Görüş Bildir
Haberler
Zonguldak’ta Maden İşçilerinin Eylemi 11. Gününde Sona Erdi

Zonguldak’ta Maden İşçilerinin Eylemi 11. Gününde Sona Erdi

ATKN
28.05.2016 - 19:37 Son Güncelleme: 30.05.2016 - 08:33

Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde 4 aydır maaş alamadıkları gerekçesiyle ocaktan çıkmama eylemi ve açlık grevi başlatan maden işçileri eylemin 11. günde İl Emniyet Müdürü Osman Ak tarafından ikna edilerek dışarı çıkartıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zonguldak'ta 4 aydır maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle ocakta açlık grevi yapan maden işçilerinin eylemi 11. gününde, İl Emniyet Müdürü Osman Ak'ın işçileri ikna etmesiyle sona erdi.

İşçilerin ocak çıkışında sağlık kontrollerinin yapıldığı belirtildi.

Ardından işçilere sosyal yardım olarak 750’şer ve alacaklarının bir bölümü olan 1000'er lira ödendi. İşçiler polis barikatı önünde bekleyen ailelerine el sallayarak iyi olduklarını gösterdi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Kilimli İlçesi Gelik Beldesi’nde geçen 4 Nisan'da iş bırakan Deka Madenclik A.Ş. ve bu şirkete bağlı Balçın Madencilik'te çalışan 245 maden işçisi, şirketlere 'Paralel Devlet Yapılanması' soruşturması kapsamında kayyum atanması ve aylardır maaşlarını alamaması üzerine 18 Nisan'da önce kayyum heyetiyle daha sonra da kent yöneticileri ile görüşmeler yaptı.

Haklarının ödenmesini isteyen işçiler, sonuç alamadı.

Fotoğraf: ‏@parantezikapat

İçeriğin Devamı Aşağıda

Balçın Madencilikte çalışan 85 işçi, seslerini duyurabilmek için 18 Mayıs’ta çalıştıkları kömür ocağına girerek dışarı çıkmama eylemi başlattı. 

İşçilerin eylemi bir gün sonra açlık grevine dönüştü.

İşçiler uzun çabaların ardından bugün ikna edilerek dışarı çıkartıldı.

İl Emniyet Müdürü Osman Ak, bugün tekrar ocağa gelerek eylemi sürdüren işçilerle görüştü. İşçiler yaptıkları görüşme sonrası eylemi sonlandırma karar aldı. Dışarı çıkan 17 işçiye ocak önünde bekleyen sağlık görevlileri tarafından kontrolleri yapıldı. Ardından işçilere sosyal yardım olarak 750’şer ve alacaklarının bir bölümü olan 1000'er lira ödendi.

Sosyal medyanın da gündeminde: #MadencilereSesVerin

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nick Fury

Yorumsuz...

Siegmund

Oraya da mi kayyum atadin amk oglu

BEŞİKTAŞLI ABİ

ulan 4 aydır maaş alamıyorlar. hala 1000 lirasını veriyorlar... nasıl iş birde utanmadan milyonlar harcayıp sahte fetih showları hazırlıyorlar