Görüş Bildir
Haberler
Zarrab'ın Yeni Hamlesi: Savcı Bharara'nın En Yakın Arkadaşını Avukat Olarak Tuttu

etiket Zarrab'ın Yeni Hamlesi: Savcı Bharara'nın En Yakın Arkadaşını Avukat Olarak Tuttu

New York’ta devam eden Reza Zarrab davasında sürpriz gelişmeler yaşanıyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Voice of America'da yer alan habere göre Zarrab, kendisini savunan ABD’nin önde gelen ceza avukatlarından Benjamin Brafman’a ek olarak, New York Güney Bölgesi Başsavcısı Preet Bharara’nın üniversite yıllarından beri en yakın arkadaşı Amerikan Eski Adalet Bakan Yardımcısı Viet Dinh’i savunma avukatı olarak tuttu. 

Dinh’in, Zarrab davasında savunma ekibinde yer alacağına dair resmi dilekçeleri de dava dosyasına girdi.

Benjamin Brafman ve  Viet Dinh

Vietnam asıllı göçmen bir ailenin çocuğu olan Dinh ve Bharara üniversite yıllarından beri çok yakın iki arkadaş olarak biliniyor. Dinh, Zarrab'ın diğer avukatı Brafman ve ekibiyle birlikte çalışacak.

Zarrab davasında iki yakın arkadaşın birinin iddia makamında, diğerinin de savunma makamında bulunacak olması dava sürecini daha da ilginç bir hale getirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Üniversitede başlayan dostluk

Üniversitede başlayan dostluk

Harvard Üniversitesi'nde birlikte okuyan ikili sabahlara kadar yaptıkları hukuk ve siyasi tartışmalarla tanınıyor. Demokrat Partili Bharara’nın aksine yakın arkadaşı Dinh karşıt görüşlü bir Cumhuriyetçi.

İkilinin yakın arkadaşlıklarının üniversite yıllarından beri sürdüğü halen devam ettiği ve ailecek görüştükleri biliniyor.

2001 yılında Başkan George W. Bush tarafından Adalet Bakanlığı Yardımcısı olarak atanan Dinh bu görevini 2003 yılına kadar sürdürdü. Dinh, Avusturalyalı medya patronu Rupert Murdock’un sahibi olduğu News Corp’ta yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

Dinh : “Bharara en yakın arkadaşım”

Dinh : “Bharara en yakın arkadaşım”

2012 yılında Time dergisinin dünyada en etkili yüz kişisi arasında gösterdiği Bharara’nın dergideki özgeçmiş ve tanıtım yazısı da Bharara’nın en yakın arkadaşı Dinh tarafından kaleme alınmış.

Dinh, en yakın arkadaşı Bharara için Time dergisinde kaleme aldığı yazıda“Üniversiteye başladığım ilk günden beri en yakın arkadaşım” diye söz ediyor.

Bharara’nın yönettiği New York Güney Bölgesi Savcılığının başarılarında övgüyle söz ediyor. Din, Bharara için“Onun başarılarıyla yaşadığım sürece gurur duyacağım. O bir kahraman. Doğruları arayan gerçek bir hukuk adamı” diyor.

Cumhuriyetçilerin seçimleri kazanması halinde Dinh’in yeniden üst düzey bir göreve getirilmesi bekleniyor.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kara para aklama, dolandırıcılık ve İran'a uygulanan yaptırımları delme suçlamalarıyla tutuklanan Zarrab'ın, kefaletle salıverilerek ev hapsinde tutulma talebi soruşturmayı yürüten Savcı Bharara tarafından reddedilmişti. 

Bharara, Zarrab'ın kefaletle serbest kalma talebinin reddedilmesine gerekçe olarak şüphelinin üst düzey devlet görevlileriyle yakın ilişkilerini ve maddi gücünü göstermişti.

Zarrab daha sonra 10 milyon dolar nakit garantili 50 milyon dolarlık kefalet talebinde bulunmuştu.

Zarrab'ın ın bu talebini reddeden Yargıç Berman, deliller göz önünde bulundurulduğunda Zarrab'ın kaçma riski olduğunu belirtmiş ve kararın gerekçelerini şu dört maddede açıklamıştı:

  • Davalıya karşı suçlamaların niteliği ve ciddiyeti.

  • Davalıya karşı olan delillerin güçlülüğü.

  • Davalının geçmişi ve kişisel özellikleri.

  • Davalının serbest bırakılması halinde topluma karşı oluşturacağı tehlikenin ciddiliği ve niteliği.

Zarrab, 6 Eylül’de sözlü savunma yapacak.

VOA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
214
78
72
26
26
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

evet bi sen akıllısın cunku :D Ulan adam kimleri tutuklamış seni mi içeri atamayacak

sena

merak etmeyin bharara boyle seyden etkilenmez, isini yapar.. ayni italya macinin cuneyte verilmesine sevinip mal gibi kaldigimiz gibi sonucta adam isini yapti:D

selin ksc

İyice diziye bağladı. Gelecek bölümde neler olacak acaba.