Görüş Bildir
Haberler
Zıpkınla Vurdukları Yavru Yunusu Pişirip Yemeye Çalışmışlar

Zıpkınla Vurdukları Yavru Yunusu Pişirip Yemeye Çalışmışlar

ATKN
25.01.2015 - 17:48 Son Güncelleme: 25.01.2015 - 22:26
İçeriğin Devamı Aşağıda

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde sahil kıyısında zıpkınla vurulmuş yavru yunus ölüsü bulundu. Kuyruğundan bir parça kesilen, vücudunda yanıklar bulunan ve yanında ateş yakıldığı anlaşılan yunusu pişirmeye çalıştıkları sanılan kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Turgutreis Yelken Kulübü'nün Optimist Kategorisi'nde Türkiye Şampiyonluğu'na sahip sporcusu, Turgutreis Lisesi 11-D sınıfı öğrencisi 18 yaşındaki İnci Moral, antrenman yapmak için bu sabah Yalıçiftlik Mahallesi Barboros Koyu'na giderken, kıyıda ölü bir yavru yunus olduğunu fark etti. Yaklaşık 110 santimetre boyunda 20 kilo ağırlığındaki yunusun vücudunda zıpkın ve yanık izleri dikkati çekti. Yanıbaşında ateş yakıldığı ve kuyruğundan bir parçanın kesildiği görülen yunusun öldürüldükten sonra yenilmek istendiğinin sanıldığı kaydedildi.

Yavru yunusun acımasızca öldürüldüğünü söyleyen İnci Moral, 'Antrenman için geldiğimizde sahilde öldürülmüş, ardından yakılmış yunusu görünce şoke oldum. Gerekli yerlere bilgi verip, konunun araştırılmasını isteyeceğim' dedi.

İhbar üzerine olay yerine glen zabıta ekipleri, ölü yunusu Bodrum Belediyesi Mezbahası'na götürdü. Tarım İlçe Müdürlüğü yetkililerinin yarın ölü yunusu inceleyeceği belirtildi. Jandarma yunusu öldüren kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Yaşar Anter, DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
3
1
0
0
0
0