Görüş Bildir
Haberler
Zen’i Bulmanıza Yardım Edecek 10 Uygulama ve Cihaz

Zen’i Bulmanıza Yardım Edecek 10 Uygulama ve Cihaz

uplifers .com
03.11.2015 - 12:50

Birçoğumuz, teknolojiyi bir stres sebebi olarak algılayabiliriz. Sürekli gelen e-postalar, mesajlar ve bitmek bilmeyen aramalar, oldukça bunaltıcı ve can sıkıcı olabilir. Bu nedenle, size biraz da teknolojinin rahatlatan yüzünü göstermek istedik.

Anı yaşamak ve farkındalığı artırmak, beyindeki nöronları çoğaltmaya yardımcı olabiliyor. Daha dikkatli ve duygularını kontrol edebilen bireyler haline gelebiliyoruz. Ancak bunu elde etmek, çok da kolay değil.

Tam da bu sebeple, insanlar anı yaşama becerilerini geliştirmek adına cihazlardan ve bazı tekniklerden yardım almayı tercih edebiliyorlar. Örneğin yoga, kullanılan en eski teknikler arasında yer alıyor. Fiziksel hareketlerimize ve nefesimize odaklanarak zihni temizlemek çok daha kolay olabiliyor.

Fakat yoga pek size göre değilse, bilim ve teknolojinin imkanlarından faydalanarak anı yaşamayı öğreten uygulama ve cihazlardan yararlanabilirsiniz. Kulağa ironik gelse de, teknolojiyi iç huzuru bulmak için kullanmak da mümkün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Headspace

1. Headspace

3 milyon kullanıcısı olan Headspace için, zihnin spor salonu demek mümkün. Her güne özel meditasyon programı sunan bu uygulama, yeni başlayanlar için günde 10 dakikalık seçenekler  sunarken, üst seviyede olanlar için daha uzun süreli programlar da sağlayabiliyor.

2. Spire

2. Spire

Meditasyon genellikle, düşüncelerinizi toparlamak için nefesinize yoğunlaşırken başlar. Spire, bu konuda yardımcı olmak için geliştirilmiş. Tamamlayıcı bir uygulama ile çalışan bu cihaz, gün boyu nabzınızı ölçerek stresli olduğunuz anlarda sizi uyarıyor. Bu sayede, siz de bir süreliğine mola verip, derin nefes almanız gerektiğini anlayabiliyorsunuz.

3. Meditation Made Simple

3. Meditation Made Simple

Her yaşta ve her an her yerde meditasyon yapabilmenizi amaçlayan bu uygulama ücretsiz. Uygulamanın kurucusu Russell Simmons, meditasyon sayesinde hayatında birçok olumlu değişiklik gözlemlediğini, bu yüzden de öğrendiklerini herkesle paylaşmayı amaçladığını söylüyor.

4. Thync

4. Thync

Giyilebilir bir teknoloji olan Thync, alna ya da boyna yerleştirilerek saniyeler içinde rahatlamaya ya da enerjiyi kontrol etmeye yarayan titreşimler yayıyor.

Farklı sıklık ve frekanstaki titreşimler, beynin farklı kısımlarını çalıştırıyor. Nörobiyoloji uzmanları tarafından geliştirilen bu cihaz, 299 dolara satılıyor.

5. Buddhify

5. Buddhify

Buddhify, kullanıcılarına günün her saatine özel meditasyon teknikleri sunuyor. Uyandıktan sonra, yemek yerken, seyahat ederken ya da uyumaya

çalışırken yapabileceğiniz farklı meditasyon programları içeren bu

uygulama, daha birçok alternatife sahip.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Checky

6. Checky

Anı yaşamak, o anda yaptığın işten kopmamak ve sadece ana konsantre

olmak anlamına geliyor. Fakat akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle,

bunu yapmanın daha da zorlaştığını söylemek mümkün. Bu aşamada, Checky imdadımıza yetişiyor.

Ücretsiz bir uygulama olan Checky, gün içinde telefonunuzu kaç kere kontrol ettiğinizi ve bu sırada nerede olduğunuzu size söyleyebiliyor. Amaç, her gün bu sayıyı biraz daha azaltarak, anı yaşamanın tadını çıkarabilmek.

7. SmartMat

7. SmartMat

Sınıfta topluca yapılan bir yoga seansının yerini tutamayacak olsa da, SmartMat tek başına yaptığınız yoga egzersizlerinden maksimum verim alabilmeniz için tasarlanmış. Basıncı algılayabilen bu mat, vücut ağırlığınızı dengeli dağıtmadığınızda sizi uyarıyor. Bu sayede yoga seanslarınızdan daha etkili sonuçlar alabiliyorsunuz.

8. Lumosity

8. Lumosity

Kaslarınız gibi, beyninizin de gelişmek ve güçlenmek için egzersize

ihtiyacı var. Lumosity ise size bu egzersizleri sağlama amacı ile

geliştirilmiş. Sinirbilimciler tarafından hazırlanan bu uygulama, hafıza, dikkat, hız ve esneklik gibi birçok konuda farklı egzersizler sunabiliyor.

9. Melomind

9. Melomind

Melomind, bir kulaklık ve bir uygulamadan oluşuyor. Beyin dalgalarını takip eden cihaz, stres seviyeniz yükseldiğinde rahatlatıcı müzikler vererek gevşemenize yardımcı oluyor. Henüz piyasaya çıkmayan bu cihazı, 299 $’a sipariş edebilmek mümkün.

10. Muse

10. Muse

Meditasyon sırasında eş zamanlı olarak beyin aktivitelerini gözlemleyen bu cihaz, meditasyon boyunca data toplayarak her meditasyon seansına özel

raporlamalar çıkarıyor. 5 beyin dalgasını takip edebilen bu cihaz, size

meditasyon esnasında aktif mi, sakin mi yoksa nötr mü olduğunuzu söyleyebiliyor. Bu sayede gelişiminizi çok daha rahat

gözlemleyerek, motivasyonunuzu koruyabiliyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zen’e giden yolculuğunuzda “Karma’nın etkileyici ve ilham verici 10 yasası“ndan da faydalanabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın