su Zuckerberg'in paylaştığı bu fotoğrafı konuşuyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Teknolojinin gelişmesi gizlilik konusundaki endişeleri günden güne arttırıyor. 

Artık evlerimizde üstünde kamera veya mikrofon bulunan birçok cihaz yer alıyor ve bu cihazlara erişmeyi başaran kötü niyetli kişiler büyük sorunlara yol açabiliyor. 

Bizim için bile bu cihazlar tehlike arz ederken dünyanın en büyük şirketlerinden birinin başındaysanız bu güvenlik önlemleri almak elzem hale geliyor. 

Facebook‘un CEO’su Mark Zuckerberg’in paylaşılan fotoğrafı, nasıl güvenlik önlemleri alındığını gözler önüne seriyor.

Instagram’ın 500 milyon kullanıcıya ulaşmasını kutlayan Zuckerberg, geçtiğimiz günlerde Facebook hesabı üzerinden bir fotoğraf paylaştı

Instagram’ın 500 milyon kullanıcıya ulaşmasını kutlayan Zuckerberg, geçtiğimiz günlerde Facebook hesabı üzerinden bir fotoğraf paylaştı

Instagram karesi içerisinde poz veren Mark Zuckerberg’in fotoğrafındaki esas dikkat çeken detay ise kişisel bilgisayarı oldu.

Twitter üzerinde bir kullanıcı, fotoğrafa yakınlaştırma yaparak bilgisayarla ilgili dikkat çekici detayları ortaya çıkardı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Facebook’un CEO’sunun MacBook’unun kamera kısmı bir bant aracılığıyla kapatılmış durumdaydı. 

Aynı şekilde yan tarafta bulunan mikrofon da yine bantla kapatılmış. Mail uygulaması olarak ise yine güvenlik yönüyle öne çıkan Thunderbird’ü tercih ettiği görülüyor.

Paranoyaklık mı yoksa gerekli bir güvenlik önlemi mi demek daha doğru bilinmez ancak dünya devi bir şirketi yöneten ismin böyle bir önlem alması pek de mantıksız görünmüyor. Zira Zuckerberg'in sosyal medya hesapları geçtiğimiz haftalarda hacker'ların eline geçmişti.

Facebook gibi bir devin CEO’sunun bu önlemleri alması, diğer kullanıcıları da benzer davranışlara teşvik edecek gibi. Daha önce bir FBI yöneticisinin de benzer bir şekilde bilgisayarının kamerasını bantladığı ortaya çıkmıştı.

StuffLOG,Twitter

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
454
222
201
31
30
30
29
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KOVALA NEJDET

Ben de yapıyorum ne varki bunda, hackerlar için webcamı açmak çocuk oyuncağı, yani duştan çıkınca falan giyinirken çükümü görüp komplekse girsinler istemiyor... Devamını Gör

KOVALA NEJDET

of ulan of keşke birine laf sokmadan önce biraz ilim irfan öğrensen," kompleks" kelimesinin anlamını bilsen keşke, kendisinden daha üstün birşey karşısında k... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

bende yapmayı hep düşünmüşümdür sonra amann boşver milletin işi gücü vardır seni neden izlesinler deyip hiç iplemedim

Pasif Kullanıcı

peçete koymuşluğum var ama

Olum bunu bitek ben yapıorum sanıyodum lan. Laptopu aldığım gün siyah elektrik bantını çektim senelerdir duruyo hem sırıtmıyor hemde içim rahat :)