Görüş Bildir
Haberler
Zekanızın Türünü Öğrenin! Hangi Dahisiniz?

etiket Zekanızın Türünü Öğrenin! Hangi Dahisiniz?

Osman Avcı
07.07.2014 - 17:24 Son Güncelleme: 03.04.2022 - 15:34

Dahi olduğunuzu düşünüyorsanız, bu test tam size göre! Ama ne kadar, kim kadar, türü ne?..

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Öncelikle... Bilindiği üzere dahiler okullarda çok zorlanmışlardır. Peki siz en çok hangi derste zorlanırdınız?

2. Hangi muazzam üniversitede okumak isterdiniz?

3. Peki ya, hangi zeki hayvan?

4. Hangisi sizi daha çok sinirlendirir?

5. Hangisinin çözümü daha zordur?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki sorunların üstesinden nasıl gelirsiniz?

7. Sizce tarihin en büyük olayı nedir?

8. Bir ülkeyle düşmansınız diyelim. O ülkeyi alt etmek için nasıl bir yol izlersiniz?

9. Hangi sınav daha gıcıktır?

10. Son olarak... Bu batasıca dünya, sizce nasıl sona erecek?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

"Bilimsel Deha: Albert Einstein"

"Bilimsel Deha: Albert Einstein"

Dünyanın gelmiş geçmiş en zeki insanısınız, burası kesin. Ancak biraz kendinizi beğenmiş olduğunuzu söylemek gerek. Ancak siz de kendinizi beğenmezseniz, kimsenin kendini beğenmeye hakkı yoktur diyebiliriz. Ayrıca bu zekanızdan sızan şeyler, dikkat etmezseniz, kötülük için kullanılabilir! Kısaca siz 'dahi anlamındaki dede'siniz :)

"Ticari Deha: Steve Jobs"

"Ticari Deha: Steve Jobs"

Dahisiniz, burası kesin. Ama sizi sadece dahi olarak tanımlamak eksik olur. Bir kere insanları çok iyi tanıyorsunuz, onların neye yönelenebileceği, neye gereksinim duyacağı sizin o zehir kafanızın içinde. Yani dehanızı pazarlamayı ve bundan para kazanmayı çok iyi biliyorsunuz, hem de ne para :)  İşte tam da bu yüzden: “Başarı” göbek adınız! Stay hungry, stay foolish kısaca ;)

"Mucizevi Deha: Nikola Tesla"

"Mucizevi Deha: Nikola Tesla"

Şu alemde saygı duymaya değer birkaç kişiden birisiniz. Bir kere sizin dehanızı ne tarih açıklar, ne bilim. Zamanınızın çok ama çok ötesindesiniz bu yüzden. Ayrıca yaptığınız her şey güzelliğe çıkar. Faydalısınız ve faydacısınız da. Hakkınızın yendiği ise su götürmez bir gerçek. Hakkınızı yedirmeyin, gözünüzü açın; çünkü bu dünya birilerine arkayı dönecek kadar iyi bir yer değil! Yani kahrolsun Edison; yaşasın alternatif akım!

"Edebi Deha: Dostoyevski"

"Edebi Deha: Dostoyevski"

Sizin dehanız edebi deha! Gerçekçi, San Petersburglu gözlerinizden kaçan hiçbir şey yok! İnsanların çıkarlarını, zaaflarını o yeraltından yazdığınız notlarda öyle bir anlatmışsınız ki, orada kendini bulamayan insan değildir. Suçu da iyi bilirsiniz cezayı da. Ancak en önemlisi 20 metrekarelik bir odada inadına varolmayı... 3 rubleyle yaşamak ve Sibirya'da bir 'güzel'in umuduyla kürek cezası çekmek de sizin işiniz. Kumar bahsine hiç girmiyorum bile :)

"Entelektüel Deha: Nietzsche"

"Entelektüel Deha: Nietzsche"

Sizinkisi entelektüel ve felsefi deha, ki bu bile umrunda değil. Çünkü dünyanın gelmiş geçmiş en pesimist insanı sizsiniz. Hayata kapkara gözlüklerle bakıyorsunuz. Ama bunun karakterinizle uzaktan yakından alakası yok. Dünya çok kötü; sizse bu kötülüğü anlayabilecek kadar zeki ve kabullenebilecek kadar cesursunuz. Üstinsansınız ayrıca: Sırf herkes bir şeylere inanıyor diye, siz de körüne körüne ona inanacaksınız diye bir kaide yok, ey biricik birey!

"Doğuştan Deha: Sherlock Holmes"

"Doğuştan Deha: Sherlock Holmes"

Sizinkisi doğuştan gelme bir zeka. Deha olmak için asla kastırmadınız; aksine böyle olmayı da hiç istemiyorsunuz: Şurası bir gerçek ki, zekanızın hep cefasını çektiniz, hiç sefasını süremediniz. Yine de içten içe bu zekadan gurur duyuyorsunuz, gurur duyuyorsunuz ki ukalalığa vuruyorsunuz. Yakışıyor da size. Yoksa sizin gibi bi' ukala dümbeleği çok dayak yer, ey 221B Baker Street'in en iyi suç çözeni :)

"Siyasi Deha: Winston Churchill"

"Siyasi Deha: Winston Churchill"

Siz tam bir siyasi dehasınız. Öncelikle doğuştan lider olduğunuzu söyleyelim. Sofrada en baş köşe sizindir, mecliste de. Bunun için doğmuşsunuz yani. İnsanlara güvenmemeyi de çok iyi öğrenmişsiniz ki, bu savaşın, katliamın, ihanetin hüküm sürdüğü dünyada en korunaklı yer duvardır. Tam bir İngilizsiniz ayrıca: Tek bir kurşun atmadan savaşlar kazanabilir, tek bir asker harcamadan dünyanın en büyük topraklarına sahip olabilirsiniz. Diplomatiksiniz kısaca, ne denebilir ki başka!

"Sosyopatik Deha: Hannibal Lecter"

"Sosyopatik Deha: Hannibal Lecter"

Sizi görenin gözleri eğer: o_O olmuyorsa, o kişi ya bilinçsizdir, ya cahildir, ya da intihara meyillidir. Öncelikle korkutucusunuz bu yüzden. Ve fakat zarifliğiniz, sanata karşı ilginiz ve beceriniz, şıklığınız bu korkutuculuğu makyaj gibi kapatıyor. Sosyopatlığınız ise bir dünya markası. Cinayet işlemek sizin için bir ibadet, bir ritüel, bir kutsanma biçimi. İçi boş değil yani. Eti kanlı seviyorsunuz son olarak (İnsan eti olmayaydı iyiydi, ey yamyam :)

"Futbolun Dehası: Jose Mourinho"

"Futbolun Dehası: Jose Mourinho"

Sizin dehanız futbolla ilgili. Ancak ünlü sözde dediği gibi 'hayat fena halde futbola benzer!' Siz hayatta genel olarak başarılısınız yani. Bir de minimum sermayeyle, maksimum kar elde etmek gibi bir özelliğiniz var ki, gerçekten takdire değer. Şartlara uyum sağlarsınız; yeri gelir ceza sahasına tır park eder, yeri gelir hücuma 5 forvet yığarsınız. Kısaca, tiki taka da neymiş, burada Mourinho dehası dururken ;)

"Sinematografik Deha: Quentin Tarantino"

"Sinematografik Deha: Quentin Tarantino"

Sizinkisi görsel ve sinematografik zeka. Bunu da pek tabii ki eşekler gibi çalışmayla elde ediyorsunuz. Bu yüzden sizin için söylenebilecek ilk şey: Yetinmeyen olurdu hiç şüphesiz. Daha neyi başarabilirsiniz, daha nereye ulaşacaksınız merak konusu. Ama sizin başarınız da galiba bu yetinmemenizden kaynaklanmakta. Ayrıca biraz fazla konuştuğunuzu söylemek gerek (Birazdan biraz fazla aslında :) ). Ama o kadar çok şey biliyorsunuz ki, bu bilgiler akıp gidip sel oluyor haliyle!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
916
372
258
126
68
59
52